14 syyskuuta 2019

Tokon ALO-luokan kisaan valmistava koulutus 06.09.

Vähän meni ehkä väärin päin, kun pyörähdettiin kokeessa ennen tätä koulutusta. Koen kuitenkin, että ehkä me ei ihan täysin valmiita oltu tämän vuoden tokokokeeseen kokonaisuuden puolesta. Täytyisi enemmän tehdä liikkeitä putkeen ja saada joku liikkuroimaan. Itsellä on vain niin vähän ketään tuttua, joka harrastaisi tokoa niin harvoin saa liikkuria. Oikeastaan vain silloin, jos päästään kokeenomaiseen treeniin tai muuhun vastaavaan koulutukseen. 

Ensin käytiin läpi vähän sääntöjä, miten tokokoe etenee, mitä liikkeitä on sekä katsottin video ALO-luokan kokeesta. Tämän jälkeen siirryttiin kentälle, jossa yksitellen näytettiin millaisella mallilla liikkeet ovat.



Seuraaminen oli parempaa kuin kisoissa, mutta edelleen hitusen liian väljää eikä kontakti pysynyt. Lähes aina, kun kouluttaja käskytti kontakti tipahti. Selkeästi tarvittaisiin paljon juurikin liikkuroitua treeniä. Toivon mukaan päästäisiin jollekkin lyhyellekin tokokurssille, että päästäisiin treemaan sitä. Nimittäin myöhemmin kun kaikki pääsivät vielä kentälle treenaamaan itsenäisesti Rudi teki oikein superhienon seuruun! Kouluttaja totesi, että mahdollisesti huono seuraaminen johtunee siitä, että oikeastaan kaikki muut liikkeet ovat koiran mielestä sen verran kivempia, että seuraaminen on siitä tylsää. Täytyisi siis vain saada seuraamisestakin yhtä kiva juttu! Tätä olen itsekin jo aiemmin pohtinut.

Liikkeestä maahanmenossa seuraaminen oli myös vähän mielenkiintoinen, mutta meni hienosti maahan. Vähän taisi nuuskaista maata ensimmäisen kahden askeleen aikana, kun jäi makaamaan.

Hyppy oli muuten nätti, mutta taisi jäädä hitusen vinoon perusasentoon. Täytyisi treenata tuota perusasentoon tuloa hypyssä!

Kaukot olivat oudon hitaat ja vaihdoissa jouduin antamaan tuplakäskyn. Tultiin siihen tulokseen, että mahdollisesti johtuisi siitä, kun treeneissä yleensä katsoo vain koiraa, mutta kokeessa täytyy katsoa liikkuria ennen käskyä. Vinkiksi antoi sen, että myös treeneissä tekisi kuin kokeessa tehdään niin ei hämmentyisi siitä. Taasen sellainen asia, jota itse ei ollut tullut ajateltua, vaikka onkin looginen asia. 

Luoksarissa Rudi nuuskutti maata sen aikaa, kun kävelin pois päin, mutta kääntyessäni tuijotti skarppina. Tätä ei olekaan tehnyt koskaan aiemmin. Tämä oli vähän samantapainen kuin kokeessa maahanmeno! Kouluttaja sanoi, että hitusen epäili mahtaako lähteä sivulle, mutta hienostihan tuo tuli. Ehkä hitusen hitaampi kuin ollut, mutta tuokin on ihan riittävä vauhti. Kuitenkin haluaisin sen samanmoisen vauhdin takaisin, joka siinä oli. 

Kapulanpidossa ongelma oli tuttu hento ote, mutta yllättäen vähän myös pureskeli. Tähän asti pitänyt nätisti ilman pureskelua. Täytynee tehdä asialle jotain heti.

Paikallaolo otettiin loppuun ennen itsenäistä treenaamista. Rudi oli taasen reunassa, itse salaa vähän toivoin, että olisi päässyt koirien väliin. Sai itse valita kuinka pitkän matkan päähän menee, itse halusin tehdä suunnilleen kisamittaisella matkalla. Aikaa ei otettu, mutta olettaisin olleen reilun minuutin. Kahdella käskyllä maahan ja kahdella ylös. Oltiin viimeisiä maahanmeno -käskyn kanssa ja ensimmäisiä istu -käskyn kanssa, joka todennäköisesti vaikutti asiaan, sillä lähes aina ollaan oltu toisinpäin. Tällä hetkellä tärkeintä on se, että Rudi pysyy ja on hyvällä ilmeellä koko paikallaolon ajan. Joskin mahdollisimman nopeasti täytyisi treenata myös tuota asiaa, että nousee ja menee maahan ensimmäisestä käskystä. Sitten kun nuo kaksi asiaa ovat kunnossa liike on Rudin kanssa tarpeeksi hyvä. 

Kouluttajan mielestä ollaan kisoihin valmiita, kun saa seuruuta vähän paremmaksi. Katsotaan milloin uskallan lähteä kokeilemaan tokokoetta uudelleen vai uskallanko enää. Täytynee kuitenkin sanoa, että melko iso tokokärpänen ehti kyllä puraista. En halua kuitenkaan pitää enää mitään kiirettä tokokokeiden kanssa, vaan haluan ainakin sen seuruun paranevan ja vielä hitusen luottoa paikallaoloon ennen seuraavaa mahdollista koetta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti