05 heinäkuuta 2015

Namijäätelöä nassuun.

Viimeisten päivien aikana on ollut muka hurjan kiireistä enkä ole ehtinyt juurikaan koneella pyörähtää. Siksi onkin tullut iskettyä vain videota tai lyhyttä tekstiä ilmoille. Muutenkin kun on istahtanut koneelle on tuntunut ettei tekstin näpytteleminen luonnistu yhtään. Vaikkei muutenkaan tekstit oo olleet niin julkaisu kelpoisia kuin voisi olla. Täytynee ehkä jättää ns. turhat postaukset julkaisematta ja keskittyä enemmän laatuun kuin määrään.

Kun ilmasto on muutamana päivänä ollut jo hieman enemmän kesäinen, oli aika jälleen tehdä parit namijäätelöt pakastimeen. Liikaa toki ei saa tehdä, sillä Ruu on tarkka siitä kuinka kauan ne ovat pakastimessa olleet. Eipä näyttänyt oikein kelpaavan viikon verran ollut namijäätelö kun taas edellisenä päivänä tehty maistui huomattavasti paremmin. Kuumalla ilmalla tai treenien yhteydessä Ruu ei juo sen enempää kuin normaalistikaan. Kupilla käydään tavallisena päivänä joko useamman kerran päivänä aikana lipaisemassa tai pari kertaa juomassa kerralla enemmän. Siksi viime kesänä kokeilin sheltti-ryhmästä bongattua namijäätä, joka osoittautui ohuellakin kerroksella muka liian kovaksi. Kokeilin viime kuussa laittaa puolet jogurtti purkista (75g) pakastusrasaan, jonka joukkoon paloittelin muutaman palan makkaraa. Seuraavana päivänä sattui olemaan 29 asteen hellepäivä, joten iskin jäätelön naaman eteen ja kappas. Kaveri veti jäätelön minuutissa naamariin.

Varmasti tämä vesiversio olisi parempi vaihtoehto, mutta Ruun ollessa älyttömän nirso kaikkea kovaa pureskeltavaa kohtaan oli pakko keksiä hieman pehmeämpi versio. Namijäätä kun ei millään voi hiljalleen nuolla kuten muut vaan se olisi saatava hetinyt palasiksi, jotta sisältä saisi kerättyä vain namit.  Saa silti edes hieman viilennystä kuumana päivänä myös tästä toisesta versiosta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti