03 joulukuuta 2019

Kooste syksyn rally-tokokisoista

Luvassa olisi hurjan pitkä postaus meidän syksyn kisoista, sillä jälleen on jäänyt kirjoittaminen vähän puolitiehen. Mielummin kokoan nämä nyt tähän yhteen postaukseen kuin jaan niitä enää yksittäisiin postauksiin.

YLÖKK 19.10.

Lokakuussa kisattiin pitkästä aikaa Ylöjärvellä. Heti valioksi tulemisen jälkeen oli hyvä palata takaisin maan pinnalle, ainakin Rudin mielestä. Nimittäin tuolloin oli hyvä hetki nuuskutella ja nuolla mattoa oikein kunnolla niin lähdössä kuin kyltillä kolme. Lähdössä lähdin yksin kävelemään, kun Rudi mielummin alkoi nuolla mattoa eikä lähtenyt kuin vasta mun taputtaessa käsiä. Kyltillä kolme jumitettiin vähintään yhtä paljon kuin lähdössä eikä siihen auttanut muu kuin uusia, jolloin pääsin lähtemään Rudista pois päin ja näin Rudin liikkumaan. Tuollaisissa tilanteissa hyvin harvoin lähden uusimaan, vaikka olisi tulossa kuinka iso pisteenmenetys, sillä hyvin todennäköisesti tekee saman uudelleen. Näin ei tällä kertaa kuitenkaan käynyt, vaan suoritti liikkeen ihan hyvin. Oma fiilis oli jo lähdön jälkeen erittäin ärsyyntynyt enkä enää pystynyt olemaan kovinkaan reilu koiralle. Siihen nähden Rudi suoritti radan hyvin, kun reagoi omaan fiilikseen. Siksi varmasti nuuskutteli vielä helpommin ja pieni aivopierukin mahtui liikkeestä seiso -kierrä koirassa.

Pitkästä aikaa radalla ja radan jälkeen ärsytti ja harmitti melkoisesti, sillä oletin nuuskimisen olevan kauan aikaa sitten ohitettu ongelma. Joskin positiivista se ettei pitkään aikaan ole ollut tämänlaista fiilistä vaan on pystynyt olemaan tyytyväinen jokaiseen rataan, vaikka sinne on virheitä mahtunutkin. Melko nopeasti pääsin fiiliksestä ohi, sillä pysyttiin kuitenkin tavoitteessa eli sieltä tulos kuitenkin napsahti ja vielä odotettua parempi! 


Virheet:
Lähtö -1p. puutteellinen yhteistyö, -1p. epätarkasti suoritettu tehtävä, -3 ohjaajavirhe 
3. kyltti  -3p. uusi
9. kyltti -1p. puutteellinen yhteistyö
10. kyltti -3p. uusi

Tuomari: Maria Riski
Tulos: MESHYV 87/100p.
02.11. Rally-tokokisat ylöjärvi

Parin viikon päästä pyörähdettiin uudelleen Ylöjärvellä, joskin tällä kertaa viereisessä hallissa. Rudi oli yllättäen vähän villin oloinen, joten osasin odottaa sen mukaista menoa. Ennen kehään menoa hetken jännitti osaanko enää handalata tuolla fiiliksellä olevaa koiraa. Kun tuomari antoi lähtöluvan olin varma, että eiköhän myös tuo puoli ole jo sen verran tuttu ettei koidu kohtaloksi. Etenkään nyt kun osaa jo vähän paremmin ohjata koiraa aina tilanteen vaatimalla tavalla. Hepuli tarkoitti myös sitä ettei ehkä ollun niin tarkkaa suorittamista kuin osaisi, sillä hepulissa on vaan parasta kun saa tehdä temppuja. Mielummin kuitenkin tuo versio, kuin parin viikon takainen nuuskuttelija tai kahden vuoden takainen perässä vedettävä laama. Tähän rataan olin tyytyväinen! Vain kun saisi tuosta yhden asteen verran vähemmän hepulia niin voisin kuvitella olevan hyvä.

Virheet:

Kyltti nro 2: -1p. AS (koira pois asennosta yli 0.5m)
Kyltti nro 7: -1p. VINO
Kytti nro 13: -1p. VINO
Kyltti nro 17: -1p. PY (puutteellinen yhteistyö
Kyltti nro 18: -1p. PY (puutteellinen yhteistyö

Tuomari: Maria Riski
Tulos: MESHYV 95/100p., 2. sija
03.11. Epikset Tampereella

Heti seuraavana päivänä oli vuorossa oman seuran rallyepikset. Suurin syy epiksiin menoon oli se, että kaverini ehdotti mun menevän hänen koirallaan. Kokeilin Liedossa ratojen välissä miten toimii mun kanssa ja siitä se idea oikeastaan kai lähti. Samalla nappasin Rudin mukaan, kun olisi kentällä, jossa Rudilla on nuuskuongelmaa niin pääsisi kisatilanteessa kommentoimaan asiaa! Viimeksi oman seuran kisoissa juurikin tällä puolen hallia oli nenä jonkin verran käytössä ja tulisin ilmoittamaan Rudin molempiin seuran kisoihin.  Tovin ehdin miettiä mitä radasta tulee, kun Rudi tajusi lempparikoiran olevan paikalla. Nimittäin sen, jonka kanssa hetkeä myöhemmin menisin radalle. Tosin en osannut kuvitella Rudin olevan edellistä päivää villimpi, vaan näin kuitenkin tapahtui! Radalla tosiaan oli supervilli lammaskoira, joka kuitenkin pysyi suunnilleen hallinnassa. 

Virheet:
Kyltti nro 8: -3p. UUSI ja -1p. PY (puutteellinen yhteistyö)
Kyltti nro 16: -1p. TVÄ (epätarkasti suoritettu tehtävä)
Kyltti nro: 3,5,7,9,10 ja 12 saatiin kommentti "hieno"

Tuomari: Päivi Nummi
Tulos: MESHYV 95/100p. ja 2. sijaSain kokeilla mennä myös hitusen isommalla koiralla, vain parin lyhyen treenihetken pohjalta. Pienoinen apua-fiilis kummitteli ihan maaliin asti, kun ei oltu treenattu paljoa ja lisäksi piti keskittyä jättämään paljon enemmän tilaa kylteillä sekä osittain eri käskyt ja vartaloavut. Viimeisellä kyltillä etenkin huomasi sen, että jäin hetkeksi tuumailemaan mitä piti tehdä, jotta koiran saa istumasta seisomaan. Vaikka rata menikin paljon paremmin kuin olisin osannut odottaa niin saatiin hylky (HYL POIS), kun Nyyti kävi keinulla ja katsomassa putkenpainoja, koska ohjaaja herpaantui juuri ennen pyörähdystä. Hups! Noh, ainakin ollaan yhtä kivaa kokemusta rikkaampana. Ilman hylkyä oltaisiin vielä saatu tulos! 

1. kyltiltä -1p. PY (puutteellinen yhteistyö), -1p. KYL (Koira/ohjaaja osuu kylttiin)
5. kyltiltä -3 (py)
11. kyltiltä -1p. (kyl, as, tvä) ja -3p. (py)
12. kyltiltä -3 (uusi, tvä) 
14. kyltiltä HYL POIS (poistui "kehästä"
15. kyltiltä -1p. (kyl, as, py) 
16.11. Janakkala

Marraskuussa pääsimme vielä pyörähtämään ensimmäistä kertaa Janakkalan uudessa hallissa. Tarkalleen en tiedä kauanko heillä tuo halli on ollut, mutta ainakin meille uudessa hallissa. Edellisen kerran pyörähdettiin Janakkalassa syksyllä 2015.

A-rata vaikutti huomattavasti paljon helpommalta kuin B-rata, jota se ei kuitenkaan ollut. Aluksi tuntui, että mun kanssa radalle tulisi melkoinen villihepuli. Lopulti villihepuli vaihtui hukassa oleviin korviin ja nuuskimiseen. Kysyinkin Rudilta missä korvat ovat, johon yksi huikkasi niiden olevan munkilla. Hyvin mahdollista. Pahin nuuskiminen alkoi hitusen ennen A-radalle menoa, mutta mitään mahdottoman pahaa nuuskimista ei tällä kertaa nähty. Matka jatkui kohtalaisen hyvin, myös pahimmissa kohdissa. Rudi teki tehtävät kyllä ihan nätisti, mutta fiilis ei ollut kummankaan radan jälkeen hyvä.

B-radalla nuuskimista ei ollut niin paljon, mutta oli huomattavasti hitaampi kuin A-radalla, jonka lisäksi Rudi kyttäsi jotakin radan ulkopuolella. Ainakin osin hitaus/jähmeys johtui tuosta kyttäämisestä, mutta varsin outo Rudi oli. Mahdollisesti väsymys iski kesken kisapäivän, ehkä oma fiilis vaikutti liikaa Rudiin tai myös sitä jännitti. Ehkä vähän kaikkea näistä. Perjantai-iltana kun oli vielä melko myöhään treenit! Pisteitä lähti molemmilta radoilta -1p. TVÄ (epätarkasti suoritettu tehtävä) ja -1p. PY (puutteellinen yhteistyö), sen laamailun ja nuuskimisen vuoksi. Yksi uusiminenkin tehtiin, sillä pujottelussa Rudi jäi mun taakse ja kurkatessani sitä näytti, että olisi ollut hitusen liikaa keskellä/väärällä puolen.

Molemmilta radoilta napattiin 91/100p.  ja B-radalta vielä 3. sija! Pisteisiin olen kyllä hyvin tyytyväinen, vaikka fiilis radan jälkeen ei ollutkaan hyvä. Hitusen jopa ehkä yllättynytkin, sillä ennen tuollaisen laamailun/nuuskimisen jälkeen on tullut 0-tulos tai jotakin alle 85 pistettä. Tämä tarkoittaa, että selkeästi jotakin ollaan tehty oikein ja otettu askel eteenpäin, kun ns. huonollakin radalla saadaan yli 90 pistettä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti