19 marraskuuta 2017

Rally-tokon piirimestaruuskisat 2017

05.11. kisattiin ensimmäistä kertaa koskaan piirimestaruuksissa. Eikä edes jännittänyt yhtään missään vaiheessa. Toista kertaa rallyssa oli ihan superkivaa kisata! Kun itse pystyin olemaan rennosti jännittämättä ja luottamaan osaamiseen, näkyi se myös Rudissakin. Kovin hauskaa oli Rudilla, nauratti, hieman marssikin, mutta oli reilusti ylivireessä eikä ihan kuunnellut mitä sanottiin. Samanmoisella innolla mentiin myös shelttimestaruuksissa, vaikka itseä jännitti vähän silloin. Ei haitannut yhtään! Paljon mielummin mulla on ylivireinen hepuli kuin viime vuotinen perässä vedettävä lahna. Täytyisi vissiin vähän treenata ylivireisenä, jotta pystyisi silloinkin kuuntelemaan käskyt.

Suurin moka tapahuti liikkestä istu, jätä koira -ja liikkeessä kutsu koira. Maahanmeno on nykyisin Rudin ehdoton lemppariliike, joten kaveri meni tietysti maahan. Otin askeleen tai kaksi, kun huomasin Ruun meneen maahan, pysähdyin sen verran, että ehdin miettiä saako uusia vaiko ei. Totesin ääneen, että "noh, ihan sama" ja Rudi lähti seuraamaan. Molemmilta kylteiltä lähti -10p. Jälkeenpäin kuulin kavereilta, että sen kyltin saa uusia mikäli ei ole seuraavan kyltin suoritusalueella ja tämä oli kirjoitettu myös kommenttikenttään. Olen aina ollut sellainen rallyssa, että opin vasta kun olen mokannut jotain, vaikka kuinka sääntöjä olisikin lukenut. 

Muuten pisteitä lähti haukkumisesta ja uusimisesta edessä peruutuksessa,  ja käytösruudussa ohjaajavirheen ja puutteellisen yhteistyön takia. Kiristin hiukan hihnaa tietoisesti, kun alkoi näyttämään siltä, että Rudi alkaa nuolla mattoa hyvän tuoksun myötä. Muutamasta alun tehtävästä saatiin -1 puutteellista yhteistyötä. 

Tulosta ei tällä kertaa saatu, mutta melko lähelle kuitenkin kun pisteitä jäi 65. Kommenttina saatiin aiemmin mainitun (liikkeessä istumisen uusiminen) lisäksi iloinen rata. Sitä se kyllä oli, sillä Ruu oli aivan ihana!

Video © Pia Kivimäki
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti