14 syyskuuta 2016

Oppi kautta kantapään, lens veks ja menemään.
Palaillaan ehkä elokuun rallytreeneihin myöhemmin, kun ehdin ja jaksan käydä läpi kaikki ne miljoona kansiota taasen. Olisi kai ihan suotavaakin jo lajitella videot ja kuvat, kun vuosi on tässä vaiheessa. Loppu vuodesta olisi ehkä helpompi tehdä vuosipostausta ja sillain. Asiaan! Ajattelin, että voisi aina ohjatuista viikkotreeneistä heitellä tekstiä - niin rallystä kuin agistakin samaan postaukseen. Toivon mukaan olisi sitten ajan tasalla. 

Alkajaisiksi voisi näpytellä viime viikkoisista treeneistä. Agissa oli sopivasti Walatin kisojen jälkeen se kuuluisa mutkaputki, joka osoittautui tälläkin kertaa todella vaikeaksi. Kun mä olin koiran ja putken välissä se onnistuu mutta koiran ollessa keskellä Rudi ampuu ohitse. Mun täytyisi siis ehtiä tekemään jonkinmoinen pyörähdys tai sokkari ennen putkea ellei pysty vaihtamaan puolta ennen. Tai sitten vain pitää ennen kakkosissa starttaamista kunnon tehotreeni tähän. Puolustelematta tuota ekan mutkaputken ohi ampumista, se oli ainut kerta viidestä kerrasta, eikä yleensä tapahdu sitä yhtäkään kertaa. Kepeille oli vähän liikaa vauhtia tai sitten Rudi luuli mun tulevan lähemmäs sitä, mitä todellisuudessa olen. Se kun ei kestä enää yhtään sitä, että menen kolmea metriä lähemmäs. 

Rallyssa oli aiheena niinkin ihana aihe kuin kisat. Mulle pelkkä kisa sana saa pienen jännityksen aikaa, joten keskiviikkona hallille mentäessä kasvava jännitys alkoi, vaikka olikin vain treenistä kyse. Täytyisi tosissaan tehdä ne mentaaliluennon kotiläksyt. Ihan vaikka blogiinkin asti niin on sanottu ääneen. 

Me ei muuten mahduttu meidän kahdella alle 80 pisteellä ja yhdellä yli 80 pisteellä SM-kisoihin, enkä todennäköisesti ilmoittaudu edes piirimestaruuteen. Oikeastaan tosissani toivoin, ettei Rudi mahtuisi SM:n, sillä siitä on tullut todella todella epävarma kisakaveri. Jos ollaan ihan rehellisiä niin tuo epävarmuus ja outo laamailu alkoi jo toukokuussa, mutta yritin silti saada tällekin vuodelle saavutettua taas sen kaksi koularia. Ne sain, joskin RTK4 melko huonoin tuloksin, joskin tavoite saavutettiin. Ajattelin josko saataisiin pidettyä joulu-tammikuu lomaa rallysta ja tammikuu agilitystä. Tehtäisiin kaikkea muuta hauskaa, harjoiteltaisiin vähän irti ollessa korvien toimivuutta ja tehtäisiin vähän lihashuoltoa. Tosin ennen sitäkin täytyisi viedä Rudi hierojalle, näyttäisi olevan taas jumissa. Josko taasen asiaan?

Melkoisen kiva rata oli kyseessä, vaikka kuulemma piti olla vaikea rata. Tämäkin on niin nähty agilityssäkin, kun menen sanomaan jotain rataa kivaksi muiden reaktio on aikalailla se miten voi sanoa sitä rataa kivaksi. Haha. Rudi metelöi aivan älyttömästi, joka on todella harvinaista. Treeneissä on haukahdus tullut silloin tällöin tai tietyllä kyltillä komennushaukkua, mutta muutoin on ollut hiljaa. Tuo jatkuva haukkuminen yllätti mutkin, mutta yritin olla vain rauhallinen ja pyytää tekemään sen mitä pyydettiin. Kehuin kun Rudi oli hiljaa ja lopulta haukkukin väheni. Hypylle lähetys oli jännä! Sanottiin, että radalla voi tuollainen olla ja hyvä opetella lähestymään sellaista. Naurahdin mielessäni, sillä kyllähän Rudi hypylle hakeutuu mistä vain, mutta sen jälkeinen elämä vasta onkin ei-niin-kivaa. Radiokin oli vissiin toista kertaa ikinä houkutuksessa, mutta Rudihan ei siitä muuten välittänyt, kuin mennessä sen ohitse katsoi "Ai tuostako se ääni tuli?" -ilmeellä. Namit olivat liian houkuttelevia nälkäiselle possulle ja käännöksissä ei oltu samanaikaisia. Taaskaan. Siinä käy aina niin, että Rudin kääntyessä nopeasti mä jään varmistelemaan ja käännyn hitaasti tai toisinpäin. Täytyisi saada jotenkin treenailtua tuohon Rudille aina samanlainen vauhti, tiedä sitten onko se mahdollista. Ehkä, jos tosiaan seuraavin kisoihin olisi se seitsemän kuukautta. Loppuun vielä listamuodossa huomioita ohjaajalta:

• Kiinnitä huomiota käännösten samanaikaisuuteen, alkaa ja loppuu samaan aikaan.
• Hiukan puutteellista yhteistyötä haisteluna.
• Hypylle meno oli hieno, mutta hallinta hypyn jälkeen tiivimmin haltuun.
• Merkinkorjaus oli hieno.
• Hihna roikkui yli olan, olisi ollut hylätty.
• Suhteellisen sujuvaa menoa.
• Hyvin sait alun haukkumisen hallintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti