24 tammikuuta 2016

Hierontakertojen kertausta.


Todella, todella pitkän pohdinnan ja siirtämisen jälkeen päätin varata Rudille, hieman ennen joulua ensimmäisen hierontajan ikinä. Vakihallille kun sellainenkin palvelu tuli, toistaiseksi hieman halvemmalla hinnalla. Hieronta jäi aiemmin vain pohdinnaksi, koska mietin olisiko se rahan arvoista ja iski pieni epäilys onko nämä niitä, joista saa vakiovastauksena aina "hirveästi jumia", jotta saadaan paljon hierontakertoja. Ei siis tätä henkilöä kohtaan, vaan yleisesti.

Ensimmäisellä kerralla kokeiltiin missä kunnossa koiruus on. Melkoisesti jumia löytyi, etenkin selkä ja niskat olivat täysjumissa sekä toinen reisi oli huomattavasti toista kireämpi. Tällä kertaa hieronta keskittyi selkään. Toisaalta ei ollut mikään yllätys, koska soopelia ei koskaan hierojalla ole käytetty, mutta toisaalta hämmentävää miten erilaisia koirat ovat. Tiedän nimittäin muutaman, jotka eivät ole käyneet koskaan hierojalla, eikä pahemmin jumeja ole ja ne saadaan ensimmäisellä kerralla pois.

Toinen hieronta kerta oli vain neljä päivää ensimmäisen jälkeen, mutta tällä kertaa käytiin koko koira läpi. Pientä edistystä eteenpäin. Etupään lihakset eivät olleet kehittyneet yhtä hyvin kuin takapään, joten saatiin tehtäväksi aloittaa etupään lihasten kasvatusta. Alamäki kävelyä sekä hidasta (yksi tassu kerrallaan) tasamaa kävelyä sekä tassujen nostoa niin, että koira ei ota tukea musta vaan pitää itse itsensä pystyssä. Puolipallot myös käyttöön! Venyttelyksi leikkiinkutsuasento, pää etutassujen väliin sekä pään kääntämistä kylkiin. Kauratyyny myös avuksi lihasjumeihin.

Kolmannella kerralla jumit olivat alkaneet aueta, itseasiassa muutoin oli hyvä, mutta niska ja lantion kohdalta selkä olivan edelleen hieman kireät. Niihin Rudi tuttuun tapaan jälleen reagoi, mutta ei niin pahasti kuin toisella kertaa. Joskin Ruu ei meinaa ikinä pysyä paikallaan vaan vääntelehtii ja yrittää kääntyillä sekä nostelee päätään ylös aina, kun on paha kohta. Päätettiin kuitenkin kokeilla kolmen viikon taukoa.

Eilen neljännellä kerralla Rudi oli jälleen hieman edellistä kertaa kireämpi. Johtunee ehkä kahden viikon agilityn tuplatreeneistä, jotka olivat peräkkäisinä päivinä. Selkeästi Rudilla pitää olla vähintään se päivä lepoa rankkojen treenien välissä. Lisäksi pitää muistaa kunnon lämmittelyiden ja jäähdyttelyiden lisäksi se kauratyynyily ja venyttely. Back on Track verkkoloimi olisi kyllä melkosen hieno lisä tähän.

Se mitä vaikutuksia olen huomannut hieronnan jälkeen on keppien selkeä parantuminen, joskin etupään lihakset varmaankin vaikuttava siihen, ettei mene yleensä kuin kahdesti putkeen hyvin. Toisaalta itse en vaatisikaan onnistumista enempää kui kerta/rata. Toinen on se, että tuo on paljon helulimpi kuin ennen, jos vaan on mahdollista. Tietty kun ei jumeja ole enää niin hurjasti niin helpottaa oloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti