15 kesäkuuta 2015

Tehotreeniä avoimeen.Meillä on vielä nappaamatta avoimesta ne kolme hyväksyttyä tulosta, kun ensimmäinen virallinen avoimen kisa meni hieman penki alle ja jäätiin tosiaan pistettä vaille hyväksytyn. Siksi päätinkin tehdä hieman listaa asioista, jotka täytyy laittaa tehotreeniin. Alokkaan ja avoimen kyltit ovat kyllä hallussa, mutta pientä viilausta löytynee aina. Mitään suurta ongelmaa ei ole muualla kuin kontaktin pysymisessä, mutta siitäkin selvitään vain treenaamalla häiriössä. Meidän seuraava kisa on vasta ensi kuun alussa, sillä ei mahduttu kesäkuun lopun kisaan. Ehtii siis hyvin vielä viilata liikkeitä paremmiksi. Ollaan tosin tuonne kesäkuun kisaan varasijalla 2 eli hyvällä tuurilla päästään sinne kisaamaan.
1. Seuraaminen ja katsekontaktin pysyminen.

» Seuraaminen on huomattavasti parempaa kuin tokossa. Rudi on koko radan lähellä eikä mene (rally-tokossa) liian väljäksi eikä edistä tai jää. Haluan saada siitä kuitenkin tiiviimmän, sillä omaan silmään se on hieman liian väljää. Katsekontakti tosin tippuu myös heti lähdössä, mutta ottaa kontaktia tarpeeksi pysyäkseen kärryllä. Toki virheitä on tullut myös juurikin sen takia ettei sittenkään ollut kärryllä. Tehotreeniä siis myös tähän.


2. Hypyn jälkeinen seuruu.

» Rudi rakastaa hyppyjä (kiitos mm. agility), mutta sen jälkeen ei palaa seuruun tarpeeksi nopesti. Tosin yleensä jään jälkeen gepardin kanssa, joka varmasti auttaa asiaan. Harvoin kun olen tarpeeksi nopea Ruu jää silti katsomaan vain eteenpäin miettimään missä muut esteet ovat. Täytynee keksiä jokin käsky mistä Ruu tietää, että pitää palata heti seuraamaan. Viime kisassa siitä ei lähtenyt pisteitä (muuta kuin -1p. omasta mokasta) eli ilmeisesti tarpeeksi nopeasti tämän tuomarin mielestä palasi seuraamaan, mutta omaan silmään ei kyllä ollut. Tiedä sitten katson liian kriittisesti rally-tokoon, mutta parempi kai tähdätä hyvään suoritukseen kuin keskivertoon.

3. Käännökset ja vauhdinmuutokset.

» Vauhdimuutoksista hitaasti on selkeästi ollut vaikea toteuttaa, sillä siitä ollaan saatu aina -1p. (as), joten sitä nyt ainakin treenataan. Käännökset ovat alkaneet sujumaan mainiosti, mutta koe tilanteessa tuli todistettua, että pahvi tuulella ei tule mitään. Eli häiriöön treenaaman näitäkin. Etenkin nurmikolle pitää mennä treenaamaan takapään käyttöä tarvitsevia liikkeitä (esim. 360 vasemmalle), sillä viimeksi kokeillessa ei peruutellut yhtä nätisti kuin tasaisella.

4. Spiraali ja pujottelu tiiviimmäksi.

» Etenkin oikealle kaartaessa Ruu saattaa käydä melkein puolen metrin päässä ja vasemmalle kääntyessä melkein törmää jalkaan. Liikaa ei ole tätä treenattu, joten tehotreeniä tähänkin.

5. Eteentulon suoruus varmaksi.

» Eteentulon kanssa on ollut kauan ongelmana se, että Ruu jää liian kauas ja/tai menee liian vinoon. Onneksi rallyssä ei pienestä vinoudesta sakoteta, mutta kyllä tuo olisi mukava saada varmaksi. Kyllä se sen taas osaa, mutta ei voi luottaa, että tekee sen aina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti