21 syyskuuta 2014

Mätsäröintiä ja tokoilua.


Viikko sitten päästiin vihdoin aloittamaan tokon jatkokurssilla. Huippua päästä taas valvovan silmän alle ja saada häiriötä erilaisista koirakoista. Rudi keskittyi sen verran hyvin, että tehtiin hienointa seuruuta hetkeen. Paikallaolossakin pysyi, vaikka kävin muutaman kerran piilossakin. Kunnon häiriötäkin saatiin, kun muutama koira haukkui tai liikkui. Tulipä yksi haistelemaankin. Tästä sai ison palkan tietysti! Ehkä rohkaistun tulevaisuudessakin menemään kokeisiin.


Seuraavana päivänä oli epävirallinen tokokoe ja mätsärit. Nämä tulivat todella hyvään hetkeen, sillä näiden jälkee olisi vielä tokokoe ja vuoden viimeiset näyttelyt. 

Tokoepikset eivät menneet ihan hirveän hyvin. Ympäristö oli hirveän hankala Rudille ja se äänteli koko suorituksen ajan. Tuplakäskyjä tuli annettua aika paljon. Seuraamisessa Rudi otti kiintopisteen, jota kohti alkoi kävellä, hirveästi edistäen. Käännöksissän piti kalastella Rudi takaisin sivulle, sillä muuten olisi jatkanut kävelyään eteenpäin. Sama myös jäävien seuraamisessa. Aina ei ole hyvä päivä, mutta toivotaan virallisen kokeen menevän paremmin. 


Luoksensapäästävyys
10
Paikalla makaaminen 7½ 
Seuraaminen kytkettynä 7
Seuraaminen taluttimetta
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8
Luoksetulo
Seisominen seuraamisen yhteydessä 8
Estehyppy

ALO1 169p./200p. 2/2


Muutama tunti myöhemmin käytiin uudelleen kehänauhojen sisäpuolella, sillä samana päivänä samassa paikassa järjestettiin mätsärit. Parikehässä seisominen ja odottaminen ei ollut tällä kertaa parasta mahdollista, mutta ravi oli parempaa kuin koskaan aiemmin. Taisi toko vaikuttaa tähän jonkin verran. Nauhakehässä oli taas hieman parempi myös seisomisessa ja odottamisessa. Rudi on aina parantanut suoritustaan nauhakehässä. Tällä kertaa sijoituttiin toiseksi sinisten kehässä. Melko hyvin ottaen huomioon ettei ollut ihan täydellinen suoritus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti