27 tammikuuta 2020

Lahti RN 19.01.

Siitä onkin aikaa kun viimeksi ollaan oltu näyttelyissä, reilu kaksi vuotta sitten. Silloin päätin ettei enää käydä näyttelyissä, sillä se ei kuulu ihan mun lemppari harrastuksiin eikä Rudi taida olla ihan näyttelykoirakaan. Kun Rudi alkoi hiljalleen lähestymään veteraani-ikää päätin, että kyllä me nyt voidaan yksissä näyttelyissä käydä pyörähtämässä veteraanikehässä. 

Aloin jo edeltävänä päivänä jännittämään näyttelyä, sillä olin varma etten osaisi olla kehässä enää. Matkaan lähdettiin porukalla, jossa yksi oli juoksuinen ja sai Rudin olemaan kehänlaidalla todella hepulissa enkä saanut Rudia edes seisomaan nameilla. Olin itse hyvin hermostunut, stressaantunut, jännittynyt sekä panikoin hyvin hyvin paljon. Päädyin menemään kehän vieressä ahtaalla käytävällä edes takaisin. 

Kuva: Riia B.

Rudi oli ainut veteraaniuros enkä tiedä helpottiko vai pahensiko se tilannetta. Ainakaan ensin pyydettu edestakainen liike meni täysin penkin alle, kun Rudi kiemurteli ja lopulta halusi yrittää moikkaamaan kehän sisäpuolella istumassa olleen omistajan kanssa olevaa shelttiä. Pöydällä Rudi oli yllättävän hienosti! Liikkeet katsottiin uudelleen, jonka jälkeen seisottaessa Rudi alkoi vinkumaan melko reilusti. Tulokseksi näytettiin erinomainen SA:n kera ja valehtelematta tuijotin pari sekuntia suu auki. Kovasti tuomari näytti tykkäävän Rudista, kun ei niin täydellisellä suorituksella saatiin tuommoinen tulos. Vielä kun mainitsi hampaista juuri kun pari päivää aiemmin olin varannut ajan hammaskiven poistoon. 

"8 v. Erinomainen koko. Hyvät ääriviivat. Tasapainoisesti kulmautunut. Avoimet kyynärpäät. Hyvä pää ja ilme. Alaetuhampaat tarvitsevt hoitoa. Erinomainen turkki. Hyvä hännänasento liikkeessä. Liikkuu hieman löysästi edestä. Hyvä sivuaskel. Onnittelut omistajalle koiran hyvästä huolenpidosta. Esitetään hyvin."
VET-ERI VEK1 SA PU4 VET-VSP
Tuomarina: Tuire OkkolaEi kommentteja:

Lähetä kommentti