30 joulukuuta 2023

Koiratanssin syyskausi

Kesän jälkeen jatkettiin vielä koiratanssin kausiryhmässä, joka kestää lokakuun alusta huhtikuun loppuun. Katsotaan tilanteen mukaan miten jatketaan sen jälkeen vai jatketaanko enää ollenkaan. 

Nyt syksyllä ollaan enimmäkseen keskitytty omaan ohjelmaan. Tunnin rakenne on tuttuun tyyliin lämmittely yhdessä, omalla vuorolla omaa esitystä tai mikä sen teema onkaan ja loppuun jäähdyttelyt/rauhoittuminen. Rudi on alkanut tällä syyskaudella haukkumaan enemmän kuin ennen - niin pahasti ettei oikein saada tehtyä yhtään mitään. Tämä saa omankin keskittymisen hieman katkeilemaan ja itseni jonkin verran turhautumaan, jotka eivät tietenkään helpota asiaa. Tosin niinä hetkin, kun pystytään tekemään niin sujuu omaan silmään oikein kivasti ja Rudi haluaa kyllä tehdä asioita. Itse en vieläkään kyllä liiku mitenkään luontevasti tai ole edes kunnolla pystynyt miettimään miten liikkuisin, sillä pienikin liikehäiriö esim. käsillä niin Rudi ottaa hyvin paljon etäisyyttä ja/tai hän alkaa haukkumaan todella herkästi. Onneksi etäisyyden ottaminen freestylessä ei ole niin vakavaa kuin htm:ssä. 


Tämän haukkumisen syytä olen kovasti pohtinut. Kuuleeko Rudi huonommin mun hiljaiset vihjeet? Ehkä. Ainakin musiikkia hiljentäessä haukkuu vähemmän. Osaako Rudi varmasti kaikki liikkeet - myös yhdistettynä? Yksittäisinä ainakin suurimman osan. Saksalainen oikealla puolella on ollut myös rallyssa hankala ja koiratanssissa se tulee vielä nopeammassa vauhdissa. Ehkä pitäisi myös miettiä vihjettä uudelleen. Tuntuuko jokin liike ikävältä tehdä? Olen ainakin yrittänyt miettiä sellaiset liikkeet ettei näin olisi, mutta eihän sitä voi olla täysin varma. Pystyykö Rudi varmasti tekemään 2min ohjelman vielä täysin ilman palkkaa? Mahdollisesti, mutta voisi kokeilla pienemmissä pätkissä. Onko musiikki vielä enemmän häiriö kuin siihen kuuluva juttu? Mahdollisesti.

Paljon kysymyksiä ja pohdintoja, mutta vastaus kaikkiin tälläisellä amatöörillä on aikalailla kaikkiin sama: ehkä, ehkä ei. Täytynee kokeilla seuraavan puolikkaan kauden aikana hieman erilaisia juttuja ja yrittää niiden avulla päätellä ja katsoa miten Rudi muuttuu. 

Omien esitysten hiomisen lisäksi meillä on ollut mm. tempputunti, positiot -tunti, ryhmäesityksen treenitunti sekä joulumusiikkiin tehty esitys, joka opetettiin toisille eli kaikki teki kaikkien esityksen. Erityisesti tämä viimeinen oli itseä kehittävä tunti! Täytyi miettiä tietyn pituinen uusi ohjelma uuteen musiikkin ja vielä näyttämisen lisäksi neuvoa se muille. Innolla ensi vuoden tunneille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti