24 toukokuuta 2015

Vauhtilajista hitaanpaan lajiin.



Torstaina oli agilityssä vuorossa rengas, välistävedot, takaakierrot, kepit ja keinu. Aloitettiin renkaasta, jota olin Ruun kanssa kokeillut jokunen viikko taaksepäin. Rudista rengas oli hauska ja helppo juttu eikä välittänyt siitä mistä suunnasta mentiin tai kummalta (koiran) puolelta huutelin. 

Seuraavaksi vuorossa taisi olla keinu, jota nostettiin hieman korkeammalle kuin viimeksi. Laitoin Rudin tassuttelemaan toiseen päähän ja sitä sitten taas nosteltiin ja laskettiin hetki, ennen maahan laittoa. Aika nätisti Rudi malttoi odottaa, vaikka hetken näyttikin siltä, että voisi suunnata alas, kun keinun pää oli alhaalla. 

Välistävedot ja takaakierrot. Takaakiertoja olen yhdellä kotihypyllä tehnyt jo aiemmin, mutta neliössä neljä putkeen oli liian haastavaa. Kaksi ensimmäistä meni hyvin, kolmannella olin aina myöhässä ja Rudi kävi kierroksella. Olin sitten melkein ajoissa tai reilusti myöhässä.

Välistävedot menivät omaan silmään paremmin, vaikka taisi Rudi siitäkin neljännellä hypyllä lähti laukkailemaan aivan toisaalle. En oikein tiedä miten sitä kannattaisi viedä eteenpäin, kun kutsuminen tai lelukaan ei oikein auta. 



Perjantai-ilta menikin mätsäreissä niin ilmossa kuin kehässäkin.  Päätin extempore mennä siskon sekarotuisen Hillyn kanssa kehään, kun siskoni oli suunnitellut viedä vain Keken, vaikka molemmat olivat paikalla mukana. Sain ainakin yhden kokemuksen lisää, kun hihnan päässä oli joku muu kuin Rudi. Hirveästi en nimittäin ehtinyt harjoitella Hillyn kanssa. 

Parikehässä meitä oli kahden sijasta kolme, sillä sekarotuisia oli ilmoittaunut vain seitsemän, joten tasaparia ei saatu. Sain Hillyn seisomaan hetkeksi, joskin vilkuili kehän ulkopuolella olevaa veljeään tasaisin väliajoin. Vähän taisi jännittää, mutta yritin tsempata häntä parhaani mukaan. Tuomarin tullessa meni häntä heiluen luokse ja antoi katsoa hampaat. Tuomarin koskiessa muualle Hilly meni makaamaan eikä noussut ylös, ennen kuin tuomari ei enää koskenut. Liikkuminen meni muuten hienosti, mutta käännöksessä meinasi mennä vain suoraan kehästä ulos, mutta saatiin sekin kohtalaisesti mentyä. 

Nauhakehä alkoikin samantien, kun oltiin viimeisessä parissa. Nyt seisominen oli parempaa kuin ensimmäisellä kerralla. Kun liikutettiin koiria vielä kierros niin yksi koirista alkoi haukkumaan ja Hilly alkoi perässä eikä siitä meinannut tulla loppua. Näin Hilly oli odotetusti SIN3. 






Pienen odottelun jälkeen alko pienten aikuisten kehä, johon osallistuttiin Rudin kanssa. Selkeästi Rudi oli hieman ehtinyt väsähtää odottamisesta, sillä kehässä oli varsin rauhallinen nelitassuinen. Ehkä pitäisi tulevaisuudessakin tulla kisapaikalla hieman aiemmin kuin tähän asti.

Rudi seisoi aika nätisti eikä vilkuillut ympärilleen ja ravasikin nyt hienosti. Pöydälle laittaessa meni s-mutkalle ja meinasi tipahtaa pöydältä, mutta onneksi sain sen estettyä. Rudi pysyi nyt tosi hienosti, vaikka koiraa käsiteltiin enemmän kuin aiemmin. Ravikin oli mielestä ihan hyvää. Mielestäni kokonaisuus on alkanut hiljalleen olemaan tasaisen hyvää. 

Ennen nauhakehää Rudi aloitti vinkumaan ja kehässä hieman keuli ravatessa. Ihan ei meinanneet korvat pysyä ylhäällä, mutta namit ja lelu pelastivat tällä kertaa. Tämä riitti sijaan PUN4!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti