09 helmikuuta 2018

Jokaisen talven löytö.

Aina talvella mieleeni muistuu läheinen luontopolku, jonka takia käydään siellä enemmän talvella kuin muina vuodenaikoina. Keväällä ja syksyllä nyt muutenkin se on aina todella kurainen, mikäli sattumalta kesän aikana kuivuu niin siellä kasvaa kasvit niin korkeiksi ja pitkospuiden yli ettei edes viitsi sinne mennä. Sotkeentuu vaatteet, kompastelen kasveihin ja ne punkit.

Talvisin siellä on myös ihanat maisemat, kun järvikin on ihan vieressä, jonne voi samalla lenkillä piipahtaa, mikäli jäälle uskaltaa mennä. Mä olen sen verran arka menemään jäälle, että harvemmin uskallan mennä jäälle, vaikka kuinka olisi jään paksuus mitattu vaikka 3-metriseksi. Viime talvena taisin uskaltautua pikaisesti käymään jäällä kahdesti tai kolmesti. Silloinkin niin, että koiran kanssa vastaan tullut ehdotti annetaanko koirien hetki leikkiä jäällä. Rudi harvemmin innostuu tuntemattomien koirien kanssa leikkimisestä, mutta sai tutustua kivoihin koiriin ja itselleen itsevarmuutta.

Tänään ehdittiin tekemään noin puolentunnin lenkki luontopolulla, ennen töihin lähtöä. Siksi on kiva mennä iltavuoroon, kun voi lähteä aamupäivällä valoisan aikaan, sillä silloin voi napata myös kameran mukaan. Oli sitten lenkki, treenit tai muuten vain napata kuvia satunnaisista kohteista. Täytyisi nyt erittäin huonosti liikutun tammikuun jälkeen lähteä taas tassuttelemaan niitä meidän normaaleja lenkkejä ja alkaa ulkoiluttamaan kameraa enemmän.


Uskaltaiduin päästää Rudin irti luontopolulla pitkästä aikaa, kun aina ei voi olla varma minkälaisia koiria sattuu vastaan tulemaan. Rudikaan kun ei aina tottele käskyä niin hyvin kuin osaisi, jos toteaa koiran olevan sen mielestään kiva. Siksi välttelenkin pitämästä Rudia irti paikoissa, joissa on mahdollista tulla yllättäen koira vastaan tai on muuten ahdasta ohittaa. Nykyisin kun Rudi tahtoo mennä kovin kaukana musta ja tuolla mutkaisella luontopolulla ei niin helposti kaukaa huomaa toista koiraa. Yleensä tulee nimittäin huudeltua todella ajoissa Rudi luokse ja hihnaan. Kun en itsekään tykkää, että Rudin iholle ryntää tuosta vain koira niin en myöskään tykkää siitä, että Rudi tekee niin muillekaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti