21 syyskuuta 2014

Mätsäröintiä ja tokoilua.


Viikko sitten päästiin vihdoin aloittamaan tokon jatkokurssilla. Huippua päästä taas valvovan silmän alle ja saada häiriötä erilaisista koirakoista. Rudi keskittyi sen verran hyvin, että tehtiin hienointa seuruuta hetkeen. Paikallaolossakin pysyi, vaikka kävin muutaman kerran piilossakin. Kunnon häiriötäkin saatiin, kun muutama koira haukkui tai liikkui. Tulipä yksi haistelemaankin. Tästä sai ison palkan tietysti! Ehkä rohkaistun tulevaisuudessakin menemään kokeisiin.


Seuraavana päivänä oli epävirallinen tokokoe ja mätsärit. Tämä tuli erittäin hyvään hetkeen, kun näiden jälkeen olivat tulossa toinen tokokoe ja vuoden viimeiset näyttelyt. Harmi vain ettei näissä tokoepiksissä päästy ihan meidän tasollemme. Kisan aikana en odottanut noinkaan paljon pisteitä. Rudi ei oikein keskittynyt ja vinkui lähes koko ajan, jonka vuoksi tuli paljon esim. tuplakäskyjä. Seuraamisessa ja jäävien seuraamisessa edisti todella paljon ottaen jonkin kiintopisteen, jota kohden lähti tassuttelemaan, joten sai käännöksissä ja pysähdyksissä toistaa monta kertaa käskyn sivulle ennen kuin palasi takaisin oikeaan paikkaan. Aina ei ole hyvä päivä! Rudi olisi ehkä tarvinnut enemmän aikaa ennen omaa suoritustaan.


Luoksensapäästävyys
10
Paikalla makaaminen 7½ 
Seuraaminen kytkettynä 7
Seuraaminen taluttimetta
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8
Luoksetulo
Seisominen seuraamisen yhteydessä 8
Estehyppy

ALO1 169p./200p. 2/2


Muutama tunti myöhemmin käytiin uudelleen kehänauhojen sisäpuolella, sillä samana päivänä samassa paikassa järjestettiin mätsärit. Parikehässä seisominen ja odottaminen ei ollut tällä kertaa parasta mahdollista, mutta ravi oli parempaa kuin koskaan aiemmin. Taisi toko vaikuttaa tähän jonkin verran. Nauhakehässä oli taas hieman parempi myös seisomisessa ja odottamisessa. Rudi on aina parantanut suoritustaan nauhakehässä. Tällä kertaa sijoituttiin toiseksi sinisten kehässä. Melko hyvin ottaen huomioon ettei ollut ihan täydellinen suoritus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti