22 toukokuuta 2016

Rally-Toko tehoryhmä #2: Suorituspaikka ja puolenvaihdotEnnen tehoryhmän toisen tunnin turinointia voisi pohtia mitä tapahtuikaan tiistaina ratatreenissä. Mahduttiin mukaan MES-luokan ratatreeniin, jonka jälkeen kisaradat tuntuvat helpoilta ja tilavilta. Huikeeta! Kun rakensi rataa olin aivan kujalla mistä tullaan ja minne jatketaan sekä ylipäätään missä se koiruus on. Rataantutustumisessa oli ensimmäiset kaksi kertaa edelleen hieman wtf, mutta kolmannella ja neljännellä kerralla oli jo vähän jyvällä. Jonkinmoinen hahmotusongelma? Ilmankos napsitaan kymppejä aina ties mistä tyhmistä paikoista.

Kuten videosta huomaa ensimmäisen rata oli melkoista kiirehtimistä, joten pientä tarkuusongelmaa mahtui rataan ihan kiitettävästi.  Oletan sen johtuneen siitä, että itsellä oli äkkiä pois -fiilis, koska hetkeä aiemmin Rudi oli karannut treenatessa liikettä eikä meinannut antaa kiinni. Sama kun tahtoo toistua helposti uudellee, kun tuo kerran lähtee.  No eipä siinä oikeen muuta ihmeellistä ollut, kuin merkin löytämättömyys ja puolenvaihto käännökset menivät penkinalle, kun itse jäi varmistelemaan meneekö tuo vai ei. Houkutuksellakin kävi, vaikka yleensä jättää menemättä oli siellä miten hauska juttu tahansa eikä tuplasaksalainenkaan mennyt nätisti. Jotenkin oli taas tosi vaikeeta ja tahmeaa, johtunee varmasti omasta fiiliksestä. Seuraava puolikierros nimittäin meni älyttömän hyvin! Peruuttamista yllättäen kehuttiin, aina siitä hämmentyy kun omasta mielestä se(kään) ei koskaan mene nätisti. Käytösruutu oli 3min vasemmalla puolella seisten, hieman pisti mietityttämään, kun nollakoirakkona ollessa kaveri meni ja istahti kesken kaiken. Soopeli jaksoikin seistä kivasti koko ajan, joskin vähän meinasti teputtaa paikallaan ja koiran ohittaessa venytti itseään niin pitkälle kuin pääsi, koska tahtoo haistaa! Hyvä fiilis kuitenkin jäi treenistä.

Sitten siihen tehoryhmän tuntiin! Toisen kerran teemana oli suorituspaikka ja puolenvaihdot. Meillä ei enää ole varsinaisesti mitään ylitsepääsemätöntä liikettä, mutta sitäkin enemmän sitä pilkunviilaustyötä, jotta liikkeet näyttäisivät sulavammalta. Joskin jos multa kysytään niin näen enemmän hirveetä kaikissa liikkeissä, jonka vuoksi en ole ikinä tyytyväinen yhteenkään liikkeeseen, vaikka joku sanoisi sen menevän täydellisesti.

Rudi oli tunnilla taas vähän liiankin komentavalla tuulella ja ohjaajakin taisi ohimennen sanoa olevan kannattavaa kitkeä se pois, kun helposti ruokkii itseään. Tiedossahan tämä tietysti on ja sen eteen ollaankin hetken aikaa tehty töitäkin.  Aluksi Rudi komensi aina silloin kun ei tehty mitään, mutta nyt on alkanut komentamaan myös tekemisen aikana.

Ainoat huomiot olivat siitä, että Rudi pysähtyy hetkeksi molemmat vasen täyskäännös -kyltillä sekä valkovuokossa mä keilaan koiran kääntymään vähän liikaakin. Vinkiksi vasempaan täyskäännökseen saatiin treenata paikallaan tätä, jolloin helppo katsoa koiran olevan pysähtymättä ja tästä bileet. Taisipa tulla jotakin muutakin, mutta dementikko kun ei heti tunnin jälkeen laittanut ylös ei muista enää. 

2 kommenttia:

  1. Ihania treenivideoita! Upean näköistä menoa :) sheltit on kyllä <3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Itsestä meno on aina kamalaa/tahmeaa/tms, kun ei ole mihinkään tyytyväinen. :D Juu nää on kyllä aika kivoja karvakorvia. :3

      Poista