30 joulukuuta 2023

Koirien Linnanjuhlat 2023

(c) Tapio Pulkkinen

Tässä kuussa oli vuorossa Koirien Linnanjuhlat eli itsenäisyyspäivän mätsärit Canisportilla*. Harvakseltaan ollaan käyty mätsäreissä ja silloinkin yleensä vain silloin, kun on veteraaneille oma kehä. Nämä mätsärit ovat kuitenkin oleent aina tunnelmaltaan sen verran kivat, että mielellään olen vienyt Rudin niihin. Etenkin kun on rajoitettu osallistujamäärä, jolloin päivä ei veny ihan mahdottoman pitkäksi. Ei edes silloin, jos kävisi niin hienosti, että päästäisiin BIS-kehään, koska pienet aikuiset ovat olleet yleensä viimeisenä.

Rudi oli kovin äänekäs odottelija näissä mätsäreissä. Päädyttiin aikalailla keskelle odottelutilaa, sillä seinien vierustat olivat aika täynä eikä Rudin kanssa voi mennää kovin lähelle toisia koiria. Hälinää siis oli oikeastaan joka puolella, kun meitä ymmärrettävästi ohiteltiin ja koiria treenailtiin ennen omia vuorojaan. Mahdollisesti tämäkin aiheutti Rudissa hieman enemmän levottomuutta. Parhaiten Rudi rauhoittuisi omaan häkkiin, mutta sitä en muistanut napata matkaan enkä olisi kyllä viitsinyt sitä laittaakaan keskelle hallia tielle. 

(c) Tapio Pulkkinen

Kehässä Rudi ehkä aavistuksen jännitti käsittelyä, mutta vähemmä kuin jonkin aikaa sitten. Selkeästi tullut nyt enemmän niitä hyviä kokemuksia. Hampaiden katsominen tosin on ollut oikeastaan aina hieman jännittävää, vaikka pikaisesti katsottaisiinkin. Lähtiessä näyttämään liikkeitä Rudi saikin juuri jonkin tuoksun matosta, jota jäi hetkeksi nuuskimaan, mutta lähti parilla kutsulla matkaan mukaan. Seisottaminen oli jokseenkin hankalaa, sillä Rudi oli siinä myös jotenkin levoton ja tassutteli hirveästi sekä tarjosi muutaman kerran maahanmenoa. Erityisesti nauhakehässä oli vielä enemmän levoton. Meidät kuitenkin napattiin sijoittuneiden joukkoon ja Rudi sijoittui hienosti sinisten toiseksi ♥

Oletan kuitenkin näiden mahdollisesti olleen Rudin viimeiset mätsärit. Rudi on alkanut hieman näyttämään merkkejä siitä ettei enää oikein jaksaisi seistä enää nauhakehässä, kun pohditaan pitkään niitä jotka sijoitetaan. Siitäkin huolimatta, että odottelua ei ole kovin hurjasti. Eikös olisi myös hienoa lopettaa hienosti koirien linnanjuhlissa?

(c) Tapio Pulkkinen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti