22 kesäkuuta 2020

Eläinlääkärissä - Sappirakon 2. kontrolliultraEdelliset postaukset aiheesta täällä* ja täällä*

Kolme kuukautta meni varsin nopeasti, vaikka ollaankin melkolailla vain otettu rennosti tämä aika. Ensin jouduimme pitämään taukoa jumien vuoksi ja kun vihdoin saatiin lupa treenata niin kahden kerran jälkeen hallit sulkeutuivat koronan vuoksi eikä lopulta kotonakaan hirveästi treenattu. Tämän kuun alussa treenit alkoivat jälleen pyöriä normaalisti, oli kyllä huippua päästä taas treeneihin! Kisoihinkin olisi jo vähän ikävä, sillä viimeisimmät kisat olivat tammikuussa.

15.06. Rudilla oli toinen sappirakon kontrolliultra, kun edellisestä kontrollista oli kulunut noin kolme kuukautta ja ensimmäisestä ultrauksesta neljä ja puoli kuukautta. Tuttuun tapaan aloin jännittämään päivän aikana melkoisesti, sillä olin täysin varma, että Rudi täytyisi leikata, vaikka mitään oireita ei ollutkaan ilmaanutunut. Toki tiedostan sen, että joillain on oireettoman koiran sappi ollut melko paha. Tällä kertaa täytyi myöntää, että hyvin satunnaisesti taitaa se aurinko risukasaankin paistaa! Nyt sappi näkyi huomattavasti paremmin kuin viimeksi ja siellä näkyi normaalikokoinen sappi, jossa ei enää ollut sakkaa! Ennen ultraa otettiin varmuuden vuoksi vielä verikoe, josta katsottiin laajemmin maksa-arvot, jotka olivat kaikki viitearvoissa. 

Rudille ei tarvitse enää antaa lääkettä, joten kuukauden "varo-ajan" jälkeen voisi miettiä kisojakin!  Täytynee mainita tähän väliin etteivät kisat ole se tärkein asia vaan se, että Rudi on terve. Kysyttäessä vielä seuraavasta kontrolliultrasta lääkäri oli vähän sitä mieltä ettei välttämättä tarvitsis käydä, mutta koska sheltti niin halutessani voin viedä 3-6kk päästä. Aion kyllä ehdottomasti käyttää, ihan jo vain oman mielenrauhani/mielenkiinnon vuoksi. Ainakin toistaiseksi saadaan olla normaalisti, mitä nyt vielä se varo-aika. Tosin tälle lääkkeelle ei ole vielä virallista varo-aikaa, mutta sanottiin, että kuukauden pitäisi riittää. Kisoihin meillä ei ole kiire, sillä melkoisen ruosteessa ollaan pitkän treenitauon jälkeen, joten aikaisintaan elokuulle voisi harkita kisoja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti