25 huhtikuuta 2016

Tänään on tullut sun päiväsi, nyt on sinun vuorosi loistaa.Reilu kaksi viikkoa sitten oli melkosen jännät paikat, kun kirjuri oli ensimmäistä kertaa virallisissa rallykisoissa sihteerinä. Aiemmin olen ollut samoissa hommissa epiksissä, joten tehtävä itsessään olin tuttua ja ihan easy juttu, mutta viralliset on aina viralliset. Ajattelin etten siitä tuu selviään hengissä ja mokailen vaan. Kyllä siinä kerran laput meni sekaisin ja menin kirjoittamaan väärään paperiin väärän jutun.  Ei se lopulta ollutkaan niiin hirveetä ja pysyin aikalailla mukana. Parin viikon päästä käväisenkin talkoilemassa samoissa tehtävissä alo/avo ja nollakoirakkona voi/mes, iiks!

Sieltä lähdin kaverin matkaan hieman extempore agiepiksiin SDP:lle. Rudi oli sen kolmisen tuntia odotellut kiltisti häkissä, joten osasin odottaa aikamoista hepulointina, ainakin ensimmäisellä radalla, mutta kuitenkaan ihan sellaiseen en kyllä uskonut. Kaveri lähti juoksemaan ympäri kenttää joka kolmannella estellä eikä tullut millään luokse. Lopulta keskeytin ensimmäisen kierroksen radan, mutta sainkin huudella ehkä viitisen minuuttia Rudia luokse. Toisella radalla ajattelin, että meno olisi hiukan parempi, mutta ei. Keinukaan ei sujunut ollenkaan, vaan hyppi sieltä miten sattuu pois. Huoh! Eipä jäänyt paljoa kertomista noista radoista. Joskin niistä olisi suunta vain ylöspäin, eikö?

Sitten tuli viime lauantai ja viidennet viralliset agikisat. Startteja takana siihen mennessä yhteensä kymmenen. Vähän meinas alkaa jännitys puskemaan päälle, vaikka yleensä ei pahemmin ole agissa jännittänyt. Oon pystynyt ajattelemaan, että se on vaan treeni vähän isommalla kentällä ja lähtenyt tavoittelemaan rataa, johon pystyy olemaan tyytyväinen hylystä huolimatta. Olenkin pystynyt olemaan nyt kahdestatoista startista yhdeksään tyytyväinen.


Semmonen hepuli A-rata. Ajatus kun ei sitten kulkenutkaan, joten myöskään ohjaus ei ollut yhtään sellaista, kuin olin suunnitellut eli huomattavasti selkeämpää. Kaippa heti puomin sössimisen jälkeen tuli "ihan sama" -fiilis, vielä kun Rudi aloitti kunnon hepuloinnin. Päätin silti yrittää jatkaa, jos päästäis rata loppuun saaden kuitenkin tulos, mutta kolmannen  kiitolaukkahepulin jälkeen päätin käskeä Rudin luokse, napata siitä syliin ja huspois radalta. Hylky kun kuitenkin oli hetkeä aiemmin tullut.  Pitäis vissiin vaihtaa tuo puomin käsky toiseksi, esim. kiipee, kun tuntuu sekoittavan huolella puomi-putki käskyt. Hyvällä tuurilla vois ehkä pelastaa tilanteen, jossa ohjaan huonosti. Paino sanalla ehkä. Näin jälkeenpäin naurattaa muuten tuo,  kun karjaisin Rudille täysiä keinu, vaikka se oli tullut jo ohi. Ehkä ajattelin, et vois vielä hypätä siihen osuen kontaktille, mutta soopeli ei uskaltanutkaan tehdä mitään! Jännä muuten, että pysähtyi odottamaan lupaa itsekseen, kun kaveri on vältellyt keinua sen jälkeen, kun tuli pysäytys.B-radalle en meinannut ensin edes mennä, yritin saada muita lennosta juoksemaan rata ja suunnittelin jo, että pidetään tauko ja mennään kisoihin seuraavan kerran vasta syksyllä. Vaan eipä olisi pitänyt sanoa mitään ennen radan loppua. Toisaalta voi olla, että se saikin mut just eikä melkein siihen oikeanlaiseen fiilikseen, joka täytyisi olla joka radalla. Nimittäin napattiin meidän ihka ensimmäinen nolla ja LUVA!!

Toki tuossakin olis ollut vielä parannettavaa noiden kahden käännöksen osalta, jotka ois tuonut vain hiukan paremman ajan. Sisäinen perfektionisti hakkaa videota katsoessa noille pienille mokille, mutta silti osaan olla oikeasti älyttömän tyytyväinen tuohon rataan. Se on hurjasti paljon parempaa menoa kuin varmaan koskaan missään treeneissä eikä olla vissiin saatu parinkymmenen esteen radasta varmaan koskaan nollaa.

2 kommenttia:

  1. Hurjasti onnea luvasta! Tosi kivan näköistä menoa! Vähän oli pitkät kaarrokset välillä mutta mitäs pienistä! :D Ihana Rudi!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! :) Juu niin käy välillä, kun ohjaaja on hiukan myöhässä, mutta totesin lopulta saman :D Aika kun kuitenkin joka tapauksessa riitti alittamaan ihanneajan reippaasti. Haha, aina välillä :3

      Poista