14 tammikuuta 2019

Voihan pissatulehdus!


Kauaa ei kestänyt siitä kun julkaisin tämän vuoden tavoitteet, kun kaksi kohtaa jo kaatui. Yhtenä kohtana oli pysyä terveenä ja saada kokonainen kisakausi kolmeen vuoteen. Kahtena vuonna se keskeytyi mun jalan murtumisen vuoksi ja yhtenä vuonna burnoutilta tuntunut tila vei oikeastaan kahdelta kaudelta puolet. Tärkeintä mulle kuitenkin on, että pysytään terveinä ja kivuttomana kuin mikään muu. Rudilla kun luusto on mitä on ja viime syksynä eturauhanen vaivasi. Heti kun alkoi lähenemään keski-ikä.

Viime keskiviikkona treeneistä tullessani huomasin lattialla muutaman tipan verta tai veristä pissaa. Auts! Heti tuli mieleen uusiko viime syksyn vaiva, mutta alkaessani miettimään oireita päädyin pissatulehdukseen. Sunnuntaina 6.1. oli ollut pitkä kuuden tunnin koulutuspäivä kylmässä hallissa, jossa itsellänikin tuli hirveän kylmä niin miksei häkissä koirallakin, vaikka yrittikin pitää kumpaakin tarpeeksi liikkeellä. Tuona hetkenä muistin Rudin jo parin päivän ajan nuolleen itseään tiheämmin kuin normaalisti sekä etenkin keskiviikkona oli tiheämpi tarve käydä pissalla, vaikka samalla näytti siltä, että hitusen sattuisi/kirvelisi jalkaa nostaessa. Torstai aamuna ennen töihin lähtöä soitin kahteenkin ELL, kun ensimmäiseen ei päästy kuin mahdollisesti jonottamalla ja kehoittikin näillä oireilla soitella muualle ensin. Paikallinen ELL halusi vain pissanäytteen ja testissä tosiaan näkyi verta. Saatiin antibioottikuuri viikoksi ja kipulääkettä tarvittaessa. 

Muutaman päivän jälkeen Rudi onkin selkeästi iloisempi eli mahdollisesti tosiaan jotakin tuntemuksia oli ja osittain selittääkin treeneissä olleet ongelmat. Treneihin en tietenkään olisi mennyt, mikäli olisin huomannut veritipat tai lumesta tummemman pissan. Kiireessä meni ohitse, kun töistä päästyäni puoliviisi olin viidenmaissa kotona, josta lähdin suoraa kohti treenejä, Rudin pikapissatuksen jälkeen. Katsotaan mennäänkö ylihuomenna treeneihin vai jätetäänkö suosiolla väliin. Viikonlopun rallyn tuplakisat jouduin valitettavasti perumaan tämän vuoksi, mutta kuten mainitsinkin niin terveys ensin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti