04 joulukuuta 2023

Syksyn rally-toko & toko OT-treenit

Nyt vasta kun tarkistin kalenterista syksyn treenejä, havahduin siihen, että ollaan treenattu nyt syksyllä varsin maltillisesti. Hyvin olen pitänyt kiinni myös esimerkiksi siitä, ettei treenejä olisi enää peräkkäisinä päivinä. Ainakaan sellaisia, jolloin lähdetään porukalla omatoimisesti tai ohjattuihin treeneihin ulkokentälle tai hallille. Lyhyet kotitreenit tai muu aktivointi sen mukaan, kuinka väsynyt seniori kotona on. Yllätyin kuitenkin siitä, että edellisen rallyn ja tokon omatoimitreenien päivityksen jälkeen ollaan käyty vain kerran molemmissa. Toisessa tosin olin yhdistettynä molemmat eli voisi kai sanoa kahdesti rallya ja kerran tokoa, jos ollaan tarkkoja. Toki niitä on joko jäänyt väliin tai ollaan jouduttu perumaan meno erinäisistä syistä. Katsotaan mitä talvikausi tuo tullessaan.

(c) Jenny Klemetti


Syyskuussa uskaltauduttiin vielä ulos treenaamaan! onneksi sattui olemaan lähes sateeton ja jokseenkin lämmin ilma. Syyskuussa alkaa olemaan viimeisiä treenejä ulkona, sillä  aina jäässä olevalle ohjaajalle alkoi tulemaan loppuajasta jo hieman liian kylmä. Kannatti siis suunnitella pitkä rata, jossa ei ihan hirveästi pysähdelty niin loppuradasta saattoi olla vähän vähemmän jäässä. Toki suotavaa olisi osata suunnitella myös lyhyempiä ratoja eikä aina innostua tunkemaan kaikkea yhteen rataan. 

Tällä kertaa rata oli E-kirjaimen mallinen, joskin neljän suoran verran, sillä teemana oli puoltavaihtavat molemmat oikeaan/vasempaan molemmilta puolilta. Niiden väliin yritin valikoida mahdollisimman kivoja ja helppoja kylttejä ja tehdä radasta VOI-luokan tasoisen, mutta sinne lipsahti pari mestarin kylttiä (mm. tuplasaksalainen oikealla). Ratapiirrosta kyltteineen mulla ei valitettavasti enää taida olla. Yleensä olen säästänyt ne, jotta voin joskus tulevaisuudessa niitä hyödyntää jollain tasolla.

Rudi oli varsin virkeänä paikalla! Seuraaminen on alkanut olemaan normaalia väljempää, mutta johtunee siitä etten ole enää tainnut olla ihan niin tarkka kriteereistä, kun tosiaan seniorin mielenvirkistykseksi eli tärkeintä radalla on iloinen sheltti. Toki väljempi seuraaminen hieman hidastaa hieman ainakin tiettyjä liikkeitä eikä olla aina ihan niin nopeita ja näyttäviä, mutta täytynee huomioida tietysti myös Rudin ikä, kunto ja se ettei enää niin aktiivisesti treenata eikä tähdätä kisakentille. Silti on ihanaa, että edelleen päästään hänen kanssaan treenaamaan ♥


(c) Jenny Klemetti

Lokakuun puolivälissä pyörähdettiin pitkästä aikaa tokotreeneissä, joihin oli yhdistetty myös rallytreenit. Valikoin tokoon Rudin lempiliikkeitä eli kartioiden kierto, nouto sileänä ja hyppynoutona, liikkeestä maahan sekä muutaman askeleen miniseuraaminen. Osallistuttiin myös paikallaoloon, jossa Rudi oli sekä istumassa että makaamassa. Paikalla istumista ei olla tehty juuri ollenkaan, jonka vuoksi Rudi ei malta kovin pitkään siinä olla, vaan aika nopeasti tuumailee, että multa varmaan unohtui mainita vihje maahanmenoon. Yllättävän hyvin malttoi olla istumassa, kun ohjaaja kerrankin muisti käydä palkkaamassa vähän tiheämmin. Enää ei paikallaoloissa jännitä, että Rudi lähtisi sieltä minnekkään. 

Kierto ja sileä nouto olivat ihan Rudin tasolla, hiema ehkä on vauhti hidastunut. Ymmärrettävästi! Ensimmäisellä toistolla hyppynoutoa Rudi palautti kiertäen hypyn, mutta seuraavat kaksi menivät hienosti, kun vähän auttoi häntä. Liikkeestä maahanmeno taisi mennä kahdella ensimmäisellä toistolla istumisen kautta, mutta kolmannella oli jo aika hyvä. 

Rally-tokon puolelle olin tehnyt kolme suoraa, jotka olivat alokkaan, avoimen ja voi/mes tasoiset. Sieltä tehtiin lämmittelynä avoluokan radan ja kahdesti voi/mes-radan. Näiltä pätkiltä löytyi mm. pujottelu, merkki, puolenvaihto jalkojen välistä ja houkutus. Rudi oli näissä treeneissä molemmissa lajeissa varsin iloisena hepulina. Tästä tulee itsellekin aina hyvä fiilis, kun näkee miten toinen tykkää vielä tehdä! Toivon mukaan päästään vielä nauttimaan treeneistä hyvällä fiiliksellä vielä pitkään. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti