30 syyskuuta 2014

Mätsärit ja tokokoe


(c) Heidi Ruoho


Lähdin lauantaina Hämeenlinnaan mätsäreihin kaveriksi, vaikka edellisten piti olla tämän vuoden viimeiset. Rudi seisoi nätisti parikehässä hienosti niin pöydällä kuin maassakin, mutta uusi ympäristö oli mielenkiintoinen. Olisi kannattanut antaa Rudin tutustua ympäristöön enemmän. Jos vaikka tulevaisuudessa muistaisi tämän. Ravi oli myös ihan kohtalaista. Tällä kertaa jäätiin ilman sijoitusta.


Sunnuntaina suunnattiin tokokokeeseen, joka oli meille tutulla kentällä. Tällä kertaa se ei auttanut meitä ollenkaan. Rudi oli jotenkin epätavallisen haukkuherkkä eikä lemppariliikkeetkään meinanneet yhtään helpottaneet tilannetta. Rudi jäi tuijottelemaan kaukaisuuteen haukkuen, vaikka mitään ei näkynyt mitään mille haukkua. 

Kuulin myöhemmin, että kentällä oli ampiaisten maapesä, joka oli aikalailla sillä kohtaa missä Rudi oli paikallaolossa. Voisi kyllä selittää outouden niin paikallaolossa kuin sen jälkeenkin. Nimittäin paikallaolossa Rudi alkoi epätyypillisesti haukkua yksittäisiä haukahduksia tasaisin väliajoin ja näytti siltä, että olisi vähän epämukava olo. Vain muutamaa sekuntia ennen ajan loppumista nousi ylös, mutta meni kiltisti takaisin pyydettäessä. Ihan vain noustakseen samantien takaisin seisomaan, jolloin vahingossa pyysin luokse enkä takaisin maahan. Näin jälkikäteen ajateltuna olisi kannattunut keskeyttää koe tähän tai viimeistään ensimmäisen yksilöliikkeen jälkeen. 

Ensimmäisen liikkeen aloituspaikalla Rudi ei halunnut tulla ollenkaan sivulle istumaan, vaan jäi tuijottamaan kaukaisuuteen ja haukkui. Kutsuin Rudia ja yritin parhaani mukaan auttaa ja lopulta Rudi istuutui viereen haukkumaan. Seuraaminen oli jopa meidän tasolla huonoa.

Liikkeestä maahanmeno ja seisominen sujuivat yllättävän hyvin. Oletettavasti sen vuoksi, että lähtivät eri paikasta kuin aiemmat liikkeet. Rudi oli vain vähän vinossa perusasennossa. 

Luoksetulo oli ainut onnistunut liike, mutta onkin se lempparein. Oletin Rudin pystyvän vielä tsemppaamaan tämän jälkeen viimeiseen liikkeeseen. Hyppy oli samalla linjalla kuin ensimmäinen liike ja vielä niin, että Rudi jäi odottamaan siihen suuntaan, minne aiemmin haukkui. Rudi haukahti hypätessä, jääden hypyn viereen odottamaan ja näin tuijottaen kaukaisuuteen. Lopuksi vielä hidas ja vino istuutuminen perusasentoon. 
 

Kokeen aikana en katsonut ollenkaan numeroita, koska ne alkaa ahdistamaan. Olin yllätynyt, että saatiin edes tulos, joka toki on toissijainen asia siinä kohtaa, kun Rudi oli niin outo. 

Luoksensapäästävyys 10
Paikalla makaaminen 0
Seuraaminen kytkettynä 7,5
Seuraaminen taluttimetta 6
Maahanmeno seuruun yhteydessä 9
Luoksetulo 10
Seisominen seuraamisen yhteydessä 9
Estehyppy 8
Kokonaisvaikutus 9

ALO2 140/200p. 6/6

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti