02 tammikuuta 2024

Vuosikooste ja koiramaiset kulut 2023

Jälleen olisi yksi vuosi paketissa ja aika tehdä pieni kooste edellisestä vuodesta. Ensin kooste vuodesta kokonaisuudessaan, lopuksi kooste koirakuluista. Toivon mukaan olen laskelmien kanssa edes suunnilleen oikeassa. Toki näihin en ole laskenut mukaan esim. "olkkaritreenejä" tai lähikentällä tehtyjä suunnittelemattomia treenejä lenkkien yhteydessä, vaan jokseenkin suunniteltuja kimppatreenejä tai ohjattuja treenejä. Lisäksi olen saattanut hieman pyöristää hintoja tasalukuun, yleensä muutaman sentin ylöspäin. Katsotaan siis miltä meidän vuosi 2023 oikein näyttikään.

Tokoa treenattiin kuusi kertaa, joista viisi oli OT-treenejä erilaisilla kokoonpanoilla ja yksi ohjattu treeni, joka oli myynnissä ollut ryhmäpaikan tunti. Käytiin useamman kerran OT-treeneissä halleissa talvella: Koirakoutsilla ja Taidogaalla. Ohjatut treenit olivat Taidogaalla. Ulkokaudella käytiin kahdella eri kentällä treenaamassa: Peltolammin koulun kentällä ja Ylöjärvellä.

Rally-tokoa treenattiin myös kuudesti omatoimisesti pienellä tutulla porukalla. Kaksi kertaa käytiin hallilla (Canisport) treenaamassa ja muuten tutulla ulkokentällä Ylöjärvellä. Treenattiin erilaisilla teemoilla mm. euroviisu (Cha Cha Cha) toukokuussa, juhannustreenit kesäkuussa ja nyt joulukuussa oli tietysti pikkujoulut.

Koiratanssia treenattiin pääasiassa TamSKin viikkoryhmässä, joka on sopivasti joka toinen viikko. Ainoastaan heinäkuussa ei ollut ollenkaan tunteja, sillä kesäkaudella oli laji kurssimuotoisena ja sovittiin pienestä kesälomasta. Satunnaisesti varasin omatoimivuoroja ennen meidän tunnin alkua. 

Muita yksittäisiä ohjattuja treenejä oli näyttelytreenit, starttinappulakoulutus, hooperstreenit, teematunnit: targetit, palkkaaminen, kontaktitreenit sekä senioreiden viriketunti. Käytiin myös kolmesti mätsäreissä, joista kaikista tuli sijoitus - PUN2, SIN2 ja SIN1.  Lisäksi kävimme taas kesälomalla Yltä ja Alta maataideteoksella eli tutummin teletappimaassa sekä ensimmäistä kertaa Hevonkuusessa, jonne Rudi sai myös koirakaverit mukaan. Käytiin myös pitkästä aikaa enemmän myös metsälenkeillä - tässä hyödynnetään siis metsäautotietä, jossa on hieman tasaisempaa.

Eläinlääkärissä Rudi kävi loppuvuodesta yhteensä neljästi erilaisten vaivojen vuoksi. Kuukausittain oli joko kranio tai hieronta - kesäisin Rudilla on jumeja vähemmän kuin talvisin. Kesä tekee selkeästi hyvää tälle nelitassuiselle. Vaihdettiin viime viikolla nappulat Sam´s Field Seniori -ruokaan, kun aiemmin on syönyt pitkään Dagsmark Leviä. Nappuloiden lisäksi Rudi saa myös märkäruokaa joukkoon. Katsotaan sopiiko tämä ruoka paremmin. 

Päätin myös kirjata tähän samaan omat koiriin liittyvät koulutukset yms.:

• Eläinkoulutusseminaari (3/23)
• Koiran kotihierontakurssi (4/23)
• Arkitottelevaisuuskoulutusohjaajakurssi (5-6/23) - Pitämättä vielä ne 10h koulutuskerrat 
• Koiratanssin koulutusohjaajakurssi (10/23)
• Koiratanssitiimissä TamSKilla 6/23 lähtien
• Lemmikkimessuilla koiratanssinäytöksen juontaminen ensimmäistä kertaa (enkä kuollut! :D)
• Rally-tokoon tutustumisen vetäminen Hämeen Shelteille
• Koiratanssi webinaari 11/23
• Talkoita rally-tokon sihteerinä useamman kerran - Tässä oppii hirveästi!Koirakulut olivat yhteensä 3215.55€, joka oli enemmän kuin olin odottanut. Toki esimerkiksi eläinlääkärikulut tuovat helposti hurjan summan lisää sekä omat kouluttautumiset olivat sellaisia etten osannut vuoden alussa ottaa näitä huomioon, vaan tein aikalailla extemporena ilmoittautumiset niihin. Myös älypelejä ja erilaisia nuolumattoja tuli ostettua hurjasti enemmän kuin olin suunnitellut. Eli jonkin verran vähemmällä olisi voinut vuodesta selviytyä, mutta näillä mentiin tänä vuonna. Mikäli mitään ihmeellistä ei ensi vuonna tule vastaan niin voisin ajatella summan olevan huomattavasti pienempi - etenkin jos onnistuu välttelemään heräteostoksia! 

Kirjasin koirakulut myös erilaisiin kategorioihin seuraavanlaisesti:

Ruokinta = 705.15€
Nappuloiden lisäksi Rudi saa myös märkäruokaa ja hetken saikin pelkästään märkäruokaa, joka hieman suurensi kuluja. Viikko sitten aloin antamaan jälleen nappuloita märkäruoan joukkoon, mutta pienenä määränä vielä, kun on uusi nappula - joka toivonmukaan sopii paremmin kuin edellinen. Lisäksi olen ostanut erilaisia treeninameja mm. nakkeja, treenimakkaroita, Swiss Natural nameja, rouhetikkuja yms. erilaisia nameja ja herkkuja. 

Terveys = 1455.65€
• Eläinlääkärissä tuli tosiaan käytyä loppuvuodesta useamman kerran vuositarkastuksen lisäksi myös sappiultrassa, ummetuksen vuoksi sekä korviin tulleen hiivan takia. Näihin toki tuli myös erilaisia lääkkeitä ja esim. kipulääkettä on itsellä aina kaapissa mikäli tulee äkillinen tarve antaa. Lisäksi laitoin tähän kategoriaan myös lisäravinteet, joita Rudilla on B-vitamiini, E-vitamiini, Avital Omega, Avital Flora, Fibor sekä Trikem Hyaluron. 

Tarvikkeet = 384.75€
• Rudille ostin urosvyön, kun oli useamman kerran tehnyt halliin lenkityksestä huolimatta. Pari ruokakuppia tuli ostettua hajonneiden tilalle ja samalla tuli ostettua samaa sarjaa oleva isompi vesikuppi. Aktivointipelejä ja ruokintaan liittyvä nuolumattoja ja kuppeja tuli hamstrattua tänä vuonna ehkä vähän liikaakin. Muutamia lelujakin ostin, vaikka Rudi ei varsinaisesti tarvitsis enempää leluja. 

Harrastus = 670€
•Tähän kuuluu kolme jäsenyyttä (TamSK, SKL ja Shetlanninlammaskoirat ry), muutamat hallivuokrat sekä ohjatut treenit ja kurssimaksut. Lisäsin tähän myös omat kouluttautumiset sekä parit ostamani kirjat, jotka aika reilusti nostivat kuluja. Ensi vuodelle ei ole toistaiseksi tiedossa mitään, mutta eihän sitä koskaan tiedä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti