12 heinäkuuta 2015

Hienohelma kaatosateessa.

Suuntana Ylöjärvi ja rally-tokokisat. Kolmannet avoimen kisat, joiden jälkeen piti suunnitelmien mukaan siirtyä voittajaan. Historia toistikin ainakin sen verran itseään, että kävi kuten alossa eikä saatu ensimmäisestä kahdesta hyväksyttyä. Eihän sitä vielä tiedä tulevista kisoista, mutta tämän päiväisen perusteella saadaan hyvin helposti hyväksytyt.

Matkalla Ylöjärvelle alkoi jo hieman tihuttaa vettä, joka tosin ehti laantua ennen paikalla tuloa. Sade alkoi uudelleen alkupuhetta pitäessä ja yltyi kaatosateeksi jo kun käytiin vasta tuomarin kanssa kylttejä läpi. Meidän vuoro oli vasta yhdentenätoista, joten ehtipä tulla läpimärkänä odotellessa kylmä, kun autoa ei saanut parkkeerattua niin, että olisi nähnyt kentälle. Eikä tietenkään tullut otettua mukaan mitään sadevaatetusta tai edes sateenvarjoa, koska "Forecan mukaan ei sada". Fiksua, mutta empä ollut ainoa. Pian rata alkoi muisutttaa enemmän järveä kuin hiekkakenttää. Toiveet hyväksytystä karsiutuivat mielestä aika nopealla vauhdilla pois. Hienohelma kun ei voi mennä edes istumaan, kun maa on vähääkään märkä.

Hain Rudin autosta juuri ennen omaa vuoroa. Päätin testata sitä kuuluisaa autosta suoraan kisaan taktiikkaa. Resuttelin hetken kauempana kentästä, josta matka jatkui lähtö -kyltin läheisyyteen. Ruu oli todella outo eikä halunnut oikein resutella eikä hepuloinut yhtään, vaikka yritin sitä vielä virkistää sillä juuri ennen kehään astumista. Jännitys lähti siinä vaiheessa, kun veikkasin ettei tule mitään. Heti toisella kyltillä (istu, käännös vasempaan) lähti ensimmäiset pisteet (TVÄ -10), koska Ruu oletti sen olevan 360 vasempaan ja peruutteli oikealle puolelle asti. Houkutukselta lähti kontrollin puutteesta -3, vaikka mielestäni Ruu ei siinä mitään tehnyt. Pujottelusta lähti myös pisteitä (3x -1, tempo, py, ov), kun puolet pujottelusta oli kauheassa lammikossa. Hienohelma Ruu kun vihaa märässä tassuttelua. Viimeisellä tötsällä ennen takaisin pujottelua Ruu pysähtyi, yritti oikaista, mutta pysähtyikin mun taakse ja raapi mun jalkaa. Olin jo luovuttamassa, kun sainkin Ruun kävelemään eteenpäin. Ymmärrettävästi tuli toki puutteellinen yhteistyö, vaikka selkeästi näki ettei Ruu vaan halunnut kahlata lätäkössä. Tiedä sitten mistä tuo ohjaaja virhe tuli, kun en mielestäni ohjannut sitä menemään väärältä puolelta, vaan nimenomaan yritin, että jatkaisi matkaa vasemmalla.

Yhden pisteen tvä virhe tuli muistaakseni kyltiltä istu, maahan, istu, jossa tuli käveltyä ensin kyltin eteen ja siitä oikeaan kohtaan. Lisäksi menin käskyissä sekaisin ja Ruukin oli vähän mitä tapahtuu, mutta selvittiin. Viimeinen virhepiste (-1 ov) lähti ilmeisesti houkutukselta, jossa mielestäni olin ihan ajoissa huutelemassa Rudille pyörähdystä, mutta ei reagoinut niin nopeasti kuin yleensä. Spiraalissa meni todella kauas, mutta pisteitä ei onneksi enempää lähtenyt.

Palkintoja jaettaessa kolmanneksi kuulutettiin Rudi ja multa taisi päästä pieni "Mitä? Eikä?!". Silmät suurina menin hakemaan kisakirjaa ja pokaalia. Ei nimittäin mun lyhyen kisauran aikana ole kukaan päässyt 82 pisteellä palkintosijoille. Vitsailinkin kotiin lähdettäessä, että täytyykin tulla aina kaatosateeseen kisaamaan, kerta Ruu on enemmän kuulolla kuin normaalisti.


2 kommenttia:

 1. No te ootte päässy palkinnoille! Oliko siellä sitten paljon hylsyjä ton sateen takia vai miten ei ollut enempää 90 tuloksia? Ei siis mitenkään pahalla :D Yleensä vaan ei alle 90 oo palkinnoille asiaa :D

  Ja hei toi sade saattais koitua meidänki vesikoiran turmioks...Vaikka ihan tarkotuksella oon istuttanu sitä vesilammikkoihin tms

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ihme kyllä päästiin palkinnoille! :D Juurikin sateen vuoksi sielä useampi keskeytti tai jätti kokonaan menemättä eikä sielä oikein kenenkään koirat toimineet. Eivät (isot eikä pienet) oikein halunneet istua eikä maata lätäköissä ja pienemmät koirat seurasivatkin vähän huonommin, kun oli puolet radasta oli koiria polveen/mahaan asti vettä. Mietin aluksi itsekin pitäisikö jättää menemättä, koska Rudi ei oo koskaan toiminut sateella. Olikin yllätykseksi kuuliasempi kuin koskaan virallisissa, vaikka tosiaan teki hitaasti ja pysähtyi keskelle järveä, kun ei halua kahlata. Ainoa koira joka pääsi yli 90 pisteen oli tosiaan vain voittaja.

   Ihmettelinkin itse aluksi miten tuolla pistemäärällä voi päästä sijoituksille (, kuten myös tekstissäkin). Mun nimi sanottaessa pääsikin "Mitä? Eikä!". :D Kun on tottunut ettei tarvitse ees miettiä mitään palkintoja ellei saa reilusti yli 90, kun ees yhdellä meidän 93 pisteelläkään ollut sinne asiaa. En siis ottanut pahalla. (:

   Poista