21 syyskuuta 2017

Rally-tokokisat 09.07. & 06.08.

Todella pitkän pohdinnan ja harkinnan jälkeen uskaltauduin ilmoittaa meidät virallisiin rallykisoihin.  Treenit olivat alkaneet olla taas kivoja eikä epävirallisista rallykisoistakaan jäänyt kamalaa fiilistä vaan oikeastaan hyvä fiilis. Eikä sekään saanut ärsyttämään, vaikka Rudi menikin käytösruudussa istumisesta maahan. Ainoastaan jäin pohtimaan miten tulee käymään käytösruudussa sisällä, jos ulkonakin oli niin hyvät tuoksut, että sai pojan menemään maahan. Kun sain seuraavissa epiksissä* ennen virallisia Rudin reagoimaan siihen mitä sille sanoin, vaikka tuoksuja olikin, antoi se jo vähän luottoa tulevaan.

Pyrin tekemään tällä kertaa kaiken suunnilleen niin kuin treeneissäkin tehdään. Hyvissä ajoin ennen omaa vuoroa otin Rudin pois häkistä, katseltiin mitä hallissa tapahtui, jäin välillä katsomaan muiden suorituksia ja otettiin pari muutaman liikkeen sarjaa. Hiukan ennen omaa vuoroa jännitti, mutta odottaessa lähtölupaa kaikki jännitys vain katosi. Vähän silti hirvitti tuo alku, liikkeestä seiso kierrä koira ja heti perään sarjahyppy. Melkoinen agilitykoiralle. Sarjahyppy olikin yllättävänkin rauhallinen ja Rudi reagoi heti hypyn jälkeen käskyyn. Ensimmäistä kertaa Rudi oli noin iloinen kehässä, piti häntää ylhäällä, kontakti pysyi hyvin ja se marssi!! Viime syksynä mun takia myös Rudi ei halunnut tehdä mitään, häntä oli matalana, korvat eivät olleet mukana ja kontakti tippui samantien. Radalla nähtiin kuintenkin pientä epävarmuutta ja vähän isompaakin epävarmuutta. Edessä peruuttaminen oli tällä kertaa todella todella vaikea, mutta laitoin sen ihan jumien piikkiin.  Silti olen todella tyytyväinen suoritukseen.

Tuomari: Hannele Pirttimaa
Aika: 3:00:69
Virheet:1. -1 PY, 4. -1 TVÄ, 10. -1 TVÄ, 11. -3 UUSI & -10 TVÄ (vino + matka), 13. -10 TVÄ (kävi väärällä puolella)
Tulos: 72p./100p.
Kommentti: "Hieman haukkumista. Vauhdikas rata."

Kuten mainitsinkin aiemmassa postauksessa* oli hieno juttu, että sai esittää toiveen luokkajärjestyksestä ja joka vielä toteutui! Siinäkin mielessä oli huippua päästä kisaamaan aamusta ennen näyttelyitä, että sai kaverilta vähän energiaa pois, jotta olisi näyttänyt liikkeensä edes vähän paremmin. Sade (ylläriylläri) pilasikin tosiaan sen.

Kerrankin olin ainakin melkein fiksu ja laitoin virheet suoraan videoon. Ehkäpä tästä eteenpäin voisi tehdä aina noin niin ei tarvitse etsiä miljoonia vuosia hukkuneita papereita. Vuorossa tosiaan oli kolmas ja viimeinen osakilpailu epävirallisessa rallycupissa. Pienissä paineissa suorittettin rata, kun tarvitsi muistaakseni vähintään 86 pistettä, jotta voitettaisiin. Ratapiirrosta tutkiessa heitin ilmoille, että "ainakin tosta ja tosta tulee -10 ja toi ja toi on melkoisen paha Rudille".  Ennen omaa vuoroa pystyin kuitenkin suurin piirtein nollamaaan ajatukset, mutta pienoinen jännitys jäi ja siitä sainkin pienen kommentin kommenttikenttään.

Rudi oli vähän vaisumpi kuin edellisissä kisoissa, meni vähän vinoon eikä ihan malttanut kuunnella. Johtui todennäköisesti omasta pienestä jännityksestä. Isoimmaksi ongelmaksi koitui jälleen edessä peruuttaminen. Edelleen ne jumit, ne jumit. Ei saatu ensimmäisellä hieronnalla täysin jumeja auki. Loppuradasta kuitenkin vähän jo ilostui, kun oma jännityskin alkoi vähenemään. Täytyisi vain pysytyä olemaan itse samalla fiiliksellä kuin treeneissä niin tulisi samantien tuloksia.

Tuomari: Mimoza Vierikko
Aika:   2:55:00
Tulos: 90p./100p. ja sij. 1/4
Kommentti: "Kiva rata, ohjaaja jännittää turhaan"
Kokonaistulos cupista: 292.2p. ja 1. sija!!IMG_5840

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti