02 tammikuuta 2017

Vuosikooste, osa 1


Hiukan erilaisempi vuosikooste kuin aiempina vuosina, tuokoon vähän vaihtelua.

 


Tammikuussa tuli täyteen kaksi vuotta, kun Rudi on ollut mulla. Tämän kunniaksi Rudi sai itse kirjoittaa oman postauksen*. Se on muuttunut valtavasti, vaikka tietyt jutut ovatkin juuttuneen melko vahvoiksi. On kausia milloin ne vahvistuvat ja kausia jolloin ne eivät muistuttele olemassaolostaan. Näitä ovat esimerkiksi toisille koirille haukkuminen, haukkuherkkyys sisällä ja vetäminen hihnassa sekä kuuroutuminen.

Harrastuskausi korkattiin heti vuoden toisena päivänä mätsärissä*. Napattiin sieltä sijoituskin ja se kuolattu vaaleanpunainen ruusuke. Kolme starttia rally-tokoa, joista kahdesta saatiin hyväksytty tulos (71p. & 95p.) ja yksi 0-tulos. Ensimmäinen mahdollisuus RTK3 oli lähellä, mutta kartturia alkoi jännittämään liikaa. Napattiin paikka yhdelle tunnille Krista Karhun valkkuryhmään. Huikea tunti ja hurjasti vinkkejä vain yhdeltä tunnilta! Pyörähdettinhän me myös kehässä hakemassa ERI AVK4 -tulos Turku KV:sta*. Agility jatkui tuttuun tapaan torstaisin ja yritettiin edistyä edes hiukan. Uskaltauduin ensimmäisiin agikisoihin* hakemaan tuplahyl, koska Rudi pyöri vain ympyrää. Käytin mä soopelia myös useamman kerran hieronnassa*, kun oli jumia.


Helmikuussa napattiin vihdoin rallyssa se RTK3 koulutustunnus*. Lämmitti kyllä mieltä, vaikkei ihan meidän tasolla pärjättykään. Seitsemän starttia se vaati. Hämeen Shelttien vuosikokouksessa* napattiin rally-tokon jaettu ykkösija, monitoimi sheltti 3. sija sekä tokoshetti 5. sija. Melkoista! Pyörähdettiin taas mätsärissä*, sijoituskin taas napattiin. Napattiin myös ryhmäpaikka agilityyn TamSkille, joten otettiin melko iso askel eteenpäin, kun oli kaksi treeniä viikossa. Eläinlääkärissä käytiin nappaamassa rokotus ja soopeli oli tuttuun tyyliin hienosti.


Maaliskuu aloitettiin kunnon agility suorituksella, kun ensimmäisenä viikonloppuna startattiin yhteensä kuusi starttia*. Muutama yliaikainen suoritus, hyllyjä ja yksi sijoitus kolmanneksi viidellä virhepisteellä. Mieleisiä ratoja olivat kyllä kaikki, mutta kartturi oli joko myöhässä tai soopeli lähti kiitämään ympyrää. Näiden lisäksi agilityssä käytiin kahdesti viikossa. Napattiin paikka seuraamisen tehokurssilta*, josta sai kivasti vinkkejä. Kävin myös ensimmäisellä luennollani*, jonka aiheena oli koiran oppiminen.
 

Huhtikuussa olin ensimmäistä kertaa sihteerinä rally-tokokisoissa. Mielenkiintoista puuhaa kyllä, kun pääsee näkemään ratoja ns. tuomarin silmin. Samalla itse yrittää kalastella niitä virheitä ja oppii samalla itse melkoisesti. Pyörähdettiin myös Koirapalvelu Taidogaan koirauimalan avajaisissa*, joissa Rudi pääsi polskimaan. Rudi sai kuitenkin tästä kerrasta sellaisen trauman etten tiedä saako tuota enää ikinä menemään uimaan. Nimittäin samalla viikolla tuo pääsi uudemman kerran polskimaan, kun oli vuorossa Hämeen Shettien uintipäivä*. Lisäksi pyörähdettiin kaksi kertaa kestävällä rallyn ongelmaklinikalla*.  Olipa kerran myös agikisat*, joista napattiin ensimmäinen LUVA ykkösissä sekä mätsärissä* ollen PUN3. Melkoinen hässäkkäkuukausi.


 
Toukokuu olikin jo hiukan rauhallisempi. Agility muuttui vain yhdeksi kerraksi viikossa, mutta tilalle tuli rally-tokon valmennusryhmän tehorymän treenit. Pyörähdettiin Tampere KV:ssa*, josta napattiin tuttuun tyyliin ERI ilman luokkasijoitusta. Heti perään oli agikisat*, joista tuttuun tyyliin napattiin tuplahyl. Kävin kuvaamassa myös toisen Hämeen Shelttien uintipäivän.  Rally-Tokon talkoissa meni yksi lauantai kokonaan, kun ensin olin sihteerinä ALO-AVOn ajan ja VOI-MES luokissa olin nollakoirakkona. Melko hauska pesti tuo nollakoirakkona olo, joskaan siitä ei nykyisin saa enää kerrytettyä talkootunteja. Hyvä paikka treenata oli kuitenkin ennen ensimmäisiä MES-luokan tuplakisoja. Eipä tuo ylin luokka tuntunut niin vaikealta kuin olin kuvitellut. Niissä ensimmäisissä MES-luokan kisoissa* ei kuitenkaan menestystä tullut. Rauma KR:ssäkin* tuli pyörähdettyä. Rally-tokon tupakisatki* olivat viimeisenä viikonloppuna.

 
Kesäkuussa normaalien viikkotreenien lisäksi pyörähdettiin myös kaksissa ratatreeneissä TamSkilla ja  rallyn tuplakisoissa* sekä kaksissa tokon treeneissä* PKY:llä ja TamSkilla.  Kalenteri tuntui melko tyhjältä edellisiin kuukausiin verrattuna, vaikka näin kirjoitettuna tuntuukin myös hurjalta määrältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti