26 tammikuuta 2020

Loppuvuoden rally-tokon epikset ja tokotreenit

Olen ollut varsin hiljainen somessa jo oikein hyvän tovin. En ole enää pitkään aikaan oikein osannut istahtaa koneen ääreen kirjoittamaan mistään tai lähteä valokuvaamaan, kuvien muokkaamisesta puhumattakaan. Tosin nykyisillä taidoillani, kamerallani tai ilmaisohjelmalla ei kovin puhuttelevia kuvia saa, mutta parempia voisi tulla mikäli keskittyisi ja ottaisi vain sen ajan entiseen tapaan. Lisäksi on kovin vaikeaa aina aloittaa pitkien taukojen jälkeen, joka vain vaikeutuu mitä kauemmin aikaa kuluu. 

Haluaisin kyllä ylläpitää tasaisesti päivittyvää blogia, mutta silti aina aikaa kuluu valtavasti postauksien välillä. Satunnaisesti sitä on miettinyt, että pitäisikö vain heittää hanskat tiskiin, kun ei vain muka onnistu. Erittäin itsekriittisenä näkee suunnilleen kaikki postaukset varsin huonoina muiden postauksiin nähden, vaikka ei saisi verrata muihin eikä näin oikein pääse kehittymäänkään, kun en uskalla julkaista postauksia.

Ehkä itselleni voisi tälle vuodelle asettaa itselleni tavoitteeksi opetella olemaan hieman armollisempi ja positiivisempi eikä aina ajatella kaikista pahinta vaihtoehtoa.


Ennen kuin päivitän tämän vuoden kuulumisia niin pyörähdetään vielä nopeasti loppuvuoden kuulumisissa. Kahdet rally-tokoepikset sekä tokotreenit olisivat vielä päivittämättä. Mahdollisesti myös muistiinpanot yhdestä teematunnista, mikäli vielä puhelimen kätköistä löytyy.

21.12. 

Harvoin enää Rudin kanssa käydään rallyepiksissä, kun on sen verran kokenut sekä vihdoin löytyi se oikea fiilis tekemiseen ja näin parannettiin suorituksia kisoissa. Ainoastaan silloin käydään, mikäli kisoista on kovin pitkään. Syksyn aikana hienojen suoritusten väliin mahtui myös muutama nuuskimisen vuoksi huonosti mennyt kisa. Tämän vuoksi halusin käydä kokeilemassa millaista suoritusta voi odottaa meille lähes uudessa hallissa, kun kaksi viikkoa epiksistä olisi samaisessa hallissa viralliset kisat. Matka kun oli melko täydellisen matkan päässä kotoa, noin kolme minuuttia.

Paikanpäällä hieman hirvitti miten mahtaa käydä, sillä tilat ovat varsin ahtaat, kun molemmissa halleissa oli samaan aikaan epikset. Alkuun näytti siltä ettei pystyisi lämmittelemään mitenkään aiemmin mainitun syyn vuoksi. Näiden hallien välissä kun on kovin vähän tilaa. Jouduin myös tilanteeseen, jossa saman talouden ihmiset ohittivat meidät molemmin puolin enkä päässyt väistämään. Toinen lastenvaunujen kanssa oikealta, koirallinen vasemmalta ja pysähtyi todella lähelle meitä, kun ei päässyt ohittamaan, kun minä odotin lastenvaunujen kanssa menijän ohitusta. Hänen koiransa alkoi haukkumaan vihaisesti, jollaiseen Rudi heräksti vastaa. Mikäli molemmat olisivat ohittaneet samalta puolen, ei olisi tuossa tilanteessa oltu, mutta en sitten tiedä olettiko mun kiertävän Rudin kanssa heidän välistään.

Onneksi agilityepikset loppuivat sopivasti ennen VOI-luokan alkua (ylin luokka näissä epiksissä), jolloin pääsimme lämmittelemään vapautuneeseen tilaan. Lämmittelyssä Rudi oli varsin pätevä ja iloinen eikä missään liikkeessä ollut mitään erityistä ongelmaa. Lähtöön mennessä huomasin Rudin alkaneen jälleen jännittämään, joka näkyi myös radalla eikä tsemppaaminen tuntunut auttavan. Varsin tahmeaa ja hitaantuntuista suorittamista, joskin nuuskuttelua ei kuitenkaan ollut niin hurjasti kuin ajattelin jännityksen vuoksi tulevan. Nimittäin ainakin jonkinnäköinen yhteys nuuskuttamisen ja jännittämisen kanssa on, mutta ei aina. Maaliin tulon jälkeen nappasin lelun mukaan ja lähdin palkkaamaan viereiseen halliin. Palkkaamisen jälkeen kokeilin pari liikettä, jotka teki häntä heiluen. Täytyisi keksiä miksi Rudia alkaa noin hurjasti jännittämään

Tulos: VOI 99/100p. ja 1. sija


28.12.
Lähdettiin toisiin epiksiin Hyvinkäälle kaverini kanssa. Mietin pitkään kannattaako niin pitkän matkan päähän vain epiksiin, mutta päädyin lopulta ilmoittaa meidät sinne, sillä siellä oli tuomarina virallinen rallytuomari Hannele Pirttimaa. Halli oli täysin uusi meille ja Rudia jännitti jo lämmittelyssä. Rata meni yllättävänkin huonosti, sillä itseäni alkoi myös jännittämään, kun rata ei tuntunut etenevän ollenkaan ja uusimisen jälkeen Rudilta meni täysin fiilis tehdä. Harmikseni en enää löytänyt videota tältä radalta.

Tulos: MES 74/100p.
Kommentti: Rauhallista osaamista


19.12.

Pitkästä aikaa ehdin napata paikan tokotreeneihin, joissa oli vähän kuin pikkujoulut. Rudikin oli lopulta melkoisen pikkujoulutunnelmissa. Varsin vähän tehtyä ruutua päästiin tekemään, ensimmäisellä toistolla vähän mikä homma -fiiliksellä. Saatiin kuitenkin paljon onnistuneita toistoja, vaikka lopulta kuuluikin vähän turhan usein "hau" lähtiessään sivulta. Toinen mitä päästiin tekemään oli kaukot niin, että putki oli välissä. Saatoin ehkä vähän odottaa jotain muuta kuin onnistuneita toistoja, mutta niin vain kävi ettei Rudi varastanut kertaakaan putkiin vaan teki mitä käskettiin ja vasta vapautuksella pääsi putkeen. Merkin kierrossa kerran karkasi putkeen, kun oli sopivasti linjalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti