01 lokakuuta 2017

Hierojalla ja fasciakäsittelyssä.




Hieman turhan pitkäksi venyneen hieronta tauon jälkeen Rudi pääsi heinäkuun lopussa hierojalle. En taida edes kehdata myöntää milloin viimeksi edellinen hieronta on ollut. Sen kyllä huomasi, sillä viikon välillä hierottiin kahdesti eikä reisiä saatu aukaistua kunnolla ja reilu kuukausi mentiin agilityssä ihan 15cm miniesteillä. Toki tilanne olisi voinut olla se, että olisi jäänyt treenit kokonaan välistä. Hieroja ehdotti toisen kerran jälkeen fasciakäsittelyä, jotta lihakset saadaan kunnolla auki. Aika varattiin samaiseen paikkaan parin viikon päähän, mutta huonolla tuurilla se peruuntui itsestäni riippumattomista syistä. Onneksi sain toiseen paikkaan ajan kahden viikon päähän eli aika tarkkaan kuukauden päähän toisesta hieronta kerrasta. Rudi saatiin auki, vaikka reidet ja muistaakseni selästä jokin kohta oli melkoisen paha. Jatkohoitona kolmen viikon päähän hieronta, ja siitä muutaman viikon päästä uudelleen fasciakäsittely. Tuo kolmas hieronta oli tämän viikon keskiviikkona. Selästä löytyi jumi, jota ei saatu kokonaan auki, ehkä sitten fasciahoidossa taas.  Katsotaan mille viikolle sen saan varattua. Olisi hyvä päästä mahdollisimman pian, ihan maksimissaan kuukauden päähän.  Sen jälkeen todennäköisesti taas hieronta ja mikäli nyt saadaan koira kokonaan auki niin toivon mukaan päästään ylläpitävään jaksoon eli kahden-kolmen kuukauden välein hieronta ja satunnaisesti siihen väliin fasciakäsittely.  Enää en päästä nelitassuista enää moiseen kuntoon, jotta saadaan harrastaa aktiivisesti agilityä vielä muutama vuosi, eikä eläköidytä lajista ihan heti.


Vihdoin myös löysin Rudille hierojan, jonka hieroessa nelitassuinen ei ole jatkuvasti nousemassa ylös. Ensimmäisellä kerralla hämmennyin hurjasti miten nätisti Rudi oli, mammi vain ja silmät alkoivat jopa mennä kiinni. Ainoastaan juuri reisien kohdalla oli vähän sitä mieltä, että ei tarvitsis hirveästi koskea. Kilttinä kuitenkin vain vähän nosti päätään ja laski sen huomattavasti helpommin kuin aiemmilla kerroilla. Rudi oli myös fasciakäsittelyssä samanmoisesti, vaikka tiesin sen sattuvan. Ehdottomasti jatketaan käyntejä näillä niin kauan, kun pysytään fiksun matkan päässä.




Pyörähdettiin myös kaksi viikkoa sitten virallisessa mittaustilaisuudessa Tampereella. Piti jo viimeksi käydä kääntymässä, kun tilaisuus oli Ylöjärvellä, mutta samana päivänä sattui olemaan jotakin muuta. Silloin jo vähän kärvistelin sitä, että mitäs jos seuraavat tämän vuoden tilaisuudet ovat kaikki jossain monen sadan kilometrin päässä. Sinällään meillä ei olisi ollut kiire saada todistusta, kun Rudista nyt ei maksia olisi saanut mitenkään ja mikäli jostain syystä olisi niin Rudin agit olisivat loppuneet siihen. Silti halusin käydä paperin hakemassa mahdollisimman pian ettei kohta huomaa, että olisi päivä aikaa hankkia. Nyt sitten Rudi on mitattu 38-39cm väliin eli virallisesti edelleen medi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti