20 maaliskuuta 2017

Väärän lajin parissa.

Välillä vähän muutakin kuin pelkkää agia. Pyörähdettiin eilen Wuf.fi:n epävirallisissa tokokisoissa. Joku kun päätti alkuvuodesta, että tehdään paikkamakuusta möllikisavarma ja saadaan kerran vielä hyvät pisteet kaikista liikkeistä. Sen enempää tuskin tehdään, ellen satu innostumaan ylemmistä luokista. Jos sitäkään, katsotaan.

Ei kyllä ollut ollenkaan Rudin päivä. Nenä vei minkä kerkesi eikä sen vuoksi korvat toimineet ollenkaan. Jos Rudi vähääkään kehässä alkaa nuuskimaan, ei sitä siltä saa koko suorituksen aikana ollenkaan pois. Pahenee vain ja kuuroutuu enemmän. Toki ei olla ihan hirveästi nyt treenailtu, joten en odottanut mitään 10 riviä, mutta viime kertaisen perusteella odotin vähän parempaa. Silloin oltiin treenattu ihan samanmoisesti. Noh, ehkäpä seuraaviin treenaillaan enemmän, kun aletaan vihdoin muistelemaan rally-tokoakin. Napattiin kuitenkin sijotuskin, kolmesta koirasta oltiin toisia.
Tarkistus/luoksensapäästävyys - Vinkui pahasti eikä meinannut malttaa yhtään. Tuomarin tullessa moikkaamaan Rudi yllättäen väisti, jota ei ole tehnyt kuin hetken aikaa ihan mulle tullessaan.

Hyppy, 9,5 - Lähtiessään näytti ohittavan esteen, mutta korjasikin linjansa kohti hyppyä. Oletettu haukahdus kuului. Kiire ei sivulle ollut, vaan otettiin hajut matosta ennen tätä.

Kapulan pito, 9,5  -  Kerran korjasi kapulan paikkaa, muuten piti nätisti. Irrotti hyvin, vaikka hetkeä aiemmin ei meinannut päästää irti.

Kauko-ohjaus, 6,5
- Voihan nuuskuprojekti! Hajut veivät tässä kohtaa aivan täydellisesti mennessään. Toisellakaan käskyllä ei meinannut nousta ylös, maahan meni kyllä varsin nopeasti ja taas nouseminen ylös melkein kolmannella käskyllä. Tässä vaiheessa itsellä kärtsäs pahasti, vaikka ei todellakaan saisi.

Liikkestä maahan, 8 - Hyvin lähti liikkeelle, mutta hidas maahanmeno nuuskutteluineen. Nousi ylös toisella käskyllä melko mielenkiintoisesti. Plaah.

Seuraaminen, 5,5 - Ai kamala! Ei tainnut viime kerrallakaan olla noin kamalan näköistä menoa kuin nyt. Käännökset eivät toimineet yhtään, piti kääntyä vasemmalle kun on kivemman näköinen, mutta yritäpä tehdä tilanteessa, jossa koira on kilometrin päässä joka suuntaan. Juoksun aikana kuului vain räyräyräy ja lopulta nuuskutteli oli paras juttu.

Luoksetulo, 9,5 -
Lähdössä jäi nuuskuttelemaan. Juostessa meinasi tulla oikealle sivulle, mutta viime tipassa muistikin sivu-käskyn.

Paikkamakuu, 0 - Ensimmäistä kertaa mölleissä/treeneissä kävi noin. Melkein arvasin tuon, kun kaveri jäi lähestulkoon nuolemaan mattoa. Mikä parasta Rudi tajusi vasta mun poissaolon kun olin puolessa välissä palaamassa takaisin.  Onneksi tosiaan näissä mölleissä on aina joku pitämässä hihnasta kiinni, jotta ei pääse nouseva koira häiritsemään muita.

Kokonaisvaikutus, 8,5 - Yllättäen jopa näinkin hyvä. Itse en nähnyt kyllä tuon arvoista Rudia ollenkaan, vaan pikemminkin 5 tai 6 arvoisen. Totesi vain, että oli hyviä pätkiä, mutta nenä taisi vähän viedä. Vähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti