27 huhtikuuta 2014

Ensimmäisissä mätsäreissä



Tehosekoitin - Maailma On Sun

Tovin olen pohtinut uskaltaisiko lähteä  kokeilemaan mätsäreitä, sillä Rudi on vielä herkkä haukkumaan toisille koirille eikä välttämättä malttia ole pysyä nätisti paikallaan isossa ryhmässä, sillä pääasiassa ollaan treenailtu itsekseen. Päätin uskaltautua kokeilemaan miten meille mahtaa käydä, kun on useampi mätsäri tiedossa niin saa monta treeniä lyhyellä aikavälillä. Sijoituksella tai nauhan värillä ei ole väliä, kunhan vain suoriuduttaisiin kehässä edes tasomme mukaisesti. 

Kehän ulkopuolella Rudi haukahteli muille melko herkästi, vaikka namit olivat käytössä. Tämän vuoksi oltiin todella ajoissa paikalla, jotta Rudi ehtii rauhassa katsella ympärilleen ennen kehän alkua. Oltiin heti ensimmäisessä parissa, kun menin ilmoittautumaan heti, vaikka fiksua olisi ehkä olisi ollut odottaa hetken aikaa, jotta olisi ollut muutama pari ennen meitä. Itse en ole koskaan osallistunut mätsäreihin tai näyttelyihin, joka sai jännittämään enemmän, vaikka suunnilleen tiedänkin mitä kehässä tapahtuu. Toki jännitykseen vaikutti myös se, miten onnistutaan kehässä. Ei  vaan sais jännittää yhtään, koska se tarttuu herkästi Rudiin.

Olin kyllä tyytyväinen meidän suoritukseen! Rudi oli kehässä oikein mallikkaasti siihen verrattuna, mitä panikoin ennen kehää. Ei yhtään haukkua parikehässä tai nauhakehässä ja malttoi hienosti olla paikallaan, joskin vähän piti vilkuilla ympärilleen. Ravi oli aikalailla tuttua hepuliravia, mutta eiköhän se siitä sitten aikanaan. Saatiin vielä punainen nauha, vaikka ei ihan täydellisesti suoriuduttukaan. Täytynee silti sanoa, että turhaan taisin jännittää suoritusta.



Tänään oltiinkin mätsäreissä naapurikaupungissa. Tavoitteena oli samanmoinen suoritus kuin viimeksikin. Rudi oli kehän ulkopuolella hiljaisempi kuin viimeksi, joka on iso parannus. Täytyy kuitenkin ottaa huomioon, että on Rudille uutta käydä erilaisissa tapahtumissa. Tämän perusteella ajattelin, että suoritus voisi mennä jopa paremmin kuin viimeksi.

Parikehässä tuomarin tullessa moikkaamaan Rudi jostain syystä käänsi päänsä pois ja alkoi katsella kehän ulkopuolelle. Tuomari sai hetken aikaa puhua Rudille ennen kuin palautti katseen tuomariin päin. Rudi myös ehti istahtaa pikaisesti, kääntyillä ja vähän laukkasikin. Ei mennyt ihan samanmoisesti kuin edellisellä kerralla  mutta tähän saattoi vaikuttaa oma isompi jännitys. Saatiin silti punainen nauha ja laskujeni mukaan tipahdettiin kuudentena pois kehästä. Taisi siis toinen kierros mennä hitusen paremmin. Tästä on hyvä jatkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti