28 tammikuuta 2017

Kävi miten kävi voittajat ei pelkää hävii.


Niin sitä tuli viikko sitten aloitettua kisakausi agissa, kun käytiin juoksemassa kaksi starttia YLÖKK:n kisoissa. Paikalle saavuttiin hiukan ajoissa, joten tuli nähtyä lähestulkoon kaikki A-radan koirakot. Melkosen mielenkiintoinen A-rata, "onneksi" ei tarvinnut kokeilla onneaan siellä.

Pikkuisen pisti jännittämään, miten tuo uudessa hallissa käyttäytyy. Tuoksut kun veivät pojan nenää turhankin hurjasti odotellessa vuoroaan. Kunnon tilaakaan kun ei ollut lähdössä tai maalissa. Mielessä kävi, että mahtaako tuo lähteä lähtölupaa odotellessa vaeltelemaan pois lähdöstä tai malttaako tuo jäädä odottamaan maalissa pantaa. Eipä tuo karkuun lähtenyt lähdössä, mutta maaliin tullessa käskystä huolimatta lähti pyörimään pientä hallia ympäri moikkaillen kavereita. Sai kunnolla karjaista, että havahtui odottamaan.

Kisoihin lähdettiin alla kahdet treenit, joissa jännitti hurjasti keinua. Toivoin parasta, joka B-radalla auttoi ja meni nätisti keinun, mutta toisella iski todellinen jännitys. Mitään fiksua syytä en tuolle jännitykselle ole vieläkään keksinyt. Mitään kompastumisia,  putoamisia tai lentokeinuilua ei ole ollut, silloinkin kun oli eipä sille niistä mitään traumoja koskaan jäänyt. Välillä tuolle tulee näitä hassuja juttuja, jotka ovat lähteneet itsekseen pois.B-rata oli hieno, vaikka vitonen tulikin! Aalle olisi saanut ohjata vastakkaisella kädellä ja huutaa vähän aikaisemmin käskyn niin olisi mennyt. Sitä kun taas luotti liikaa, että Rudi sen menee vaikkei ohjausta tai käskyä kuulisikaan, lempieste kun on kyseessä. Tuon olisi vielä voinut pelastaa sillä, että olisin pysähtynyt käskyttäessäni uudelleen. Videolta näkee Rudin palaavan Aalle mennäkseen sen, mutta mun liikkuessa eteenpäin kääntyykin epävarmana pois. Vauhtiakin toki olisi voinut olla enemmänkin, mutta ehkäpä sitä tässä kevään mittaan tulee. Tämä rata oli kuitenkin sen verran positiivinen juttu, että en osannut olla kuin tyytyväinen. Tuota fiilistä lähdettiin tänä vuonna hakemaan ja se saatiin heti ensimmäisissä kisoissa.

C-rata alkoi hyvin, mutta päättyi melkoisen pakka levisi täysin -radaksi. Yksi hyllyyn johtava moka ja pelottava keinu sai pakan ihan sekaisin. Ei vaan enää saanut yhtään mitään toimimaan, mutta radalta jäi kuitenkin positiivinen fiilis. Tuollaiselta radalta Rudi olisi ennen lähtenyt viilettämään pois viimeistään puomilta, mutta nyt se palasi joka virheen jälkeen luokse, jotta päästiin ottamaan uudelleen. Joskin ensimmäistä kertaa tuo ohitti viimeisen esteen, mutta itse en edes  enää ohjannut kunnolla. Näitä sattuu, viikon päästä uusi yritys!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti