27 kesäkuuta 2016

Pitkästä aikaa tokotreeneissä

Meidän edellisistä ohjatuista tokotreeneistä on erittäin kauan ja itsenäisesti ollaan treenattu viimeksi ennen meidän viimeistä tokokoetta. Silloin taisin lopettaa tekstin sanoihin ei enää koskaan. Toisaalta tykkään kyllä tokosta ja olisi ihan hauskaa treenata, mutta silti jotenkin on ollut todella iso kynnys jatkaa treenejä tai miettiä kisoja tmv. Valitettavasti. Lisäksi ainaiset epäonnistumiset stressaavat ja se vaikuttaa myös Rudiin sekä sen suoriutumisen onnistumiseen.  Nyt kuitenkin ollaan käyty kahdesti ohjatuissa tokotreeneissä ja niistä oli oikeastaan ihan hauskaa.TamSKin treeneissä sai valita paikallaolon lisäksi neljä liikettä, jotka halusi tehdä. Itse valitsin liikkeiksi seuruun, hypyn, kapulan pidon sekä kaukot. Säännöt ovat ehtineet meidän tauon aikana muuttua eli uudet asiat olivat kapulan pito sekä kaukot. Hyppykin tehdään nyt erilailla.

Ensin tehtiin paikallaolo, joka jonkin verran jännitti. Sekin oli nyt uusilla säännöillä eli koirat menivät yksitellen maahan/istumaan ja aika on entisen 2min sijaan vain 1min. Kolmesti Rudi vilkaisi vieressä olevaa, mutta palautti pian katseensa takaisin muhun. Tuo minuutti tuntui todella lyhyeltä ajalta! Istumaan Rudi nousi vasta toisella käskyllä. 

Seuraaminen oli melkolailla samanlaista kuin kokeissa on ollut. Rudi jäi jälkeen eikä meinannut perusasennosta lähtiessä tulla mukaan ja seurasi todella väljästi. 

Hyppy oli hieno! Ensimmäistä kertaa tehtiin hyppy näin ja on itseasiassa kivempi näin päin.

Kaukoissa Rudi tarvitsi molemmissa asennonvaihdoissa kahdesti vihjeen, kun katseli ympärilleen. Häiriötreenitä tarvitsee tähän! Rudi myös ennakoi, kun sivulla piti nousta istumaan ja liikkuri sanoi "käsky". 

Kapulan pito oli hieno! Rudi tykkää hirveästi noutaa kapulaa, joten pito on sille helppo. Vähän taisi vinkua, kun näki kapulan liikkurin kädessä. 

Yleisesti ottaen olen varsin tyytyväinen tähän suoritukseen. Vielä olisi treenattavaa, jos kisoihin haluaisi, mutta en ole varma menenkö enää koskaan.  Hyvä Rudi!Viikkoa myöhemmin oli PKY:n järjestämät kokeenomaiset treenit. Jotenkin oli hurjasti varmempi ja luottavaisempi fiilis, kuin edellisellä kerralla, vaikka edessä olikin kaikki liikkeet. 

Paikkamakuussa Rudi meni ensimmäisellä vihjeellä maahan ja nousi istumaan. Kerran nopeasti vilkaisi muita koiria, mutta muuten katsoi muhun ja näytti rauhalliselta.

Seuraaminen meni paljon paljon paremmin kuin viimeksi! 

Liikkestä maahanmeno oli mielestäni oikein hieno. 

Luoksetulo oli yhtä huikea kuin aina ennenkin. Rudin yksi lempiliikkeistä.

Kapulanpito oli todella hieno!

Kaukon aloitusmaahanmenossa ei mennyt kerrasta maahan, mutta vaihdot sujuivat nopeasti. Nyt nousi vasta mun vihjeestä eikä liikkurin sanoessa "käsky".

Hypyssä tuli outo kiepsahdus, joten huikkasin uudelleen vihjeen.

Mielestäni Rudi suoriutui liikkeistä huomattavasti paremmin kuin aiemmin on suoriutunut. Tauko on selkeästi tehnyt hyvää. Jos haluaisi mennä kisoihin niin liikkeitä pitäisi tehdä enemmän liikkuroituna, koska itse mokailin niissä aika paljon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti