22 toukokuuta 2016

Rally-Toko tehoryhmä #2: Suorituspaikka ja puolenvaihdot





Tiistaina oltiin MES-luokan ratatreeneissä. Kuten videolta huomaa ensimmäinen rata oli melkoista kiirehtimistä, joten pientä tarkkuusongelmaa mahtui radalle ihan kiitettävästi. Rudi ei löytänyt merkkiä ja puolenvaihdon täyskäännökset menivät penkinalle, kun jäin varmistelemaan meneekö Rudi vai ei. Pitästä aikaa kävi myös houkutuksella. Tuplasaksalainenkaan ei oikein sujunut. Toisella kierroksella mentiin puolet radasta ja se onnistui oikein hyvin. Peruuttamista kehuttiin myös! Käytösruutu oli 3min vasemmalla puolella seisten. Nollakoirakkona ollessa Rudi istui kesken kaiken, joten jännitin sitä hieman, vaikka treenit olivatkin. Rudi seisoi koko ajan, mutta alkoi loppuvaiheessa tassutella paikallaan ja toisen koiran ohittaessa venytti itsensä nuuskaisemaan sitä. 




Sitten siihen tehoryhmän tuntiin! Tämän kerran teemana oli suorituspaikka ja puolenvaihdot. Eniten ongelmaa meillä tällä hetkellä on tosiaan siinä, että saadaan liikkeet näyttämään sujuvammilta eli hienosäätöä sekä seuraamisen vahvistamista. Perfektionistin silmin näen kyllä kaikessa parantamisen varaa, vaikka ulkopuolinen ei näkisi mitään merkittävää, joten saa nähdä olenko koskaan täysin tyytyväinen yhteenkään liikkeeseen.

Rudi oli tunnilla vähän liiankin äänekäs. Saattoi johtua hyvinkin siitä, että olin itse epävarma ja keskityin enemmän tehtävään kuin koiraan. Ohjaaja ohimennen sanoi, että kannattaa kitkeä mahdollisimman pian pois, koska ruokkii helposti itseään. Ainoat huomiot olivat siitä, että Rudi pysähtyy hetkeksi molemmat vasen täyskäännös -kyltillä sekä valkovuokossa autan liikaa. Vinkiksi saatiin se, että voisin tehdä liikkeet sillain, että olen itse paikallaan. Näin näkisin helposti kääntyykö Rudi ja miten kääntyy. Saisin palkattua Rudia hyvästä käännöksestä ja molemmille varmuutta ja luottoa liikkeeseen. 

2 kommenttia:

  1. Ihania treenivideoita! Upean näköistä menoa :) sheltit on kyllä <3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Itsestä meno on aina kamalaa/tahmeaa/tms, kun ei ole mihinkään tyytyväinen. :D Juu nää on kyllä aika kivoja karvakorvia. :3

      Poista