19 joulukuuta 2022

Paikkistreenit ja tokon kisatreeni

Lokakuussa päästiin käymään myös paikallaolotreeneissä, joihin olen aina pyrkinyt pääsemään, kun niitä on vain ollut jossain. Tämän puolentunnin aikana ehdittiin tekemään ryhmässä paikallaolo kahdesti. Ensimmäisellä kerralla Rudi oli reunassa ja viimeisenä vuorossa mennäkseen maahan. Rudi taisi mennä vasta tuplakäskyllä alas ja lopussa nousi istumaan ensimmäisellä. Tosin olikin silloin ensimmäisenä vuorossa. Rudi näytti rivissä varsin rauhalliselta. Kahdesti vilkaisi naapuria ja kouluttajaa, joka kirjoitti jotakin paperille. Toisella kierroksella Rudi oli keskellä ja näin kolmantena. Ellen ihan väärin muista Rudi tarvitsi tuplakäskyn sekä maahanmenoon että istumaan nousemiseen. Satunnaisesti Rudi menee hieman epävarmaksi, kun on monta koirakkoa ennen meitä. Kävellessäni Rudista poispäin oli Rudi vilkuillut vähän muualle. Ei niin, että olisi ollut lähdössä mihinkään, vaan on kohta jossa ei tapahdu mitään. Voisi ehkä palkkailla enemmän myös siitä, että Rudi katsoo mua kun kävelen poispäin. 

(c) Jenny Klemetti


Itsenäisyyspäivänä olikin vuorossa tokon kisamainen treeni. Rudi oli vuorossa viimeisenä. Ensimmäisen koirakon aikana käveltiin vähän hallissa ja palkkailin kontaktista. Pari kertaa Rudi sai tulla myös perusasentoon. Rudi nuuski hirveästi tuossa vaiheessa eikä oikein tahtonut helpottaa, vaikka aiemmin hallissa käveleminen on tähän auttanut. Tämän jälkeen Rudi oli tauolla siihen asti, että meitä edeltävä koirakko oli suorittamassa liikkeitä. Kävelimme hallia edestaikaisin, sai tehdä pyörähdyksiä sekä muutaman askeleen seuruuta. Olisin voinut ottaa Rudin vähän myöhemmin tauolta, sillä odottelua tuli ehkä hieman liikaa. 

Heti kehään menon jälkeen Rudi lähti nuuskimaan mattoa, joten lähdettin hetkeksi kiertämään kehää ja palkkailin kontaktista sekä sai tehdä muutaman pyörähdyksen. Luoksetulossa Rudi lähti laukaten, mutta vaihtoi puolessavälissä raviin sekä jäi kauas ja vinoon istumaan.  Olen huomannut viime aikoina Rudin tulevan usein edestä tullessaan vinoon perosasentoon, joten tähänkin voisi kiinnittää vähän huomiota. Liikkeestä maahanmeno oli yhtä varma kuin aina ennenkin. Rudista maahanmeno on yksi lemppareista. Kauko-ohjauksessa taas nuuski hieman maata alussa eikä meinannut nousta istumaan, joten helpotin menemällä lähemmäs sekä näytin käsillä isommin, jolloin istumaan nouseminenkin onnistui. Tein vielä yhden toiston ilman liikkurointia ja tämä onnistui hyvin. 

(c) Jenny Klemetti

Ellen ihan väärin muista niin hypyssä Rudi tuli ensimmäisellä ohitse. Ainakin jäi todella kauas ja hassusti istumaan. Toisella kerralla tehtiin ilman liikkurointia ja palkkasin pelkästä hypystä lelulla. Seuraamisessa lähti muutaman metrin matkan jälkeen nuuskimaan mattoa, joten jätettiin seuraaminen siihen ja kiersin kehän ympäri kontaktista palkaten ja sai tehdä muutaman pyörimisen. Tämän jälkeen tehtiin itsenäisesti kaksi lyhyttä seuraamispätkää, jotka olivat ihan kohtalaiset. Kapulanpidossa hieman pureskeli kapulaa, jota harvemmin on tehnyt. 

Paikallaolossa Rudi reagoi vihjeeseen hitaasti, mutta kuitenkin meni maahan ensimmäisellä vihjeellä. Kun olin melkein riittävän matkan päässä, kuulin toisen koiran haukahtavan. Käännyin nopeasti ympäri ja huomasin kahden koiran lähteneen. Rudi katsoi hetken tilannetta, mutta pian katsoi minuun, jolloin kehuin Rudia ja kävin palkkaamassa. Kävin vielä kahdesti palkkaamassa Rudin, ennen kuin oli aika palata koirien viereen. Rudi nousi myös ensimmäisellä vihjeellä ylös. Hieno Rudi!

Kokonaisuutena treeneistä jäi ihan kohtalaisen hyvä fiilis, vaikka suurin osa ajasta menikin maton nuuskimiseen. Mikäli Rudi on alkanut nuuskimaan, sitä on aina ollut hankala saada pääsemään siitä ylitse. Toki en ole aina osannut auttaa Rudia enkä varmasti osaa vieläkään kunnolla. Jotenkin aina ehkä vähän jäädyn siinä tilanteessa ja pelkään, että pitkään nuuskiessaan nostaa jalkaa, jonka vuoksi itselle tulee kiire saada jollain Rudi edes kävelemään. Tämä ei varmasti ainakaan auta asiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti