23 kesäkuuta 2014

Ulkotreenejä

One Direction - One Thing


Tuumasta toimeen! Aiemmin taisin mainita siitä, että olisi hyvä hetki aloittaa myös ulkona treenaaminen, jotta Rudi tottuisi myös siihen. Tähän asti ollaan tehty aikalailla vain sisällä hallissa tai kotona. Viime aikoina ollaan käyty kentällä lähinnä vain leikkimässä pallolla. 

Viimeisen viikon aikana ollaankin pysähdytty kentällä tekemässä lyhyitä 10-15 minuutin  treenejä. Lähinnä näin alkuun kontaktia ja seuraamista sekä paikallaoloa. Muutaman kerran ollaan kokeiltu vähän myös tokon alokasluokan jääviä. Vähän olen pohtinut sitä, että voisi rally-tokon kaverina treenata myös tokoa. Rudi on tykännyt paljon ulkotreeneistä, vaikka ollaankin näin alkuun tehty vain helppoja juttuja. Kenttinä  on ollut nurmikko ja hiekka. Käsitykseni mukaan nämä ovat yleisimmät kisoissa. 

Sade ei ole ohjaajan eikä kyllä koirankaan lempiasoita, mutta yhtenä päivänä pienessä sateessa kokeilin muutaman toiston parin askeleen seuraamista. Ihan vain kokeillakseni miten hän tekee sateella, koska jos koskaan uskalletaan mennä kisoihin niin joskus ehkä mahdollisesti ollaan ulkona ja mun hyvällä tuurilla sataa. Rudi suoriutui kokeilusta kohtalaisen hyvin.


Tekemistä tietysti riittää lajissa kuin lajissa vielä pitkäksi aikaa eikä meidän liikkeet varmasti ole ihan täydellisiä. Eihän me olla hirveän pitkään edes treenailtukaan. Eteenpäin ollaan kuitenkin menty, joka on positiivista. 

Tokon jäävissä Rudi ennakoi nousemista istumaan, joten olen vierelle palaamisen jälkeen palkkaillut siitä asennosta mihin sen olen jättänyt. 

Seuraaminen on edistynyt hienosti ja Rudi alkaa pysymään paremmin oikeassa kohdassa sekä kontakti pysyy kauemmin. Täyskäännös oikealle ja 90 asteen käännös oikealle ovat vaikeita ja niissä Rudi kaartaa vielä todella isosti. Täytyisi tehdä niitä vielä yksinään eikä yhdistää seuraamiseen.  Irti Seuraaminen on huomattavasti parempaa kuin hihnassa.

Luoksetulo on meidän hienoin ja varmin liike! Parasta on jäädä odottamaan käskyä sille, että saa juosta täysiä sivulle. Tosin satunnaisesti jää vielä vähän vinoon istumaan, mutta eiköhän sekin ajan kanssa etene.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti