21 kesäkuuta 2016

Rally-Tokon tehoryhmä #5-7: Kaikenmoista.
Kolme viikkoa sitten treenit olivat ulkona Eteläpuistossa, jossa oltiin ensimmäistä kertaa. Teemana käännökset ja puolenvaihdot. Käännökset alkavat olla jo ihan kohtalaisella mallilla myös oikealla puolella. Eniten tarvitaan treeniä MES-luokan puolenvaihtoihin ja tulpasaksalaisiin. Periaatteessa osataan kyllä, mutta ihan ei kuitenkaan. Treenit sujuivat kohtalaisen haukkumisen jälkeen oikein hyvin ja Rudi näytti todella nauttivan, kun sai tehdä rallya. Ympäristö tosin vähän vei, koska oltiin tosiaan täällä ensimmäistä kertaa enkä huomannut antaa Rudin tutustua ympäristöön tarpeeksi. 

Tehtävänä oli kaksi lyhyempää rataa, mutta me tehtiin lopulta 1-3 kylttiä kerrallaan. Alkuun Rudi haukkui ensi suorittaessaan liikkeitä, sitten hieman ennen kylttiä ja lopulta vain paikallaan ollessaan. Yllättävän äänekäs tällä kertaa. Vinkkejä tähän saatiin kyllä, mutta ehkä sellaisia etten välttämättä tee niitä Rudin kanssa. Toissa viikolla treenattiin houkutusten ja häiriöiden ympäröimänä. Radalla oli kaksi rallyn houkutusta, mutta ympäriinsä oli myös muita erilaisia häiriöitä. Esimerkiksi namipurkkeja eri paikoissa mm. kyltin takana ja alla, täyskäännös -kyltin takana ihminen, joka meni kyykkyyn ja spiraalin kartioiden päällä leluja. Kouluttaja heitteli leluja ja vingutti yhtä lelua kävellessään meidän vierellä. Spiraalin houkutuksia Rudi ei edes huomannut, mutta ensimmäisen houkutuksen namipurkki kiinnosti. Kyltin takana ollut henkilö katsoi Rudia, joka oli menossa rapsuteltavaksi, mutta malttoi kuitenkin tehdä tehtävän. Yhtä lentävää lelua Rudi vilkaisi, mutta toistin seuraamisen vihjeen, joten Rudi jatkoi kiltisti seuraamista. Muuten suoritettiin aikalailla omalla tasollamme tehtävät. Pientä epätarkkuutta.

Lopuksi tehtiin vielä kerran spriraali niin, että kartioina toimivat ihmiset. Vähän taisin jännittää tätä, mutta Rudi suoriutuikin tästä oikein hienosti. Taisi vähän kurkistaa taaksepäin, kun kuuli possulelun röhkivän. Tämänlaiset treenit ovat kyllä hyviä!
Edellisellä tunnilla teemana oli käytösruutu. Ensiksi tehtiin vuorotellen pujottelua kierrellen koirakoita, jotka tekivät samalla haluamassaan asennossa ja paikassa (oikealla/vasemmalla/sivulla/edessä) käytösruutua. Asntoa piti vaihtaa aina, kun koirakko vaihtui. Rudille tämä oli yllättävän helppoa. Vähän vain vilkuili silloin, kun ohi kävelevää koiraa kehuttiin. 

Sitten tehtiin rataa, jonka yhteydessö tehtiin myös käytösruutua. Aikalailla meidän tyyppistä suorittamista eli vähän väljää seuraamista ja hitaat eteentulot. Pyörähdys oli todella hieno! Ehkä me jotain osataan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti