06 joulukuuta 2019

Rally-tokon valmennusryhmän koulutus

Muutama viikko takaperin oli valmennusryhmän ulkopuolisen kouluttajan kerta. Tällä kertaa meitä koulutti Csilla Bakos. Jokainen sai miettiä yhden tai kaksi liikettä, ei kylttiä, joissa on ongelma. Meidän isoin ongelma on puolenvaihto edessä, jossa heittää takapuolta liikaa ulospäin, jonka vuoksi tulee turhia virhepisteitä, -1p. ja -10p. välillä päivästä riippuen.* Puolenvaihto edessä - Rudin ongelmana on se, että kääntää takapuolta turhankin paljon vinoon. Tämä siksi, että on pieni koira, joka yrittää pitää kontaktia ja mun jäädessä taakse tahattomasti tekee sen. Itse tosiaan pysähdyn siinä liikkeessä, koska koin sen aiemmin parhaaksi vaihtoehdoksi samaisen syyn vuoksi. Nyt kun kontakti on parantunut ja vauhtia tullut lisää ongelma on palannut. Sain vinkiksi näyttää käsimerkki selkeämmin ja pidempään (kaksikin askelta). Sekin voi olla yksi syy siihen, kun nyt olen vain huiskaissut kättä. Lisäksi kannattaisi olla pysähtymättä vaan jatkaa matkaa koko ajan, ettei tule sitä ongelmaa, että jäisin taakse.

* Sivuaskeleet - Yleensä ne astutaan varpailla eli ns. etupainoisesti, joka vetää koiraa eteenpäin. Tästä syystä on helposti vino, josta lähtee virhepisteitä. Ne kannattaa astua kantapäillä, jolloin paino on taaempana! Itse olen myös vähän enemmän suorassa. 

* A4 käännökset - Ensimmäinen askel toisen taakse, jolloin koira peruuttaa eikä mene eteenpäin ja näin ole vinossa.

* Tarjoa vastakkaista mitä koira tarjoaa eli jos kääntyy ulospäin, mene toiseen suuntaan tai on menossa puolenvaihtoa edessä tekeekin käännöksiä vasempaan.

* Molemmat oikealle tai vasemmalle - Istu-käännös-istu tai käännytään ja palkka heitetään liikaa oikealle/vasemmalle niin, että kääntyy vähän yli. Tämä mikäli yrittää huijata kääntymisessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti