11 helmikuuta 2019

Jälleen kisakausi pilalla.

Tänä vuonna treenisuunnitelma aiheena on vihdoin positiivinen asia, jonka mielelläni suunnittelin, edes näin alustavasti. Muutamia vuosia takaperin tein niitä aivan hulluin suunnitelmin, kunnes olin siinä pisteessä etten edes halunnut miettiä mitään koiraharrastuksiin liittyvää. Sitten tulikin se kuuluisa pitkän pitkä tauko. Onneksi olen vihdoin päässyt siitä kamalasta ajasta jo melko hyvin yli. Siksi melko hyvin, sillä loppuvuodesta koin pienen alemmuuskompleksin eli vielä jotain pientä satunnaisesti kummittelee takaraivossa. Onneksi suunta on ollut enemmän sinne positiiviseen suuntaan, joten enköhän tästä hiljalleen pääse tavoitteeseen.

Tällä hetkellä olen kuitenkin todella todella surullinen ja harmistunut. Vihdoin kun olen päässyt siihen oikeaan fiilikseen kiinni, tahdon oikeasti treenata ja kisata sekä olisi mielestäni pienen hiomisen kautta mahdollisuus toteuttaa monivuotinen haave päästä SM-kisoihin ja/tai saada valiokello tikittämään, mutta ei. Ei tänäkään vuonna. Mä en halunnut vielä aiemmin kirjoittaa asiasta, koska alusin sulatella asiaa ensin itse, mutta edelleen tuntuu aivan yhtä pahalta.
Rudille tosiaan tuli tammikuussa uudelleen eturauhasvaivoja, jonka vuoksi sai hormonin tällä kertaa tablettina. Lääkärin mukaan tabletti on parempi vaihtoehto, koska sen teho on parempi ja mikäli pistoksen antaa hitusenkin myöhään niin se ei välttämättä tehoa niin hyvin kuin pitäisi. Myöhemmin aiheesta lukiessani lisää, bongasin jonkun blogista, että pistos pitäisi uusia tietyn ajan jälkeen, jota hänelle lääkäri ei ollut sanonut. Enkä itsekään ollut tästä tietoinen. Mitä tämä tabletti tarkoittaa meidän osalta? Tabletissa on puolenvuoden varoaika eli voidaan kisata seuraavan kerran vasta heinäkuussa. Siihen asti vain treenataan ja käydään mahdollisesti mölleissä pitämässä kisataitoa yllä. Ehditään käydä yksissä kisoissa ennen SM-kisoja, joten meillä on vain hyvin hyvin pieni mahdollisuus päästä niihin kisoihin. Tänäkin vuonna. 

Tällä hetkellä mietin vain sitä, että miten aina käy näin? Miksi jokainen vuosi käy niin, että yli puolet kisakaudesta menee hukkaan? Mitä mä teen aina väärin? Miksi ei edes yksi kausi voi olla kokonainen? Pelkään, että pian ei enää ehditä päästä siihen asti, mikä on ollut haaveena useamman vuoden ajan. Rudi kuitenkin täyttää tänä vuonna jo kahdeksan. Ehdinkö enää toteuttaa monivuotista haavetta päästä SM-kisoihin ja/tai mahdollisuutta laittaa valiokello tikittämään?

Tietenkään sairastumiselle ei vain voi mitään ja mielummin pitää taukoa kuin käy väkisin treeneissä ja kisoissa hakkaamassa päätä seinään, kun yksi karva oli väärässä suunnassa. Ymmärrän tämän täysin ja mielelläni olisin tänä vuonna halunnut päästä treenaamaan ja kisaamaan kunnolla, kun fiilis ei ole enää tuo. Siksi harmittaa todella paljon, kun yhtenäkään vuonna ei saada kokonaista kautta ja tehdä suunnitelmien mukaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti