21 toukokuuta 2019

Tokon kokeenomaiset treenit keväältä

Harvoin pääsee tokon kokeenomaisiin treeneihin. Ainakin tällä seudulla niitä on todella todella harvakseltaan. Ja sen kerran kun niitä on niin samana päivänä on kahdet eri paikoissa. Eikä kahdessa paikassa voi olla samaan aikaan, valitettavasti. Haluaisin päästä hyödyntämään kaikki mahdolliset kisanomaiset treenit ja epikset, eniten itseni takia. Tokon suhteen olen erittäin epävarma ja jännitän hurjasti kaikkea siihen liittyvää, koska laji on itselleni varsin vieras muuten kuin liikkeiden osalta. Uskon oman epävarmuuteni ja sairaanloisen jännityksen vaikuttaneen vielä enemmän negatiivisesti Rudiin, joka muutenkin herkästi aistii kaiken. Ei siis ihme ettei koira toimi! Toki aina täytyisi myös treenata enemmän kuin treenaa. Kaikesta huolimatta jokin tokossa kiehtoo, vaikka aina on vähän muka taistellut sitä vastaan, että tokosta ei voisi tulla toinen ns. päälaji rallyn kaveriksi. Silti salaa välillä miettii jopa kisoihin ilmoittautumista, mutta sitä päivää ei vain ole koskaan tullut viimeisimmän kokeen jälkeen. Saa nähdä tuleeko sitä koskaan, mutta sen näyttää vain aika. Kiehtova mörkölaji.
Keväällä onneksi päästiin yksiin kisanomaisiin treeneihin ja saatiin vielä videokin! Kyllähän sen näkee, että tekemistä on vielä todella paljon. Saan olla silti positiivisesti yllättynyt siitä, että Rudi kykeni näyttämään (tokossa) parasta seuraamistaan ikinä kisatilanteessa. Jotakin kai ollaan tehty oikein, kun on otettu pieni askel eteenpäin. Kaukoissa taasen on menty askel taaksepäin, sillä istumaannousut ovat tulleet ongelmaksi, näin alokasta ajatellen. Vinkiksi saatiin tehdä liikkeiden välit selkeämmiksi ja vahvistaa paikallaolon ja kaukojen eroa, kun näytti vähän siltä ettei Rudi ollut ihan kärryllä liikkeestä.

Kapulan pidon jälkeen Rudilla hitusen kiehahti se, että hänen kapulansa varastettiin ja jäi todella pahasti siihen kiinni. Rudi rakastaa puista kapulaa niin paljon etten ole enää varma kumpi on sen lempiliike, kapulanpito/nouto vai luoksari. Aiemmin ei tosin ole noin pahasti jäänyt kiinni kapulaan. Tietääpä ainakin yhden asian lisää, mitä pitää treenata. Valitettavasti kapulanpito ei tullut videolle, sillä siinä olisi paremmin näkynyt se tilanne. Hyvin kuitenkin tsemppasi hypyllä, mutta muisti kapulan olemassa olon uudelleen ennen luoksaria, josta tuo aloituksen uusiminen johtui.

Treenimotivaatiokin alkaa hiljalleen palaamaan, kun pääsee taas ulos treenaamaan! Jännä juttu, että se vahvistuu aina kesää kohti mentäessä, vaikka talvisinkin on mahdollisuus treenata hallilla eikä vuodenaika olisi mitenkään esteenä. Ehkä motivaation paluu on se pääasia niin pääsee vielä paremmalla fiiliksellä treenaamaan molempia lajeja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti