01 joulukuuta 2023

Koiratanssin kesäkausi


(c) Jenny Klemetti


Pitkästä aikaa olen päivittämässä blogia tai ylipäätään somea! Aika hiljainen olen ollut somessa jo pidemmän ajan. Nykyisin sitä kai miettii tarkemmin mitä ja miten somea päivittää ja enenevissä määrin on myös sellainen fiilis ettei osaa päivittää fiksusti mitään. Puhumattakaan kuvien ottamisesta/editoimisesta, videoista ja teksteistä. Nyt kun on vielä pitkään mun inhokki vuodenaika menossa niin on erityisen hyvä hetki palata ajassa hieman taaksepäin ja laittaa postauksiin vielä kesäkuvia ennen kuin siirtyy talvikuviin. Kilometrin mittaisen päivityksen välttämiseksi olen jakanut postausruuhkaa vähän erilaisiin kategorioihin, joiden olisi tarkoitus ilmestyä vielä tämän vuoden puolella. Jospa sitten ensi vuonna päivittäisi hieman nopeammin. 

Talvikauden jälkeen jatkoimme vielä kesäkaudella kahden jatkokurssin verran. Kurssit kestivät viisi kertaa ja olivat noin joka toinen viikko niin, että heinäkuussa oli ns. pieni kesäloma eli kurssikerrat sijoittuivat touko-kesäkuulle ja elo-syyskuulle. Mielestäni nämä joka toinen viikko olevissa kursseissa ja treeniryhmissä on oikein hyvä tahti ainakin koiratanssissa sekä yleisesti seniorin kanssa treenatessa. 

Näiden kurssien tunnneille oli mietitty erilaisia teemoja, kuten mm. erilaiset alustat, rekvisiitta, vihjeet, positiot, uudet temput sekä kisamainen suoritus. Kerran saimme tehdä toisillemme miniesitykset (kouluttaja valitsi musiikin) ja kahdesti saatiin hetki aikaa miettiä itselle miniesitys. Nämä kyllä kehittävät itseä hurjasti! Näistä saa myös ideoita itsellekin.Tehtiin myös omia esityksiä tai niiden pätkiä tunneilla aina, kun vain jäi aikaa sopivasti - omalla musiikilla sekä vaihtoehtoisilla musiikeilla.

(c) Jenny Klemetti


Kesän toisen kurssin aikana tein jonkin verran muutoksia meidän esitykseen, jonka lisäksi vaihdoin myös biisin täysin erilaiseen kuin meillä oli. Ajatuksena oli kokeilla hieman rauhallisempaa biisiä, sillä aiemmin sellaisia kokeillessa Rudi haukkui vähemmän ja on ollut myös hieman keskittyneempi. Varmaankin on ollut jollain tasolla rauhoittava vaikutus. Toki Rudin haukkumiseen on myös muitakin syitä mm. olen itse epäselvä tai myöhässä ohjauksessa. Valitsemani musiikki ei välttämättä ole ihan rauhallisimmasta päästä, mutta ehkä hieman hitaampi kuitenkin sekä instrumentaali. Pohtiessani uutta biisiä tajusin, että ne aiemmin kokeilemat biisit olivat juurikin instrumentaaleja, joten mieleeni tuli ajatus siitä, että olisiko Rudin helpompi kuunnella vihjeitä silloin, kun onkin vain musiikkia eikä laulua ollenkaan. 

Kokeilin meidän uusittua ohjelmaa ja biisiä ensimmäistä kertaa Rudin kanssa kolmanneksi viimeisellä kurssikerralla. Hieman jännitti osunko yhtään oikeisiin kohtiin temppujen kanssa ja sopivatko ne ollenkaan toisiinsa sekä miltä kokonaisuus nyt näyttää. Sain yllättyä positiivisesti siitä, mitne hyvin tämä ohjelma meni ja vielä ensimmäisellä kerralla! Rudi keskittyi hienosti tekemiseen eikä antanut palautetta kuin vähän hnaklaan tempun kanssa, kun olin itse myöhässä siinä kohtaa. Tästä olisi kyllä kiva joskus saada ehjä suoritus muistoksi! Ihan vain koska Rudi ♥

(c) Jenny Klemetti


Kesän aikana tuli myös pohdittua hirveästi sitä, että jatkammeko enää talvikaudella, sillä nykyisin seitsemän kuukauden kausi tuntuu hirveän pitkältä ajalta sitoutua, kun Rudin kanssa mennään aikalailla päivä kerrallaan eteenpäin. Päädyin kuitenkin laittamaan hakemuksen viimeisenä mahdollisena päivänä, sillä mikäli jotakin tapahtuisi, ettei voida jatkaa enää  niin on mahdollsita jättäytyä pois ryhmästä. Lisäksi ensisijaisena tavoitteena kuitenkin on aktivoida seniorishelttiä eli pitkää hauskaa ja mennä täysin Rudin ehdoilla. Eli ollaan jatkettu nyt vielä ryhmässä. Katsotaan saadaanko ohjelma ja varmuus vielä sellaiseksi, että saataisiin video muistoksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti