31 joulukuuta 2016

Jännityksellisiä hetkiä.

Loppuvuoteen pääsi mahtumaan vielä kirjurille jänniä hetkiä, kun käväisin ensimmäistä kertaa vetämässä agitunnin ja tuomaroimassa rallyepikset. Lähinnä sitä tuli mietittyä, miten sitä osaa antaa jotain fiksua palautetta ja muistaako edes omaa rataansa, pisteenvähennyksistä puhumattakaan. Kun ensimmäisestä kierroksesta/luokasta päästiin niin alkoi mennä jo rennommin eikä mitään hälyttävää tapahtunut.
Laitettakoon ratapiirros muistoksi tänne, kerran kun pääsi tunnin vetämään. Ei tule tehtyä ihan samanmoista rataa omatoimitreeneissä, kun satunnaisesti pääsee niitä tekemään. Tai no vaihtoehtoisesti voi vääntää tuosta jonkinmoisen vaikemman version. Ennen tunnin alkua ehdin rykäistä noin parinkymmenen minuutin treenin Rudin kanssa. Tämän radan lisäksi testailin toista miettimääni rataa ja vahvistella vähän keppejä ja puomia. Videokin sattui tulemaan juuri niistä kerroista, kun ei oikeen kulkenut. Melkosta kun lupautuu vetämään treenin eikä edes suoriudu omasta radastaan.Ihan hauska kokemus kuitenkin.
Isketään rallyepistenkin ratapiirrokset muistojen arkistoon jatkoksi. Harvemmin kun näitä saa näinkin suunnitella. Hiukan pisti etenkin tämä ensimmäinen tuomarointi jännittämään kirjuria, joka paheni mitä lähemmäs tätä päivää päästiin. Mölli-ALOn rataantutustumisessa olin ihan paniikissa enkä muistanut sanoa varmaan puoliakaan mitä piti. Enkä meinannut muistaa ikinä mitä piti sanoa "Oletko valmis?" -kysymyksen jälkeen. Seuraavat luokat sujuivatkin jo vähän rennommin.Tuomarointia helpotti hurjasti se, että oli aiemmin ollut monesti tuomarin sihteerinä. Kieltämättä tämäkin hauska kokemus!

Pyörähdettiin pari viikkoa sitten Jennin* kanssa treenaamassa agia. Tarkoituksena ottaa ainakin keppejä, mutta radalla jäi tuo 15-16 kohta ärsyttämään sen verran, että tuli otettua vähän enemmänkin ratatreeniä. Muutenhan tuo rata meni aika nätisti. Kepeille tuli hurjasti hyviä toistoja, vaikka olinkin kaukana ja jäin taakse reilustikin. Toki pientä "kepikepi" -avustusta oli alkuun. Täytyisi kyllä päästä vielä kerran tai kaksi viikkotreenin päälle treenaamaan, ennen vuoden ensimmäisiä kisoja.

.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti