16 heinäkuuta 2018

Tulevaisuuden suunnitelmia.

Keväästä asti ollaan menty melkoisen rennolla asenteella. Suunnitelmissani oli palautella viimeistään nyt kesän alussa niitä asioita, joita alkuvuodesta tehtiin. Aika vain tahtoo nykyisin kulua todella hurjaa vauhtia. Tekemistä riittäisi enemmän kuin tunteja on päivässä. Iltavuorotkin ovat rajoittaneet päivää hitusen enemmän kuin aamuvuorot. Ehkä olisi voinut suunnitella päivänsä paremmin. Ehkä sen aika olisi vihdoin. Aluksi piti näpytellä tulevan kesän suunnitelmista, mutta tässä vaiheessa kesää täytynee vaihtaa muotoon tulevaisuuden suunnitelmista.
Treenit. Kuten mainitsinkin, kesän aikana ollaan muutaman kerran hötsäilty rallya ja tokoa. Sen enempää suunnittelematta treenejä, tehty vain asioita mitä mieleen on tullut. Nyt olisi aika alkaa treenaamaan hitusen suunnitelmallisemmin ja keskittyä enemmän perusasioihin ja liikkeiden tekniikkaan kuin ratasuoritukseen. Tälle vuodelle suunnitelmissa olisi käydä vielä kaksissa rally-toko kisoissa, mutta katsotaan miten saadaan liikkeet sujumaan. Tokon suhteen on suunnitelmissa käydä viiden kerran tokokurssi elokuussa. Ehkä saataisiin vähän lisää vinkkejä Rudin ongelmiin.

Kunto. Niin koiran kuin ohjaajankin. Agilityn loputtua hitusen taisi hirvittää se, miten saisin tuon kunnon pysymään Rudin loppuelämän. Hyvä lihaskunto on hyvin tärkeää D:n lonkkaiselle nivelrikkokoiralle. Sairasloman vuoksi Rudi hihnalenkkeili lyhyitä lenkkejä kolmen kuukauden ajan, jonka vuoksi lihakset katosivat melko reippaalla kädellä. Nyt kun kykenee kävelemään normaalisti, olisi erinomainen hetki aloittaa hiljalleen niin koiran kuin omistajankin kunnonkohotus. Huomioonottaen toki nämä helteet

Arki. Rudi on aina reagoinut vaihtelevasti kodin ulkopuolella toisiin koiriin ja pyöriin sekä ollut sisällä herkkähaukkuinen äänille. Nykyisin Rudi osaa kotona rauhoittua selkeästi paremmin ja herkkähaukkuisuus vaihtelee sen mukaan miten energiaa on eli onko saanut tarpeeksi aktiviteettia. Pyörät aiheuttavat edelleen ärsytystä, etenkin jos pitävät yhtään ääntä. Itseään isommat koirat tai selkeästi Rudia tuijottamaan jäävät koirat saavat Rudin haukkumaan. Tosin se on vain epävarmuutta eikä Rudi tarkoita sillä pahaa. Arkisäännöt ovat myös kevään mittaan hitusen unohtuneet, joten laitetaan Rudi taas ruotuun!

Ruokinta. Olen pitkään pohtinut siirtymistä raakaan tai edes 50/50, mutta se on aina jäänyt siitä syystä etten ole ehtinyt tarpeeksi perehtyä aiheeseen enkä omista pakastinta. Rudi on syönyt aina pääosin nappuloita, saaden satunnaisesti jauhelihaa tai puuroa joukkoon. Nappuloita on ollut laidasta laitaan, aina vähän rahatilanteen mukaan. Nyt kuitenkin haluaisin alkaa panostamaan ruokintaan, edes sen verran, että Rudi saisi jatkuvasti laadukasta nappulaa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti