30 syyskuuta 2014

Mätsärit ja tokokoe


(c) Heidi Ruoho

Lähdin lauantaina kaveriksi mätsäreihin Hämeenlinnaan asti, vaikka edellisten mätsäreiden piti olla viimeiset tänä vuonna. Parikehässä Rudi seisoi nätisti niin pöydällä kuin maassakin, mutta ympäristö oli mielenkiintoista. Olisi ehkä kannattanut tutustuttaa Rudia ympäristöön vähän enemmän ennen kehää.  Jos joskust tulevaisuudeessa muistaisi tämän. Onneksi liikkuminen oli edes kohtalaisen nättiä! Tänään jäätiin ilman sijoitusta, mutta mätsärit otetaankin ihan vain treenin kannalta.


Sunnuntaina suunnattiin melko tutulle kentälle tokokokeeseen. Tosin tällä kertaa ei ns. kotikenttäetu ei auttanut meitä ollenkaan. Suorituksen aikana Rudi ei ollut yhtään oma itsensä, vaan jotenkin outo ja haukkuherkkä. Rudi jäi tuijottelemaan kaukaisuuteen ja haukkui vaikke mitään näkynyt missään. Kehän jälkeen kuulin, että kehässä oli ampiaisten maapesä, joka oli ollut aikalailla siinä kohdassa missä Rudi oli paikallaolossa. Mahdollisesti outous johtui tästä ja mielessä kävi olisiko ampiainen pistänyt Rudia. 

Paikallaolossa Rudi epätyypillisesti haukkui koko ajan ja näytti näin jälkeenpäin ajateltuna siltä, että sillä oli epämukava olo. Silti halusi pysyä paikallaan kunnes muutamaa sekuntia ennen nousi yllättäen salamana ylös, mutta meni takaisin maahan käskystä. Melkein samantien Rudi nousi takaisin ylös hämmentyneenä, jolloin vahingossa kutsuin luokse enkä takaisin maahan. Päästessään mun luokse aika päättyi. Näin jälkeenpäin ajateltuna olisi kannattanut keskeyttää koesuoritus tähän, sillä tuo ei ollut tyypillistä Rudia.

Seuraamisen aloituspaikalla Rudi ei keskittynyt ollenkaan, vaan jäi tuijottamaan kaukaisuuteen ja haukkui. Sain Rudin lopulta sivulle, mutta haukkuminen jatkui. Seuraamiset olivat meidän normaalia tasoa huonommat. Tämän jälkeen jäävät sujuivat yllättävän hyvin. Rudi jäi niissä vain vähän vinoon. Luoksetulo oli kokeen ainut onnistunut liike. Hypyssä haukahti ja jäi odottamaan hypyn viereen sekä istuminen oli aika vino. 

Tällä suorituksella olin yllättynyt, että saatiin edes tulos! Toki se nyt oli toissijainen asia siinä kohtaa, kun pohdin miksi Rudi ei ollut ihan oma itsensä.

Luoksensapäästävyys 10
Paikalla makaaminen 0
Seuraaminen kytkettynä 7,5
Seuraaminen taluttimetta 6
Maahanmeno seuruun yhteydessä 9
Luoksetulo 10
Seisominen seuraamisen yhteydessä 9
Estehyppy 8
Kokonaisvaikutus 9

ALO2 140/200p. 6/6

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti