29 tammikuuta 2018

Vuoden ensimmäiset kisat.

Niin ne vuoden ensimmäiset kisatkin olisi takana. Lauantaina oli TamSkilla rally-tokokisat. Hirveästi ei ehditty taas treenaamaan hirveästi uuden arjen vuoksi, joten hiukan jännitin miten saan superhepulin toimimaan kentällä. Sinänsä hyvä, että oltiin toisiksi viimeisiä eikä ihan alussa niin Rudi sai vähän katsella ympärilleen ja väsähtää. Ainakin niin luulin. Siinä vaiheessa kun otin Rudin häkistä tekemään muutaman liikkeen ennen meidän vuoroa, oli se edelleen ihan yhtä innoissaan ja hepulissa tekemässä. Tosin vielä siinä vaiheessa nenä tahtoi vähän viedä, mutta ennen siirtymistä lähtön kielsin vähän tiukemmin ja ilme kertoi sen, että uskoi lopulta.

Ennen lähtöä tein 360 asteen vasempaan, jospa se herättäisi Rudin kuuntelemaan. Reagoi pienesti tuomarin kysymykseen, joten ihan heti luvan saatua ei lähdetty. Onneksi siinä saa hetken olla ilman pisteenmenetyksiä. Voisi sanoa, että Rudi oli kyllä kuulolla radalla, mutta vähän turhankin innokas, jonka vuoksi menetettiin pisteitä. Vähennyksiin kuului yksi -10 tvä (liikkestä maahanmeno), koska en huomannut Rudin menevän istumisen kautta maahan, vaan katsoin sen menneen vain hitaasti. Hämmennyin ensin sitä miten hitaasti meni, kun maahanmenosta on tullut sille yksi lemppariliikkeistä, kunnes kiertäessä huomasin sen nuuskivan maata eikä siksi lähtenyt heti mukaan. Muuten saatiin -1 ja -3 vähennyksiä puutteellisesta yhteistyöstä sekä yhden kerran uusittiin.

Maalissa jäin hetkeksi tuumailemaan menikö Rudi kaksi viimeistä kylttiä väärällä puolella. Kun edellinen oli vielä käytösruudussa pyöritin hetken päätä suuntiin, missä oli puolenvaihtoja, kunnes huomasin koirakon jo lähteneen. Hups! Ensi kisoissa voisi miettiä vasta oman suorituksen jälkeen. Käytösruudussa onneksi oli edessä istuminen. Ennen ajan lähtöä Ruu nuuski melko pahasti, mutta käskytin jälleen tomerasti ”jätä heti”. Sen jälkeen kerran taisi nenä alkaa laskemaan, mutta toistin käskyn eikä sen jälkeen enää yrittänytkään nuuskia vaan katsoi mua tai radalla menijää nätisti. Huippua! Ensimmäinen käytösruutu joka oikeasti onnistui.

Saatiin pisteiksi 81/100, joka on meidän piste-ennätys MES-luokassa! Kommenttina oli ”innokas ja osaava koira. Hienoa yhteistyötä”, joka todella lämmitti mieltä kaikkien vaikeuksien jälkeen. Vuosi sitten en vielä tiennyt, että jonain päivänä voin sanoa rehellisesti kisaamisen olevan kivaa ja olivat pisteet mitkä tahansa niin voi olla enemmän kuin tyytyväinen. Tästä on hyvä jatkaa kisavuotta!


aaaaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti