18 tammikuuta 2019

Hannele Pirttimaan rally-tokokoulutus 6.1.

Kaksi viikkoa takaperin oli rallyvalkun koulutus, jota olin odottanut hurjasti. Täytyy kyllä myöntää, että olin ehkä hitusen pettynyt, sillä odotin saavani enemmänkin irti koulutuksesta. Rudi tuntui alkuun tekevän yllättäviäkin virheitä, kunnes katsoin itse tuon videon (kiitos treenikaverille kuvaamisesta!) ja sieltähän se syy selvisi. Näytin itse huonosti/liian samankaltaisesti. Toki mulla merkit ovat melko samanlaisia, mutta koskaan Rudi ei ole noin pahasti sekoittanut mitään.

* Oikea tuplasaksalainen vaikea - tarjosi puolenvaihtoa edestä. Käsimerkki tehtävissä tarpeeksi erilainen. Sama käsky myös vasemman puolen tuplasaksalaisessa, jotkut tarkkoja sanoista (tietyllä sanalla vain tietylle puolelle), voisi kokeilla vaihtaa sanaa.

* Askeleet seis-istu-maahan - tarjosi istumsien kohdalla maahanmenoa, korjasin istumaan ja jatkoin. Tämä mahdollisesti paras vaihtoehto, jos koira helposti tarjoaa maahanmenoa eikä malta odottaa viimeiseen askeleeseen. Uusiminen voi sekoittaa pakkaa enemmän, kun tietää edessä olevan taas enemmän askelia ennen maahanmenoa.

* Edessä peruuttamisessa ensimmäisellä kierroksella huusi ja meni vähän vinoon. Pitkään aikaan ei ole ollut tätä ongelmaa. Vinous ollut yleensä merkki jumista, mutta huutamisen yhteydessä yleensä ei vain pysty keskittymään tehtävään. Mahdollisesti pari edellistä tehtävää nostivat liikaa kierroksia. Kolmas toisto ok.

Toisella kierroksella kyltti siirrettiin melko lähelle aitaa. Rudia ahdisti aita niin paljon ettei voinut peruuttaa suoraan vaan kääntyi mielummin niin vinoon, että meinasi törmätä kouluttajaan. Muualla kykeni tekemään suoraan, myös niin, että yksi aidoista oli auki mistä kuljetaan sisään/ulos kentältä. Kokeiltiin aidan vieressä myös niin, että pallo oli jalkojen välissä, mutta sama ongelma. Toisessa kohtaa tämä onnistui. Ongelma on vain teoreettinen, koska kisoissa ei voi olla niin lähellä aitaa.

* Sarjahypyn jälkeinen ohjaajan kierto todella vaikea. Sarjahyppy itsessään oli yllättävänkin nätti, mutta silti kiihdytti Rudia sen verran ettei kyennyt tekemään seuraavaa tehtävää. Kisatilanteessa kannattaa uusia mikäli muuten menisi -10p., koska uusinnassa kykeni tekemään todella hienosti. Uusiminen kannattaa tehdä niin, että pyytää koiraa suorittamaan tehtään loppuun ennen uusimista, vaikka menisi minuutti, jotta voi olla varma sen kykenevän tehdä se tehtävä. Jos ei kykene niin välttämättä ei kannata uusia.

* Vaikea tehtäväsarja / tietyt kyltit peräkkäin vaikeita : puolenvaihto edessä, sarjahyppy, ohjaajan kiertäminen, edessä peruutus, valkovuokko ja tuplasaksalainen. Esim. sarjahyppy ja liikkeestä istu, jätä koira tai valkovuokko, pyörähdys ja ohjaajan ympäri.

* Huonot fiilikset ensimmäisen kierroksen jälkeen, koska tietää miten hyvin Rudi osaa liikkeet muttei pystynyt kunnolla keskittymään. Oli myös paljon kiihdyttäviä kylttejä putkeen, joka on vaikeaa Rudille. Vain treeni auttaa.

* Täyskäännös ohjaajalla hitusen väljä, koiralla tuskin ongelmaa suorittaa, koska osaa käyttää hyvin takapäätään. Huomioi!

* Erottelutreeniin puolenvaihto edestä, ohjaajan ympäri kiertäminen sekä tuplasaksalainen. Rudille hauskin tehtävä näistä oli puolenvaihto edestä, sillä tarjosi sitä jokaisella kyltillä. Ei keksitty tähän ongelmaan ratkaisua. Itse tuumailin myöhemmin, että ehkä itse teen kuitenkin samankaltaisen eleen, jonka Rudi ymmärtää väärin. Kaikissa eri käsky ja tarpeeksi erilainen käsimerkki.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti