26 maaliskuuta 2017

YLÖKK -hallin avajaiset - agilityepikset

Tulipa pyörähdettyä YLÖKKin hallin avajaisissa vähän agiliitelemässä. Ensin kävin ilmoittautumassa kolmeen starttiin, möllien ja kisaavien putkiralliin sekä kisaavian agilityradalle, mutta ensimmäisen startin jälkeen kävin ilmoittamassa vielä uusintakierrokselle kisaavien putkiralliin. Meno takkusi sen verran, että halusi pohjalle kivan radan ennen agilityrataa. Toiveissa olisi saada edes yksi fiilikseltään kiva rata, mutta mitä vielä. Eipä ne fiilikset enää kohentuneet kakkosstartin jälkeen, vaikka nolla ja ok agilityrata tulikin. 

 Möllien putkirallissa meni muutoin yllättävän hyvin, mutta vitosputkeen ei meinannut löytyä tietä. Siitä ei kuitenkaan tullut vitosta, vaikka itse olisin ehkäpä tuosta antanut. Noh, matka jatkui taas sujuvasti. Melkoinen kaarros tuli 10-11 ja 11-12 putkien välissä, unohtamatta pientä rapsutushetkeä ja viimeisen esteen ohitusta.
Kisaavien putkiralli mentiin tosiaan tuplana. Ensimmäinen kierros takkusi ehkäpä eniten kuin mikään muu rata. Väärinkäsityksiä, myöhästymisiä, huonoja ohjausvalintoja ja lopulta radalta karkaaminen. Huusin Rudia sen verran lujaa takaisin, että tuntui vielä illallakin ja ääni lähti kesken ensimmäisen lauseen. Toiselta radalta napattiin nolla, joskin huonolla fiiliksellä. Tällä radalla luotin vähäisen jo soopeliin ja ehdin tehdä muutaman erilaisen ohjauksen, jotka piti tehdä jo ensimmäisellä radalla. Piiloputket (7 ja 9 putki)  olivat vapaasti valittavissa miten päin tehdään, mutta pidin ne samanlaisina kuin aiemmin, varmistaen niiden löytyvän. Olisi ollut koiran kannalta varmasti sujuvampi viedä 7 putki toista kautta, mutta menköön. Kisaavien agilityrata alkoi erittäin nätisti tiputtamalla rima takatassulla ja kieltämällä seuraava este. Taas kun meni tunteisiin riman tiputtaminen. Suostuipa kuitenkin jatkamaan hyppelyä, vaikka yleensä ei enää suostuta hyppäämään yhtäkään estettä, oli sitten riman korkeus 40cm tai 20cm. Mielummin mennään ali tai ohitetaan. Tuon jälkeen alkoikin sujumaan, kesti valssin keppien jälkeen ja viskileikkauskin onnistui yllättävän sujuvasti, vaikkei sitä suuremmin olla edes treenattu. Maanantaina tuli testattua muutamaan kertaan treeneissä, sitä edellinen kerta taisi olla viime vuoden puolella. Harmi ettei tuota onnistuineinta kohtaa löydy videolta. Aan jälkeiset hypyt ja putki menikin taasen vähän penkin alle. Tulipa tehtyä niinkuin ei suunnitellut tekevänsä eli piti tehdä tuplavalssi, mutta sekin jäi puolitiehen. Kaipa tuli jonkinmoinen blackout, kun meinasin ohjata toisen esteen takaakiertona, mutta viime tipassa muistinkin ettei ollutkaan. Juuri ja juuri ehti korjata liikettä, mutta ehtipä tuossa miettiä Rudin reagointia, Rudi kun ei pahemmin anna anteeksi mitään. Päättipä soopeli olli tällä kertaa kiltti ja meni ihan oikein. Putkelle ei ääntä lähtenyt käskyttämään enkä vartalollakaan sen paremmin näyttänyt. Loppu menikin taas nätisti.


..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti