12 heinäkuuta 2015

Rally-tokokisat kaatosateessa

Suuntana Ylöjärvi ja rally-tokokisat. Matkalla alkoi jo hieman sataa, joka ehti laantua hieman ennen kuin oltiin koepaikalla. Ehdin lenkittää Rudin ennen kuin sade alkoi uudelleen ja sitä tuli aika reippaasti rataantutustumisessa. Sen jälkeen olin aikalailla läpimärkä. Oltiin vuorossa puolessavälissä, joten ajattelin kokeilla autosta suoraan kehään -taktiikkaa. Tätä en ole tainnut koskaan kokeilla, sillä Rudi tarvitsee aina hetken aikaa ennen kehään menoa. Rudin kanssa ei hirveästi olla sateella treenailtu eikä ole Rudille helppo juttu. Hetkeä ennen kehäänmenoa leikin sen kanssa ja tein pari helppoa liikettä.  Lähdössä loppui jännitys, sillä tiesin kuinka vaikea tämä Rudille on, vaikka varmasti tekee parhaansa. Päätin myös etten uusi, ettei Rudille jää ikävää fiilistä kisasta.

Heti toisella kyltillä (istu, käännös vasempaan) lähti ensimmäiset pisteet (TVÄ -10), koska Rudi kääntyi liian pitkälle. Houkutukselta lähti kontrollin puutteesta -3, mutta en huomannut mitä siinä tapahtui. Pujottelusta lähti myös pisteitä (3x -1, tempo, py, ov), sillä pujottelusta puolet oli hirveässä lammikossa ja vettä oli mua nilkkoihin asti. Todella, todella vaikea Rudille!  Rudi yritti oikaista ja pysähtyi hetkeksi, jolloin mietin pitäisikö luovuttaa kokonaan vai kääntyä takaisin ja tehdä väärin. Sitten Rudi lähtikin kävelemään ja kehuin hirveästi. 

Yksittäisiä virhepisteitä lähti vielä istu/maahan/istu -kyltiltä, houkutukselta ja yllättäen myös pyörähdyksestä. Spiraalissa Rudi meni aika kauas, mutta ei ilmeisesti liian kauas. Ei ollut kyllä yhtään meidän päivä tämmöinen kaatosadepäivä.

Saatiin kuitenkin tulos ja vielä sijoituttiinkin! Eli 83/100p. ja 3. sija 

1 kommentti:

  1. No te ootte päässy palkinnoille! Oliko siellä sitten paljon hylsyjä ton sateen takia vai miten ei ollut enempää 90 tuloksia? Ei siis mitenkään pahalla :D Yleensä vaan ei alle 90 oo palkinnoille asiaa :D

    Ja hei toi sade saattais koitua meidänki vesikoiran turmioks...Vaikka ihan tarkotuksella oon istuttanu sitä vesilammikkoihin tms

    VastaaPoista