27 syyskuuta 2015

Ainakin suunta on oikea.Muutama viikko takaperin oltiin epävirallisissa rallykisoissa Valkeakoskella. Edellisen virallisen kisan jälkeen keskityin vain parantamaan katsekontaktia ja seuraamista erilaisissa tilanteissa ja häiriöissä. Kestokin vaihteli muutamasta sekunnista minuuttiin. Alkuun Rudi ei malttanut katsoa edes kahta sekuntia, mutta alkoi melko nopeasti kehittyä. Vielä on toki tekemistä!

Paikalle saavuttua oli heti käytävä katsomassa, millainen rata on oikein luvassa. Heti ensimmäisena oli tietysti tämän hetken vaikein liike: peruuttaminen. Yritin pari kertaa kokeilla nurmikolla peruuttamista ja yksi onnistui kohtuullisen hyvin. Radalla kuitenkin huomasin ettei peruuttaminen suju, joten en lähtenyt uusimaan. Yksi hämmentävä heti koettiin radalla, kun tehtiin istu, askel oikealle, istu -kyltillä, se jossa koiran täytyy jäädä odottamaan. Rudi tulikin oikealle puolelle istumaan perusasentoon ja pyytäessäni vasemmalle puolelle istumaan, kiersikin etukautta vasemmalle. Enkä muuten huomannut taaskaan uusia.

Rudi sai 62/100p. ja saatiin kaksi -10tvä lisäksi aika monta -1 puutteellisesta yhteistyöstä, -3p imuttamisesta, kahdesti -1p. vinoudesta ja -3p. ohjaajavirheestä, -1p. nuuskimisesta sekä -3. liioitellusta haukkumisesta käytösruudussa. Hassuinta oli se ettei Rudi pitänyt yhtään ääntä ollessaan kehässä. En sitten sanonut asiasta mitään, kun ei vaikuttanut tulokseen mitenkään ja kyseessä oli vain epikset. Tuomarin komentti myös hämmensi, sillä hän sanoi Rudin olevan lahjakas, mutta ei tiennyt seurasiko Rudi oikeasti vai vahingossa, koska kontakti ei pysnyt koko ajan. Tavoitteena toki on se, että Rudi pysyisi kontaktissa koko radan ajan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti