07 lokakuuta 2019

Rally-Toko epikset 29.09.

Syyskuun viimeisenä viikonloppuna pyörähdettiin vuoden viimeisissä ulkokisoissa. Tovi tuli pohdittua ilmoittautumista, sillä mahdollinen huono sää ei innostanut.. Toki täytyisi treenata erilaisissa sääoloissa, mutta syksyinen kylmä sadepäivä on kaikesta huolimatta itselle vähän epämieluinen. Ehkä koiraihmisenä ei saisi olla näin.  Kesäinen sadepäivä on asia erikseen, vaikka Rudille on ollut märkä keli hieman ongelmallinen. Luotin sääennustukseen ettei sataisi, vaan olisi kohtuullisen mukava ilma tiedossa. Sadepäivähän sieltä kuitenkin tuli. Onneksi oman luokan kohdalla ei enää satanut, mutta märkää ja kylmää oli.

Rudia ei haitannutkaan yhtään märkä nurmikko, vaan kykeni myös maahanmenoon ja peruuttamiseen, jotka eivät olisi aiemmin onnistuneet ällöttävän nurmikon vuoksi. Ehdistystä on selkeästi tapahtunut! Oltiin neljästä koirakosta ensimmäisenä vuorossa. En ole koskaan tykännyt olla ensimmäisenä, koska en ole osannut aiemmin lämmitellä Rudia sopivasti ennen omaa vuoroa.

Aiemmin tuntui ettei ennen rataantutustumista lämmittelemine riittänyt Rudille, sillä sopivassa vireessä rataantutustumista ennen ollut koira oli häkistä ottamisen jälkeen taas aivan liian villi kisaan. Eikä se kaksi minuuttinen riittänyt vireen alentamiseen. Joskin oltiin silloin vielä todella keskeneräisiä. Tänä vuonna olen saanut yllättyä edistymisestä siinä suhteessa. Tänä vuonna ollaan oltu ensimmäisiä kaksissa epiksissä (tämä mukaan lukien) sekä yhdessä virallisessa ja Rudi on toiminut paremmin kuin koskaan. Ehkä sekin on vain ollut siitä omasta fiiliksestä kiinni!

Rata oli aivan Rudin rata! Ei yhtään vaikeaa kylttiä, etenkin kun Rudi kykeni tekemään peruutuksen ja maahanmenon lämmitellessä. Niiden onnistuessa pystyin myös rataantutustumisessa kuin lähdössä ja radalla luottavainen niiden onnistumiseen, joka auttaa Rudia hirveästi. Mitään erityistä ei radalla tapahtunut, vaan oli oikein kiva suoritus. Pieni nuuskuttelu maahanmenossa ja pientä vilkuilua ympärille, mutta niistä ei virheitä annettu. Rata olisi ollut ensimmäistä kertaa edes epiksissä täyden sadan pisteen rata, mutta minä menin mokaamaan sen kolmanneksi viimeisellä kyltillä. Oikea kyltti olisi ollut istu, täyskäännös oikeaan, mutta istutin Rudin vielä loppuun. Jonkinmoinen aivopieru, sillä rataantutustumisessa en sitä tehnyt, mutta en muista enää otinko sitä kahdella istumisella juuri ennen lähtöön menoa. Onneksi näin epiksissä eikä virallisissa!

Tuomari: Pia Kivimäki
Tulos: MESHYV 90/100p. ja 1. sija
Kommentti: Upea rata

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti