19 heinäkuuta 2015

Yökylässä.Lähdettiin eilen pitkästä aikaa yökyläilemään Rudin kanssa. Sisko kun lähti festareille niin meidät nakitettiin lastenvahdeiksi ja koiranhoitajiksi. Hieman jännitti mennä, kun viimeksi Ruu ei millään antanut väsylle periksi, vaan tassutteli vahtien siskon koirien puuhia. Jopa sitä nukkumista, joka jäi nelitassuisella silloinhieman vähiin. Ihmetteli pitkään myös sitä, miksi vain minä jäin keskikerrokseen koirien kanssa. Sattuipa kaveri lirauttamaan pissat lattialle viimeksi kun käytiin kylässä. Eipä ole pitkään aikaan merkkaillut kylässä ollessa.

Rudi päätti kerrankin yllättää positiivisesti. Kun ylisosiaalisena Rudi oli käynyt vaatimassa rapsutukset ja oli nuuskutellut talon läpi, ilman merkkailua, meni kaveri nukkumaan. Nukkumaan! Kaatosateen yllättäessä siskon koirat haettiin jo normaalia aiemmin sisälle, ei Rudi menny Hillyn hännässä kiinni koko iltaa vaan kävi moikkaamassa ja meni takaisin mammimaan (näyttääpä tyhmältä kirjoittaessa). Nousihan se sieltä hieman useammin kurkkimaan koiria, mutta ei niin usein kuin yleensä. Kaveri kun tahtoo usein ahdistella liikaa koiria, kun haluaisi vain haistella. Eikä edes haukkunut, vaikka varmasti kuuli aukinaisista ikkunoista erilaisia ääniä kuin kotona. Onkohan vieraskorea vai mahtaako oikeasti osata joskus käyttäytyä?

Yö meni myös mukavasti nukkuessa, vaikka siskon koirat kolistelivat, tassuttelivat ja söivät luita. Siskon isompi lapsi oli kuulemma myös nähnyt itkuista unta ja puhunut unissaan eikä siihenkään ollut reagoinut ollenkaan. Lasten ääni on Rudille edelleen vierasta öisin, kun ei olla usein oltu yökylässä lapsiperheessä eikä meillä ole ollut lapsia yökylässä.

Ilmeisesti Rudia vähän jännitti olla vieraassa paikassa sen verran, että tämä päivä on silti kerätty vain voimia eli kuorsattu koko päivä. Okei, kyllä se innostu vähän liikaakin, kun kuuli mun laittavan aktivointipalloon namia. Iltalenkillä pääsi myös etsimään "äitiä" ja juoksemaan muutaman kerran 50 metrin väliä. Etsiessä mua juoksentelun jälkeen alkoi hieman hiipua vauhti, vaikka hepuli tulikin aina kun mut löysi. Katsellaan löytyykö huomenna taas vauhtia, kun mennään treenailemaan pitkästä aikaa kavereiden kanssa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti