03 kesäkuuta 2015

Epävirallinen rally-toko cup




Ilmoitin meidät epäviralliseen rally-toko cupiin, jossa oli kaikkiaan kolme osakilpailua. Lähdin cupiin sillä ajatuksella, että katsotaan missä vaiheessa ollaan avoimen kanssa ja mitä tulisi vielä vähän viilata ennen viime sunnuntain virallista ensimmäistä avoimen kisaa. Toki lähdin aina tekemään meidän tasoista suoritusta.

Ensimmäisestä osakilpailusta taisin jo mainita, että voitettiin se 99 pisteellä tuomaripalkinnon kera. Pieni yhden pisteen virhe tuli, kun Rudi käväisi yli puolen metrin päässä, kun vaihdettiin juoksusta normaaliin vauhtiin. Rata oli lyhyt ja nopeasti ohitse. Kerran Rudi meinasi kiertää spiraalin kartion väärältä puolelta, mutta ei ehtinyt irrota liikaa seuruusta. Muuten moitittavaa radassa ei ollut. Rudi keskittyi ensimmäistä kertaa loistavasti rataan, teki hienosti kaiken mitä pyydettiin.



Toisesta osakilpailussa ehti jo hieman jännittää, kun edellinen kisa meni oikeastaan yli odotusten. Vielä kun ratapiirroksessa oli houkutus! Se on Rudille vielä aika haastava, etenkin jos on pallo. Ja tietysti siellä oli pallo.

Rataa lähdin silti suorittamaan kyltti kerrallaan ja pääsinkin näin kolmanneksi viimeiselle kyltille. Istumisesta juosten - normaali vauhti - houkutus. Tässä vaiheessa alkoi taas pieni panikointi, jos nelitassuinen huomaa pallon niin aivan varmasti on pian sillä palloilemassa. Etenkin kun sitä enken juostaan. Kävikin niin, että normaali vauhti -kyltin seuraamiskäskt auttoi, vaikka toki toistin sitä varmuudeksi muutaman kerran itse houkutuksessa. Rudi kyllä katsoi palloa jalkojen välistä "mikäs toi on?" - ilmeellä, mutta jatkoi maaliin asti seuraten. Huh!

Tällä kertaa saatiin 100/100p. ja sijoituttiin toisiksi. Saatiin myös kommentti: "Tasaisen varmaa työskentelyä :)".



Cupin tilanne oli viimeiseen kisaan lähdettäessä se, että oltiin toisia! Pakko myöntää, että hieman jännitti etukäteen, vaikka osallistumisen tarkoitus olikin lisätä varmuutta avoimessa eikä sijoitus. Ratapiirrosta katsoessa ei ainakaan jännitys helpottanut, kun totesin siellä olevan taas houkutus ja askel sivulle. Toisaalta olin lähtenyt epiksiin nimenomaan kokeilemaan, miten ne toimivat kisatilanteessa. Rata lähti hyvin käyntiin, kunnes kolmannella kyltillä oli houkutus ja meinasin kiertää kyltin. Jäin hetkeksi tyhmänä tuijottamaan tuomaria, että sanonko uusin vai en, mutta jatkoin matkaa, eikä Rudi mennyt houktukseen! Seuraava moka tapahtui Rudille, kun liikkeestä maahan -kyltillä Ruu ei lähtenyt mukaan vaan totesi liikkeen olevan tokon liikkeestä maahan. Lähti onneksi toisella käskyllä mukaan. Viimeinen tehtävä ennen maalia oli spiraali oikealle ja ensimmäisellä kierroksella piti Rudin käydä nurmikon puolella ja mietin, että ehtikö käydä liian kaukan, mutta ei käynyt.

Viimeisen osakilpailun tuloksena oli 98/100p. ja 1. sija! Pisteet lähtivät houkutuksesta (ov) ja liikkeestä maahanmenosta (py). Odotimme vielä ylempien luokkien suoritukset ja palkinnonjaot, jonka jälkeen kerrottiin koko cupin kolme parasta. Niin siinä kävi, että Rudi voitti koko cupin! 


2 kommenttia: