17 elokuuta 2015

Kauneuskilpailuissa.
Edellisestä mätsäristä onkin kulunut jo kolmisen kuukautta, joten lähdin vähän extempore eilen Atalaan. Treeni -ja testimielessä käytiin kokeilemassa miten ravi sujuu, kun kaveri on hieman väsyneempi kuin normaalisti on näyttelyissä tai mätsäreissä. Ennen lähtöä ehdin vielä mukavasti läheiselle kentälle heittelemään palloa, jotta pysyisi edelleen hieman väsyneenpänä. Hyvin toimi, sillä Ruu otti ensimmäisen kerran oikeasti rauhallisesti eikä välittänyt edes höristelemällä tai vilkaisemalla muiden haukkua tai menoa ohitse. Ainoa milloin alkoi komentaa oli se, kun vieressä kaverukset alkoivat leikkimään. Ruu oli selkeästi sitä mieltä, että vasta kisan jälkeen on ok leikkiä.

Parikehässä meitä oli vastassa jackrusseli tai parsoni. Näyttää omaan silmään niin samanlaisilta, että en erota. Kerrankin seisottaminen sujui ongelmitta, kun Ruu jaksoi tuijottaa namikättä eikä pahemmin välittänyt ympärillä olevasta. Jos vähän jotain vilkaisi niin käänsi heti pään, kun sanoin nimen tai "täällä". Ravi sujui myös yllättävän hyvin, ei toki ollut parasta, mutta parempaa kuin koskaan ennen kehässä. Pöydällä tosin jännitti tavallista enemmän takapään tutkimista, mutta asia korjaantui kun annoin namin. Saatiin kuitenkin sininen nauha vähäisen hammaskiven vuoksi, mutta turkkia kehuttiin. Todella tarkasti muutenkin tuomari tutki koiran mätsäriksi, oikeastaan ei ole tainnut virallisissakaan katsella noin tarkasti.

Nauhakehässä oli kahdeksan koiraa, rotuina mm. pinseri, havanna, whippet ja havanna. Kerrankin olin ilman jännitystä kehässä, joten pystyin täysin keskittymään Ruun nätisti seisomassa ja pitämässä katseensa oikeassa suunnassa. Kyllä, jännitän myös epävirallisia kisoja. Lyhyen seisotuksen jälkeen meitä juoksutettiin kaksi kierrosta, jonka jälkeen seisotettiin koiria suht pitkä aika. Tämän aikana tippui kolme koiraa ja taas juoksutettiin. Seuraavaksi meitä olikin neljä ja alkoi sijoittaminen. Tuomari mietti hyvin pitkään ja sijoitti yhden neljänneksi ja taas saatiin mennä kierros ympäri. Sitten tuomari kävi katsomassa koirien ilmeitä ja sijoitettiin kolmas. Siinä vaiheessa tuli pieni apua-fiilis. Oikeesti oltiin taas vähintään kakkosia. Sitten saatiin seisottaa todella kauan, jonka jälkeen kierros ympäri, seisotettiin ja uudelleen kierros. Meni älyttömän kauan ennen kuin näin sivusilmällä, kun tuomari lähti kävelemään ja olin varma, että me sijoitutaan toisiksi. Vaan kappas, tuomari menikin kättelemään viereistä eli me napattiin voitto sinisistä!
Katsoin ihan hämmentyneenä enkä ollut uskoa mitä just tapahtui. Huh! Vielä kävellessä seisottamaan Ruuta ykkösen paikalle tuomari sanoi, että Rudin turkki on todella hyvin hoidettu (köhköh), ravaa erittäin nätisti, on miellyttävä luonne ja kaikinpuolin ihana tapaus.  Kerrankin saa näin paljon kehuja kauneuskilpailussa. :D Etenkin kun en ole tehnyt turkille mitään harjausta ihmeellisempää sitten toukokuun ja on tottunut siihen ettei tuo todellakaan ravaa nätisti. No kerrankin niin päin, että meni hyvin! BIS-kehässä ei sitten enää sijoituttu, vaan lähdettiin ensimmäisten joukossa pois. Tyytyväinen olen silti. Näin kun sais virallisissakin menemään niin vois olla saumaa johonkin muuhun kuin erittäin hyvään.

2 kommenttia:

  1. Vau teilläpä oli upea mätsäripäivä! Onnea ja aika kivan näköiset palkinnot saitte. Tulee niin usein käytyä täällä teijän blogissa lukemassa postauksia, että nyt kyllä saitte uuden lukijan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! Joo yllättävän hyvät palkinnot oli. Hassua, että niissä virallisissa joissa on tullut käytyä, on ollut melkein huonommat palkinnot kuin epävirallisissa. Oi, kiva kuulla! Tervetuloa seurailemaan. (:

      Poista