23 syyskuuta 2017

Shelttien rally-tokon rotumestaruuskisat 2017

Aloittaessa kisaamaan uudelleen, päätin ettei ainakaan toistaiseksi kisata kovin usein. Mielummin harvakseltaan, ihan maksimissaan kerran kuukaudessa. Ei enää monia kisoja kuukauden aikana, vaikka fiilistä olisikin.  Ainakin toistaiseksi koen, että on itselleni parempi kisata harvemmin, sillä selkeästi pystyn olemaan samanmoisella fiiliksellä kuin treeneissä eikä jännitäkään niin paljon kuin aiemmin. Eikä silloin Rudikaan huomaa tilanteessa erilaista, kun en sitä itse näytä.

Seuraava kisa jota aloin heinäkuisen kisailun jälkeen aloin pohtimaan oli shelttien ensimmäiset rotumestaruudet. Tätä kisaa tuli silti pohdittua hyvin tarkkaan ennen ilmoittautumisen alkamista, sillä kyseessä kuitenkin oli rotumestaruus. Pohdin kykenenkö myös niissä samaan fiilikseen radalla kuin ns. normaalissa kisassa. Otin riskin ilmoittaessani, mutta jokin vain käskin ilmoittamaan.

Ja kävi näin! Tein kaiken niinkuin treeneissä tein. Rudi sai kaukana katsoa hihnassa rataantutustumista, tein neljä liikettä ja hetki kontaktia sivulla, katseltiin suorituksia ja ennen astumista kehään kysyin "mennäänkö tekemään rally-tokoa?". Sillon ensimmäistä kertaa Rudin silmät alkoivat loistaa niinkuin aina ennen treenejä kysyessäni samaa. Melkoinen jännitys oli ennen omaa vuoroa, mutta tuo tilanne vei kaiken jännityksen jonnekkin todella kauas. Mentiin radalle tehden hauskaa rallya. Rudi oli äärettömän iloinen, se todella halusi tehdä. Molemmilla oli yhtä kivaa radalla. Ensimmäistä kertaa koskaan kisatilanteessa. Maalissa teki mieli rutistaa Rudia todella isosti, vaikka tiesin ettei ihan putkeen mennytkään. Edessä oli vielä käytösruutu, joten oli pakko kehua vain todella pienesti, ettei mene vain pelkäksi haisteluksi. Käytösruudussa nenä kävi maassa, mutta ei mielestäni niin hurjasti, että pisteenvähennyksiä olisi mennyt. Aiemmin ei ole niin pienestä mennyt. Radan jälkeen Ruu sai ison halin ja palkan.

Alku meni todella hienosti, mutta hypyllä Rudilla lähti vähän lapasesta ja jatkui loppuun asti. En halunnut pilata tuota fiilistä uusimalla kuin merkin, sillä se on ainut jonka voi Rudin kanssa uusia. Aiemmin Rudi on uusimisessa osannut mennä nätisti merkille, mutta ei tällä kertaa, mutta ei se haittaa. Pääasia oli tuo fiilis, joka radalla oli! Tuota fiilistä ollaan haettu ihan älyttömän kauan. Tähän asti olen suoraansanottuna kiduttanut itseäni kisoilla, miettien miten joku voi oikeasti sanoa kisaamisen olevan hauskaa.

Tuomari: Hannele Pirttimaa
Aika: 2:43:73
Virheet: 3. -1AS, 8. -1AS, 9. -10TVÄ (ylim. pyörähdys), 11. -3UUSI & -3TVÄ, 13. -1KONTR, 17. -1VINO & -1TVÄ, 18. -10TVÄ (ylim. pyörähdys) ja yleisvaikutelmasta -2 (kunniakierros merkillä) &  Käytösruutu -1 PY
Tulos: 0 (66p.)
Kommentti: "Hyvä, vauhdikas rata"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti