13 joulukuuta 2022

Kolmesti rally-tokoepiksissä

Tämän vuoden aikana pyörähdettiin kolmesti rally-tokoepiksissä. Näistä pikaisesti mainitsinkin edellisessä postauksessa, kun kerroin Rudin jännityksen näkyneen näyttelyiden lisäksi myös näissä epiksissä. Toki oma jännittäminen on aina tarttunut Rudiin eikä näin aina pystytty kisatilanteissa tekemään omalla tasolla. Itse en ole enää pitkään aikaan jännittänyt kisoja tai epiksiä. Tämä on siksi aiheuttanut hieman hämmennystä, sillä Rudi ei ole voinut ainakaan multa napata jännitystä itselleen. Hallitkin ovat olleet meille ihan tuttuja. 

(c) Jenny Klemetti

Toukokuussa käytiin TamSKin epiksissä, joista ei valitettavasti ole videota eikä ratapiirrostakaan. Rata oli mielestäni oikein kiva eikä mitään erityisen vaikeita kohtia. Aika paljon Rudin lemppariliikkeitä. Rudi oli jo ennen meidän vuoroa jokseenkin jännittyneen oloinen. Kävelin Rudin kanssa odotusalueella jonkin aikaa ja tehtiin muutama lempitemppu, mutta ei auttanut Rudia. Mikäli lähdössä on jännittänyt niin yleensä loppua kohden rata on mennyt paremmin, kun jännitys on helpottunut esim. jonkin kivan liikkeen jälkeen. Tällä kertaa koko rata tuntui vain kaaokselta ja itsellekin tuli lopussa sellainen apua-olo, joten ei ihme ettei Rudin suoritus parantunut. Näin jälkeenpäin olisin voinut keskeyttää suorituksen. Radan jälkeen Rudi teki muutaman lempitempun iloisesti haukahdellen. Tuloksena 58/100p. ja 3, sija, kun myös 0-tuloksen saaneet sijoitettiin. 

Kesäkuussa olikin Taidogaan epikset. Täältä oli ihan videokin, mutta hukkasin yhden muistikorttini autoon eli paljon on kuvia ja videoita hyvässä tallessa jossain päin autoa. Rudi oli ennen ja jälkeen radan normaali iloinen itsensä. Mielestäni oltiin valmiita kehään ja lempitemppuja teki innokkaasti vielä hetkeä ennen meidän vuoroa. Pienen viivytyksen vuoksi jouduttiin odottamaan lähtö-kyltillä tavallista pidempään, jonka aikana Rudia alkoi jännittää. heti lähdössä Rudi jäi istumaan, kun itse olin jo liikkeellä. Rudi tuli vähän jäljessä ja teki tehtäviä huomattavasti hitaammin kuin normaalisti. Tästä syystä ensimmäiseltä kyltiltä tuli -10tvä eriaikaisuudesta. En lähtenyt uusimaan, koska jännittäesään menee enemmän lukkoon, jos uusitaan. Tälläkään kertaa kivat kyltit eivät pelastaneet tilannetta. Yleensä esim. pyörähdys tai ohjaajan kiertäminen saavat jännitystä vähenemään. Tämä oli kuitenkin parempi kuin kuukauden takainen rata. 

(c) Jenny Klemetti

Marraskuussa olivat taas Taidogaan epikset. Lämmittelyssä Rudi vähän haisteli maata aluksi, mutta sen jälkeen tuntui olevan jopa villinä. Oikein iloinen ja haukahduksia pääsi. Muutaman liikkeen jälkeen sai olla omassa häkissään omaan vuoroon asti. Oltiin heti ensimmäisinä, joten heti rataantutustumisen jälkeen sai tehdä vielä kaksi miniseuruuta ja radan ensimmäinen kyltti. Toisen hallin puolella sai tehdä vielä pari pyörähdystä ennen rata-alueelle menoa. Lähdössä oli vielä iloinen ja palkkasin kysymyksestä "oletko valmis?". Rudi ei lähtenyt heti matkaan, vaan vasta toisella tai kolmannella vihjeellä. Kokonaisuudessaan rata meni ihan kivasti, vaikka Rudia jännittikin. Jännitys hieman helpottui, kun palkkasin radalla pari kertaa. Alokasluokan maahanmeno -kyltillä Rudi meni oikein hienosti maahan, mutta siitä lähtiessään meni seläntakaa haistelemaan mattoa, mutta palasi melko nopeasti takaisin. Myöhemmin 90 asteen käännöksessä vasempaa Rudi peruutteli vauhdilla jonnekkin mistä en edes nähnyt Rudia. Päätin etten uusi, jotta tästä jäisi hyvä fiilis Rudille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti