12 toukokuuta 2015

Vähän kaikenmoista.


Viikonloppuna lähdettiin kohti Harjavallan näyttelyviikonloppua. Taasen piti todeta ettei näin aikaiset aamut ole ihan mua  varten, mutta melko tarkkaan olin ajallaan siellä mistä mut poimittiin jatkamaan matkaa kohti Harjavaltaa. Viikolla ehdin taas jännittää ihan liikaa näyttelyitä.Lauantai oli sadepäivä ja minä dementikkona tietysti unohdin saappaat ja sateenvarjon kotiin. Siellä sitten mentiin puolet päivästä märissä kengissä. No, oma moka!

Kehään mennessä ei onneksi satanut hirveästi, jotenei ehtinyt kastua muuten, kuin tosiaan kenkien suhteen. Rudi oli jotenkin erilainen kehässä kuin yleensä. Se oli hyvin rauhallinen eikä pyöritellyt päätään yhtä hurjasti kuin ennen. Pöydällä se katsoi hyvin kädessä olevaa namia.  Liikkeetkin olivat paljon paremmat kuin yleensä eikä nostellut etutassujaan hurjasti. Seisottaessakin katseli melkein koko ajan kättä tai piti katsekontaktia. Vau!


"Good size and body proportions. Correct shape of head. Slightly wider set ears. Too short neck. Correct anqurations. Slightly higher set tail. Goof coat quality. Enough balance in movement."
AVO-ERI


Sunnuntaina päivä alkoi aurinkoisena ja lämpöisenä, mutta ennen lähtöä näyttelypaikalle  alkoi satamaan. Rudi oli vielä paljon rauhallisemman oloinen kuin lauantaina, joka oli oikeastaan vain hyvä. Ilmeisesti pitkä matka näyttelyihin, pitkä päivä näyttelyissä sekä vieraassa paikassa nukkuminen oli vienyt energiaa. Rudi suoriutui kehästä vielä paremmin kuin eilen, varmastikin siitä syystä, ettei ollut niin villinä. Rudi sai EH:n

(Laitan arvostelun myöhemmin, kun saan käsiini sen paperin)
Ilmoittauduin epäviralliseen rally-tokocupiin, jossa on kolme osakilpailua. Tänään oli vuorossa cupin ensimmäinen osakilpailu. Samalla myös startattiin ensimmäistä kertaa avoimessa. Mitään odotuksia ei ollut, sillä halusin vain nähdä missä vaiheessa ollaan menossa ja mitä pitää vielä treenata ennen virallisia kisoja. Toivoinkin mahdollisimman montaa avoimen kylttiä juuri tästä syystä. Radalla olikin ainoastaan kolme avoimen luokan kylttiä, joista kaksi helpointa. Istu, koira eteen, vasemmalta istu - kyltti hieman mietitytti. Rudilla on ollut vaikeuksia viime aikoina eteen tulemisen kanssa. Vähän jännitti miten suoriudutaan siitä, kun apuaskelta ei saa enää avossa ottaa. Silti en oikein osannut jännittää vaan enemmänkin odottavainen. 

Ilmeisesti tämä auttoi asiaan, sillä Rudi meni aivan tajuttoman hyvin koko radan! Vain vitoskyltiltä lähti piste, kun Rudi kävi liian kaukana. Rudi meinasi oikaista spiraalin tötsän, mutta korjasi heti kun pyysin. Muistin pysähtyä kierrä koiran ympäri -kyltillä. Ei lähtenyt kiertämään saksalaisessa kylttiä, kun käsky tuli myös sanallisesti. Piti katsekontaktia paremmin kuin koskaan. Radan jälkeen iski pieni hämmennys siitä, että menikö se rata tosiaan noin hyvin? Hetken ihmettelyn jälkeen kävin kurkkaamassa meidän pisteet enkä ollut uskoa silmiä. Rata olikin oikeasti mennyt niin hyvin kuin fiilikset radalta oli jäänyt.

Voitettiin luokka 99p./100p. Vielä tuomaripalkinnon kera. Aika oli 1:07:55, kun aiemmin ollaan menty puolentoista minuutin aikoja. Huikeeta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti