15 kesäkuuta 2015

Tehotreeniä avoimeen.

Halusin tehdä pienen listan asioista, joihin kiinnittä huomiota enenmmän ennen seuraavia kisoja ajatellen. Alokasluokan kyltit ovat jo aika hyvin hallussa, mutta pientä viilausta varmasti löytynee aina. Etenkin siinä kohtaa, kun ollaan menossa ylempiin luokkiin. Mitään suurta yksittäistä ongelmaa ei ole muualla kuin kontaktin pysymisessä myös kisatilanteessa. Se auttaisi varmasti eniten ja toisi samalla myös varmuutta. Täytyisi vain treenailla erilaisissa paikoissa, erilaisissa häiriöissä niin asia etenisi. Meidän seuraava kisa on ensi kuun alussa eli melko pian, mutta jotakin varmasti ehtii treenailla.



1. Seuraaminen ja katsekontaktin pysyminen.

» Yleisesti ottaen rally-tokossa seuraaminen on parempaa kuin tokossa. Varmaankin siitä syystä, että rally-tokossa tulee 3-5 metrin välein muutakin kuin vain käännöksiä ja pysähdyksiä perusasentoon. Seuraaminen ei mene liian väljäksi tai Rudi ei edistä tai jää kauaksi. Haluaisin saada sitä vielä hieman tiiviimmän. Katsekontakti tippuu heti lähdössä, mutta pysyy kuitenkin kohtalaisen hyvin kuulolla.


2. Hypyn jälkeinen seuruu.

»  Rudi rakastaa hirveästi hyppyä ja onkin semmoinen hepulihyppy, joka menee hirveän pitkälle eikä palaudu takaisin seuruuseen kovin nätisti. Yleensä saadaan -10 pistettä, koska Rudi ehtii kääntymään mua vasten tai jää seuraamaan todella kauas. En tiedä pitäisikö siihen keksiä jokin muu sana kuin se mikä on agilityssä vai pitäisikö sanoa heti perään seuraamisen käsky. Itse jään kyllä myös liikaa jälkeen, joka vaikeuttaa palaamista nätisti takaisin seuruuseen. 

3. Käännökset ja vauhdinmuutokset.

» Vauhdimuutoksista hitaasti on selkeästi ollut vaikea toteuttaa, sillä siitä ollaan saatu aina -1p. (as), joten sitä nyt ainakin treenataan. Käännökset ovat alkaneet sujumaan jo ihan hyvin, mutta kisatilanteessa saattaa olla hieman huonompia. Etenkin nurmikolla käännökset ovat osoittautuneet vaikeiksi. 

4. Spiraali ja pujottelu tiiviimmäksi.

» Etenkin oikealle kaartaessa Ruu saattaa käydä melkein puolen metrin päässä ja vasemmalle kääntyessä melkein törmää jalkaan. Liikaa ei ole tätä treenattu, joten tehotreeniä tähänkin. Satunnaisesti meinaa mennä myös kartion väärältä puolelta.

5. Eteentulon suoruus varmaksi.

» Eteentulojen ongelmana on ollut se, että Rudi menee todella kauas ja/tai liian vinoon. Toki pieni koira varmasti menee hieman kauemmaksi, jotta pystyy pitämään katsekontaktin, mutta usein tuntuu olevan liian kauakan. Suurempi ongelma on kuitenkin se, että Rudi menee liian vinoon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti