10 marraskuuta 2018

Kun palasimme tauolta kisakentille

Päätettiin meidän kahdeksan kuukauden kisatauko lokakuun viimeisenä viikonloppuna. Innoissani ilmoitin, mutta alkoi myöhemmin hitusen hirvittämään, kun Rudi aloitti valkkuryhmän treeneissä joka kerta jossain kohtaa rataa hirveän haukkuhepulin eikä näin kyennyt keskittymään ollenkaan tekemiseen tai käskyihin. Huusi vain päälle. Tätä on esiintynyt eniten silloin kun on liikaa energiaa tai on nälkäinen, mutta aiemmin on ollut vain yksittäisiä haukahduksia yksittäisillä kylteillä tai maksimissaan kolmella kyltillä putkeen. Silti on kuitenkin kyennyt toimimaan ja kuuntelemaan käskyt. Kisojen jälkeen tuo palautui takaisin tuohon yksittäisiin haukahduksiin. Ehkä sillä oli tosiaan vaikutusta, että aloin olla entistä tiukempi huutamisen suhteen ja lopetettiin tekeminen samantien jos huuto alkoi eikä huutamisella päässyt kentälle vaan palattiin takaisin.

Kisapaikalla ei enää jännittänyt, vaikka radan ensimmäinen kyltti olikin ainoa epämiellyttävä kyltti, jos käytösruutua ei lasketa, nimittäin valkovuokko. En itse vain jotenkin osaa sitä ja saan aina koiran kääntymään eri suuntaan kuin on tarkoitus, vaikka se sen osaisikin. Ennen omaa vuoroa en saanut liikettä onnistumaan, joten päätin lähdössä näyttäväni vain tarpeeksi ison käsimerkin, vaikka pisteitä lähtisikin. Silti ei ihan lähtenyt vaan jouduin näyttämään uudelleen, mutta pisteitä lähti -3 tvä:n (epätarkasti suoritettu liike) verran. Napattiin toinen -3 heti kolmannelta kyltiltä, kun jouduin uusimaan liikkeen Rudin noustua ylös kiertäessä sitä. Tuplasaksalaisesta napattiin -3tvä, sillä Rudi ei ihan lähtenyt mukaan ja loppuradalta viideltä eri kyltiltä napttaain -1 tvä:tä. Rudi oli jotenkin todella rauhallinen eikä huutanut yhtään, vain yksi haukahdus kuului merkille lähtiessä. Vähän tuttua hitaampi eikä ollut ihan niin mukana kuin yleensä, joten epätarkkuutta tosiaan oli eli ihan aiheesta tiputeltiin pisteitä. Käytösruutu oli hieno Rudilta! Kovasti se katseli ympärilleen, mutta kertaakaan ei nenä mennyt maahan nuuskimaan, puhumattakaan maton nuolemisesta.

Tyytyväinen sain kuitenkin olla rataan, koska Rudi oli enemmän kuulolla kuin huutohaukkuessaan. Napattiin vielä meidän piste-ennätys MES-luokasta, kun napattiin 88 pistettä! Sanoisin, että melkoisen hyvin monen kuukauden treeni -ja kisatauon jälkeen. Viimeksi tauolta palattuamme ei ihan noin hyvin mennyt. Tästä on hyvä jatkaa meidän tavoitteita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti